دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حجاب و عفاف

کسی که به خدا و روز قیامت ایمان دارد در جایی بیتوته و خلوت نمی کند که صدای نفس او را زن نامحرمی بشنود.
حجاب و عفاف
حجاب و عفاف

حجاب و عفاف

قال النبی ص:مَنْ کانَ یُؤمِنُ بِاللَّهِ وَالْیَومِ الآخِرِ فَلایَبِیتُ فِی مَوضِعٍ تَسْمَعُ نَفَسَهُ امْرَأَةٌٍ لَیْسَت لَهُ بِمَحْرَمَة

حجاب یکی از راهکارهای تحقق عفاف در جامعه می‌باشد. مسلماً جامعه‌ای که دارای عفاف باشد و از هرزگی و پرده‌دری به دور باشد نه تنها چنین جامعه‌ای از تبعات بی‌بند و باری از قبیل فرزندان نامشروع و بنیان‌های سست خانواده و... در امان خواهد بود، در نتیجه چنین جامعه‌ای مسیر رشد و ترقّی و دستیابی به کمالات انسانی را خواهد پیمود، در مقابل جامعه‌ای که در آن به واسطه بی‌حجابی و بدحجابی حریم بین زن و مرد شکسته شده و نگاه‌های پر از گناه و روابط نامشروع حاکم باشد محل رفت و آمد شیطان و عرصه دام‌های او است.

امام صادق(ع) می‌فرمایند:

«مُحَادَثَهُ النِّسَاءِ مِنْ مَصَائِدِ الشَّیْطَانِ»[1]

گفتگو و رابطه نامشروع با زنان نامحرم از دام‌های شیطان است.

حجاب در اسلام ریشه در یک مسأله کلّی و اساسی دارد و آن این است که اسلام می‌خواهد انواع التذاذهای جنسی چه بصری و لمسی و چه نوع دیگر به محیط خانوادگی و در کادر ازدواج قانونی اختصاص یابد و جامعه و اجتماع فقط برای کار و فعالیّت باشد نه همراه با گناه و لذّت‌جویی جنسی، اسلام می‌خواهد این دو محیط را کاملا از یکدیگر تفکیک کند.[2]

پیامبر اسلام(ص) خطاب به یکی از زنان به نام حولاء می‌فرمایند:

«یَا حَولاءُ لا تُبْدِی زِینَتَکِ لِغَیْرِ زَوجِکِ یَا حَولاءُ لا یَحِلُّ لامرَأَهٍ أَن تُظهِرَ مِعصَمَهَا وَ قَدَمَهَا لِرَجُلٍ غَیْرِ بَعْلِهَا وَ إِذَا فَعَلَتْ ذَلِکَ لَمْ تَزَل فِی لَعْنَهِ اللَّهِ وَ سَخَطِهِ وَ غَضِبَ اللَّهُ عَلَیْهَا وَ لَعَنَتْهَا مَلائِکَهُ اللَّهِ وَ أَعَدَّ لَهَا عَذَاباً أَلِیماً»[3]

ای حولاء! زینت خود را برای غیر شوهرت آشکار نکن. ای حولاء! برای یک زن جایز نیست مچ دست و پای خویش را برای مردی غیر از شوهرش آشکار سازد و در معرض دید او قرار دهد و هر گاه زنی چنین کاری را انجام دهد پیوسته در لعن و خشم خداوند است و خداوند بر او غضب می‌کند و فرشتگان الهی او را لعن می‌کنند و برای چنین زنی عذاب دردناکی آماده شده است.

