دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

استاد حوزه و دانشگاه های تبریز؛ تمامی اقوام بشری مخاطب پیام‌های مذهبی هستند

No image
استاد حوزه و دانشگاه های تبریز؛ تمامی اقوام بشری مخاطب پیام‌های مذهبی هستند استاد حوزه و دانشگاه‌‌های تبریز گفت: خوشبختانه امور دینی به‌ واسطه تعلق به هویت بشری، مخاطبانی به وسعت تمام انسان‌ها دارد و تمامی اقوام بشری مخاطب پیام‌های مذهبی هستند.
حجت الاسلام سید داود مطهرنژاد، استاد اخلاق حوزه و دانشگاه و مؤلف کتاب مخاطبین دینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، به بیان ظرفیت‌های تبلیغی در امور مذهبی پرداخت.
وی با بیان این‌که امروزه در امر تبلیغ به مؤلفه‌های متعددی توجه می شود، گفت: مهم‌ترین موضوع در این میان سطح، تعداد و تنوع مخاطبان است که مورد توجه مبلغان قرار می‌گیرد.
حجت الاسلام سید مرتضی مطهر نژاد خاطر نشان کرد: خوشبختانه امور دینی به‌ واسطه تعلق به هویت بشری، مخاطبانی به وسعت تمام انسان‌ها دارد و تمامی اقوام بشری مخاطب پیام‌های مذهبی هستند.
وی در ادامه افزود: با توجه به این امر یک سؤال اساسی پیش می‌آید وآن این‌که چرا دینداران نسبت کم‌تری را در مقایسه با افراد غیر پایبند به دین تشکیل می دهند؛ در حالی که مخاطبین دین بسیار گسترده هستند؟!
استاد اخلاق حوزه و دانشگاه های تبریز اظهار داشت: برای بررسی این موضوع سه عنصر دین، رفتار دینداران و مؤلفه‌های اجتماعی، قابل طرح هستند که رفتار دین داران از مهم‌ترین عوامل و قابل طرح است.
وی خاطر نشان کرد: البته نقش مؤلفه‌های اجتماعی همچون وجود حکومت‌های دینی و یا ضد دینی و جایگاه حقوقی و پایه‌ای دین در اجتماع ودر جذب افراد به دین، بسیار مهم است، به گونه‌ای که رفتارهای صحیح دینی به صورت کلان در جامعه اسلامی یک ابزار تبلیغی حقیقی به شمار می‌آید.
مؤلف کتاب مخاطبین دینی تأکید کرد: دینداران و نوع کنش ایشان در تبلیغ دین نیز بسیار مهم است، به گونه‌ای که اگر ظرفیت‌های ورودی دین را کاهش دهیم، با مشکل عمده‌ای در تنوع مخاطبین روبرو خواهیم شد و در دراز مدت مفهوم دینی یک امر انحصاری خواهد بود که فقط به نیاز عده خاصی جواب می دهد.
حجت الاسلام مطهرنژاد در پایان تصریح کرد: تبلیغات در امور مذهبی قالب‌های متنوعی را می طلبد واین موضوعی است که در سیره و سنت بزرگان دین بسیار مشاهده شده است که آن بزرگان از ابزارهای بسیار متنوعی برای پیوند خالق و مخلوق بهره می‌جستند.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

شفاعت، بالاستقلال یا بالواسطه؟

شفاعت، بالاستقلال یا بالواسطه؟

شرایط استحقاق شفاعت، بازدارنده از ارتکاب گناه باید توجه داشته باشیم که شفاعت نیز یکی از رحمتهای الهی است که خداوند بدین وسیله می‌خواهد بندگان گنهکار خویش را حتّی در قیامت و در آخرین لحظات تعیین سرنوشت نیز مایوس و ناامید نسازد.
No image

قلب ایمان

دین باید وجه الهی داشته باشد و دارای جنبه‌ای باشد که از آن به جنبه «ید الحقی» تعبیر می‌کنند، یعنی آن طرفی که طرف خداست، اصلا بدون خداوند که دین معنایی نخواهد داشت.
حضرت مهدی (عج) در کلام اهل تسنن

حضرت مهدی (عج) در کلام اهل تسنن

نخستین وجه مشترک میان تشیع و تسنن در مسأله ظهور منجی است
دین شناسی و عقل وسطایی

دین شناسی و عقل وسطایی

به گواه تاریخ، دین شناسی و دین باوری از آغاز حیات تفکر بشری شکوفا بوده و بشر در چگونه زیستن خود در صدد کشف قوانین طبیعت و شناخت اسرار آفرینش و آفریدگار هستی برآمده است و محصول این کاوش را بعدها دین شناسی و طبیعت شناسی نامید.
شفاعت و شبهات وهابیت‌

شفاعت و شبهات وهابیت‌

از زمان پیغمبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌و‌آله تا کنون، درخواست شفاعت از شافعان راستین، جزء سیره مسلمانان بوده است.
Powered by TayaCMS