دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نه چاپلوسى نه حسد

مدح و تعریف بیش از استحقاق و شایستگی تملق است و کمتر از استحقاق یا ناتوانی در بیان است یا حسد. (برگرفته از کتاب یکصد وپنجاه درس زندگی ،تألیف آیت الله العظمی مکارم شیرازی)
نه چاپلوسى نه حسد
نه چاپلوسى نه حسد

نه چاپلوسى نه حسد

شک نیست که باید از افراد شایسته و صفات و اعمال نیکشان تقدیر و تمجید کرد و آنها را در راهى که در پیش گرفته‌اند تشویق و دلگرم نمود ولى باید این کار درست به اندازه استحقاق افراد باشد وگرنه نتیجه‌هاى منفى و زیانبخشى به وجود مى‌آورد، اگر بیش از اندازه شایستگى باشد تملق و چاپلوسى است که هم شخصیت گوینده را در هم مى‌شکند و هم طرف را گرفتار عجب و خودبینى مى‌کند، و اگر کمتر از شایستگى باشد، هم نیکان را دلسرد مى‌سازد و هم نشانه حسد یا عجز گوینده است.

منبع: کتاب یکصد وپنجاه درس زندگی ،تألیف آیت الله العظمی مکارم شیرازی

    پی نوشت:
  • [1] . بحارالانوار، جلد 74، صفحه 286.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

روز خروش علیه سازش

روز خروش علیه سازش

همزمان با سومین جمعه ماه مبارک رمضان و روز جهانی قدس، فردا برگی دیگر از نمایش عزت و اقتدار و اتحاد جهان اسلام در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و انتفاضه جانانه مردمان سرزمین زیتون ورق می خورد و ایران اسلامی نیز حماسه شکوه و استقامت را در سال اتحاد و انسجام اسلامی برای جهانیان به تصویر می کشد.
هدف گذاری در روابط چین و ایران

هدف گذاری در روابط چین و ایران

اخیرا در یکی از جلسات مربوط به مسائل امور بین الملل در تهران این سؤال مطرح بود که برای ما چین خطرناکتر است یا آمریکا؟
Powered by TayaCMS