دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال امیرالمومنین (علیه السلام): «کَم مِن صائِم لَیس لَه مِن صِیامِه اِلا الجوعَ وَ الظّماء»

امام علی(علیه السلام) فرمود: «چه بسا روزه‌داری که از روزه‌اش جز گرسنگی و تشنگی بهره‌ای ندارد» (نهج البلاغه، حکمت 145)
قال امیرالمومنین (علیه السلام): «کَم مِن صائِم لَیس لَه مِن صِیامِه اِلا الجوعَ وَ الظّماء»
قال امیرالمومنین (علیه السلام): «کَم مِن صائِم لَیس لَه مِن صِیامِه اِلا الجوعَ وَ الظّماء»

قال امیرالمومنین (علیه السلام):


«کَم مِن صائِم لَیس لَه مِن صِیامِه اِلا الجوعَ وَ الظّماء»

(نهج البلاغه، حکمت 145)

امام علی(علیه السلام) فرمود:

«چه بسا روزه‌داری که از روزه‌اش جز گرسنگی و تشنگی بهره‌ای ندارد»

توضیح:

«روزه بی ارزش»

این سخن از مولاى متقیان على (ع) در واقع این نکته را مى رساند که روزه واقعى فقط تحمل گرسنگى و تشنگى نیست، بلکه کمال روزه در پیروى نکردن تمامى اعضاء و جوارح بدن از هواهاى نفسانى مى باشد. چه بسا فردی از صبح تا شب رنج و مشقت تشنگی و گرسنگی را به جان بخرد، در عین حال ملاک روزه حقیقی را که در آن تمامی اعضا و جوارح بایستی در حال امساک و پرهیز از محرمات باشند، ملاحظه نکند؛ در آن صورت اطاعت ظاهری فرمان الهی کرده ولی بهره حقیقی و وافی از روزه خویش نخواهد برد و در نتیجه ملکه تقوا که طبق بیان قرآن بایستی نصیب او می شد، حاصل نشود.

    منبع: رمضان از چند نگاه، رضا بیطرفان.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

شفاعت، بالاستقلال یا بالواسطه؟

شفاعت، بالاستقلال یا بالواسطه؟

شرایط استحقاق شفاعت، بازدارنده از ارتکاب گناه باید توجه داشته باشیم که شفاعت نیز یکی از رحمتهای الهی است که خداوند بدین وسیله می‌خواهد بندگان گنهکار خویش را حتّی در قیامت و در آخرین لحظات تعیین سرنوشت نیز مایوس و ناامید نسازد.
No image

قلب ایمان

دین باید وجه الهی داشته باشد و دارای جنبه‌ای باشد که از آن به جنبه «ید الحقی» تعبیر می‌کنند، یعنی آن طرفی که طرف خداست، اصلا بدون خداوند که دین معنایی نخواهد داشت.
حضرت مهدی (عج) در کلام اهل تسنن

حضرت مهدی (عج) در کلام اهل تسنن

نخستین وجه مشترک میان تشیع و تسنن در مسأله ظهور منجی است
دین شناسی و عقل وسطایی

دین شناسی و عقل وسطایی

به گواه تاریخ، دین شناسی و دین باوری از آغاز حیات تفکر بشری شکوفا بوده و بشر در چگونه زیستن خود در صدد کشف قوانین طبیعت و شناخت اسرار آفرینش و آفریدگار هستی برآمده است و محصول این کاوش را بعدها دین شناسی و طبیعت شناسی نامید.
شفاعت و شبهات وهابیت‌

شفاعت و شبهات وهابیت‌

از زمان پیغمبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌و‌آله تا کنون، درخواست شفاعت از شافعان راستین، جزء سیره مسلمانان بوده است.
Powered by TayaCMS