آمارهاى مستند نشان مى‌دهد که با افزایش برهنگى در جهان طلاق و از هم گسیختگى زندگى زناشویى افزایش یافته است. در محیط و جامعه‌ای که حجاب است دو همسر تعلق به یکدیگر دارند، و احساساتشان و عشق و عواطفشان مخصوص یکدیگر است. گسترش دامنه فحشاء، و افزایش فرزندان نامشروع، از دردناکترین پیامدهاى بى‌حجابى است.[4] علی(ع) می‌فرمایند:

«یَظْهَرُ فِی آخِرِ الزَّمَانِ وَ اقْتِرَابِ السَّاعَهِ وَ هُوَ شَرُّ الأَزْمِنَهِ نِسْوَهٌ کَاشِفَاتٌ عَارِیَاتٌ مُتَبَرِّجَاتٌ مِنَ الدِّینِ دَاخِلاتٌ فِی الفِتَنِ مَائِلاتٌ إِلَى الشَّهَوَاتِ مُسْرِعَاتٌ إِلَى اللَّذَّاتِ مُسْتَحِلاّتٌ لِلْمُحَرَّمَاتِ فِی جَهَنَّمَ خَالِدَات»[5]

در آخر الزّمان نزدیک بقیامت زنانى ظاهر شوند که بى‌حجاب و برهنه‌اند، خود را براى غیر شوهرانشان آراسته می‌کنند، آئین را رها کرده، در آشوبها داخل‌ می‌شوند قائل به شهوات و مسائل جنسى هستند، به سوى لذّات و خوشگذرانى‌ها می‌شتابند، محرّمات الهى حلال می‌شمارند، و واردشوندگان در دوزخ می‌باشند.[6]

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

در تقابل ایران با اسرائیل و آمریکا، همیشه گزینه حمله اتمی چالش‌برانگیز بوده و هست. عده‌ای می‌گویند: وقتی آمریکا و اسرائیل به عنوان دشمن اصلی ما سلاح اتمی دارند و تجربه نشان‌داده، اگر لازم شود هیچ تعارفی در استفاده از آن ندارند، پس ما هم باید سلاح اتمی داشته باشیم.
باغ خسروشاهی

باغ خسروشاهی

کی از شبهاتی که در سال‌های اخیر سبب تحریف امام در ذهن نسل جوان شده است این ادعا است که برخی می‌گویند امام در باغ‌های بزرگ و مجلل اطراف جماران زندگی می‌کردند و بااین‌وجود در رسانه‌ها به مردم یک‌خانه کوچک و ساده به‌عنوان محیط زندگی ایشان نمایش داده می‌شد
دوگانه نهضت و نظام

دوگانه نهضت و نظام

برخی دوگانه‌ها را ابتدا درک نمی‌کنیم ولی به مرور که مشغول کاری علمی می‌شویم یا طرحی عملی را به پیش می‌بریم متوجه آن می‌شویم و بعد بر سر آن دو راهی به انتخابی خاص دست می‌زنیم.
چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

شهید سلیمانی بی‌شک در زمره شخصیت‌هایی است که جامعه ایرانی بشدت از وی متأثر خواهد بود. احتمالاً در طول تاریخ هیچ بدرقه‌ای به میزان تشییع پیکر او شکوهمند نبوده است.
آب و برق مجانی می‌شود!

آب و برق مجانی می‌شود!

پر بازدیدترین ها

No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

امام علی (علیه‌السلام) فرمود: «فرصت مانند ابر از افق زندگی می‌گذرد، مواقعی که فرصت‌های خیری پیش می‌آید غنیمت بشمارید و از آن‌ها استفاده کنید»
«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«افرادی هستند (امیر مؤمنان علی (علیه‌السّلام)) که جان خویش را با خداوند معامله می‌کند به خاطر به دست آوردن رضایت او، و خداست که نسبت به بندگانش مهربان است».
صله رحم در کلام پیامبر اکرم(ص)

صله رحم در کلام پیامبر اکرم(ص)

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند: «ثواب صله رحم را از ثواب همه اطاعات زودتر میدهند» الکافی، ج 4 ص 68، ح 2(
عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

حضرت ام البنین (علیها السلام): «از ابا عبدالله الحسین (ع) به من خبر بده! …فرزندانم و تمام کسانی که زیر آسمان کبودند، همه به فدای ابا عبدالله الحسین (ع) باد!» (منتهی المقال، ج 2، ص 70؛ تذکره الشهداء، ص 443)
Powered by TayaCMS