دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کم سپاس ترین اعضای بدن در کلام امام صادق(ع)

امام صادق (علیه السلام) خطاب به عبدالله بن جندب فرمودند: «ای پسرجندب! درشب کم بخواب و در روز کم بگو، زیرا درجسم آدمی عضوی کم سپاس تر از چشم و زبان نیست...» (مستدرک، ج 5، ص 118)
کم سپاس ترین اعضای بدن در کلام امام صادق(ع)
کم سپاس ترین اعضای بدن در کلام امام صادق(ع)

قال الصادق (علیه السلام):

«یابن جندب! اقل النوم باللیل و الکلام بالنهار فما فى الجسد شیىء اقلّ شکرا من العین واللسان...» (مستدرک، ج 5، ص 118)

امام صادق (علیه السلام) خطاب به عبدالله بن جندب فرمودند:

«اى پسر جندب! درشب کم بخواب و در روز کم بگو، زیرا درجسم آدمى عضوى کم سپاس تر از چشم و زبان نیست...»

توضیح:

«کم سپاس ترین اعضای بدن»

عبدالله بن جندب از علماى بزرگ شیعه و راویان پارسا و مورد اطمینان درسده دوم هجرى و از یاران امام صادق، امام کاظم و امام رضا (علیهم السلام) است.

در این حدیث نورانی امام صادق (علیه السلام) خطاب به ایشان توصیه هائی دارند که در حقیقت همه شیعیان حضرت را شامل می گردد.

قال الصادق (علیه السلام):

«یابن جندب! اقل النوم باللیل و الکلام بالنهار فما فى الجسد شیىء اقل شکرا من العین واللسان, فانّ امّ‌سلیمان قالت لسلیمان (ع) یا بنىّ ایاک و النوم فانه یفقرک یوم یحتاج الناس الى اعمالهم»

«اى پسرجندب! درشب کم بخواب و در روز کم بگو, زیرا درجسم آدمى عضوى کم سپاس تر از چشم و زبان نیست. همانا مادر سلیمان
به سلیمان گفت: پسرم! از خواب بپرهیز، زیرا تو را در روزى که مردم به اعمال و کردار خود نیازمندند، سخت محتاج مى کند»


باتوجه به نیاز طبیعى و لازم انسان به خواب، مذمت آن در این سخنان مربوط به پرخوابى و خواب هایى است که انسان را از انجام وظایف دینى و دنیایى باز مى دارد. همچنین افراط در کلام نیز مانند افراط در هر فعل دیگری مذموم است. البته انسان بایستی به اندازه لازم سخن بگوید اما سکوت در محل کلام و سخن گفتن در جایی که باید سکوت کرد نیز از عدم کمال انسان حکایت می کند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

آدابی از عبودیت

آدابی از عبودیت

از آداب عبودیت این است که جز قدرت حق، قدرتی را نپذیرند و جز ثنای حق و آنکه از اولیاء حق است، ثنای کسی را نگویند.
فهم و دریافت زبان قرآن

فهم و دریافت زبان قرآن

من امیدوارم که ما این حجاب جحود را از قلب‌هایمان برداریم و از خدای تبارک و تعالی بخواهیم که ما را آشنا کند به لسان قزآن.
علت بعثت انبیاء

علت بعثت انبیاء

اگر برای هر علمی موضوعی است... علم همه انبیاء هم موضوعش انسان است ...
ترک علاقه به دنیا

ترک علاقه به دنیا

علائق را باید کم بکنید، علاقه‌ها باید کم بشود، طبیعتاً ماها از اینجا می‌رویم، علی ایّ حال چه علاقه قلبی به چیزی داشته باشیم یا نداشته باشیم فرقی به حال ما نمی‌کند.
دعا روح عبودیت

دعا روح عبودیت

اینهایی که از کتب ادعیه انتقاد می‌کنند برای این است که نمی‌دانند، جاهل‌انند، بیچاره‌اند که این کتب ادعیه چطور انسان را می‌سازد، این دعاهایی که از ائمه ما وارد شده است مثل کمیل، مناجات شعبانیه، دعای حضرت سیدالشهداء(ع) و دعای«سمات» اینها چه جور انسان را درست می‌کنند...
Powered by TayaCMS