دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

منجی

No image
منجی

نویسنده : محمد محسن مرداني

كلمات كليدي : منجي، برهمن كلا، پسر انسان، جاماسب ، زردشت

اعتقاد به منجی و نجات بشر از ناحیه خداوند متعال و به دست مردی نیکوکار مطلب جدیدی نیست که مربوط به این قرن اخیر یا قرون از صدر اسلام تا کنون باشد. بلکه مطلبی است که در بین ادیان الهی و (بعضاً غیر الهی ) امری مسلم و محرز بوده و جای هیچ گونه شک و تردیدی نیست. وقتی کتب مقدس یهود، مسیح، هندوان ، زردشتیان، بودائیان و ... را ورق می زنیم به وضوح در می یابیم که اعتقاد به منجی و نجات دهنده بشر از ظلم و تباهی و فساد و گناه، امری مسلم و انکار نا پذیر است. هر چند بعدها و به مرور زمان و با تحریف شدن آثار آنان مریدان، مرامهایشان در مصداق اشتباه کرده و راه را به بیراهه رفتند و به قول خواجه حافظ شیرازی:

جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند.[1]

در هر صورت به لطف خدا در این مقاله شواهدی از کتب مقدس هندوان و زردشتیانو مسیحیانآورده تا ببینید آنها نسبت به منجی آخر الزمان چه عقیده ای دارند.

منجی در آئین هندو

هندوان نیز به ظهور منجی در آخرالزمان اعتقاد دارند. ابوریحان بیرونی که کتاب تحقیق «ماللهند» را بر اساس عقائد هندوان جمع‌آوری کرده می‌نویسد: در اواخر دوره چهارم اهل زمین به فساد کشیده شده و اکثر آنها کافر می‌شوند. آنها معصیت‌های بزرگی انجام می‌دهند و حاکمان آنان افراد پست خواهند بود.که مردم در آن زمان به گرگ ها شبیهند که همدیگر را می‌درند و غارت می‌کنند کاهنان و مردان دین فاسد می‌شوند و حق با دزدان می‌شود افراد باتقوا و زاهد را تحقیر می‌کنند. درآن زمان برهمن کلا (یعنی مردی شجاع و دین دار) ظهور می‌کند و زمین را باشمشیر برنده‌اش از مفسدین و پلیدی‌ها پاک کرده و افراد پاک و طاهر را حفظ خواهد نمود.[2]

در کتاب «دید» که نزد هندوان از کتب آسمانی است آمده است: پس از خرابی دنیا پادشاهی در آخر الزمان پیدا خواهد شد که، پیشوای خلایق باشد و نام او منصور[3] باشد و تمام عالم را بگیرد و به آئین خود درآورد.[4] درکتاب وشن جوک که ازکتب هندوها است آمده است:

سرانجام نیکو کسی، برگردد که خدا را دوست دارد از بندگان خاص او باشد و نام او فرخنده و خجسته باشد.

منجی در آئین زردشت

جاماسب که مردی دانا و خردمند و به قول برخی داماد زردشت و وزیر گشتاسب است. درکتاب جاماسب نامه از زردشت نقل می‌کند که، مردی بیرون می‌آید از بین تازیان مردی بزرگ سر و بزرگ تن و بزرگ سان، به آئین جد خویش و با سپاه بزرگ روی به ایران می‌نهد و آبادانی می‌کند و زمین را پر از داد می‌کند. و در ادامه بعد از بشارت به نبوت نبی مکرم اسلام می‌گوید؛ و از ذریه دختر آن پیامبر، که به خورشید عالم و شاه زمان معروف است؛ مردی بخلافت خواهد رسید که در دنیا به حکم یزدان حکم خواهد نمود. او آخرین خلیفه آن پیامبر در وسط عالم است یعنی مکه و دولتش تا روز قیامت دوام خواهد داشت.[5] و ما خوب می دانیم که منجی و مصلح آخر الزمان از ذریه دختری نبی مکرم اسلام می باشد.

منجی در مسیحیت

انجیل کلمه یونانی به معنی خبر خوش و بشارت است و در واقع حضرت مسیح این بشارت دهنده بزرگ برای حکومت عدل الهی در جهان بشارت می‌دهد. حال باید دید نظر مسیح (ع) و مسیحیان در رابطه با منجی آخر الزمان چیست؟ باید دید منجی در نزد آنها کیست و چه شرائط و صفاتی دارد؟ وقتی ما اوراق اناجیل را ورق می‌زنیم می بینیم که، مسیح بارها و بارها بشارت از منجی آخر الزمان داده است؛ و خود را مبشر این بشارت بزرگ می‌داند. درکتاب مقدس می‌خوانیم، بر من واجب است تا تمام شهرها را به ملکوت خدا بشارت دهم برای این امر فرستاده شده‌ام.[6]

اما وقتی در رابطه با منجی و موعود تحقیق می‌کنیم در اناجیل، بسیار به کلمه پسر انسان و آیاتی که دلالت بر منجی آخر الزمان داشته باشد بر می‌خوریم. مثل:

«بحق می‌گویم که از میان حاضرین در این مکان کسانی هستند که مرگ را نمی‌چشند تا این که فرزند انسان را مشاهده نموده که در ملکوتش می‌آید.»[7]

و نیز می‌خوانیم: همان گونه که برق از مشرق طلوع کرده و همه را روشن می‌کند آمدن فرزند انسان نیز این چنین است.[8] و می‌خوانیم، «به همین جهت آماده باشید زیرا در ساعتی که انتظار آن را نمی‌کشید فرزند انسان خواهد آمد.[9] یا در انجیل مرقس می‌خوانیم، پس بر حذر و بیدار شده، دعا کنید، زیرا که نمی‌دانید آن وقت کی می‌شود. بیدار باشید زیرا که نمی‌دانی که صاحب خانه[10] کی می‌آید. در شام یا نصف شب یا بانک خروش صبح. مبادا ناگهان آمده و شما را خفته یابد.[11] درانجیل لوقا می‌خوانیم: کمرهای خود را بسته و چراغ‌های خود را افروخته نگه دارید. شما مانند کسانی باشید که انتظار آقای خود را می‌کشند تا هر وقت که بیاید و درب را بکوبد (بی درنگ) برای او باز کنید.[12]

و باز درانجیل متی می‌بینیم: خواهید دید فرزند انسان را بر ابرهای آسمان که می‌آید با قدرت و جلال عظیم.

و فرشته‌های خود را (یاران) خواهند فرستاد و آنان برگزیدگانشان را جمع خواهند نمود از اطراف اربعه از اقصای فلک تا طرف دیگر.[13] که وقتی ما اوراق اناجیل را ورق می‌زنیم می‌بینیم که بیش از 80 مورد کلمه پسر انسان آمده است که، مسیحیت آن را به منجی آخر الزمان که همان حضرت مسیح (ع) می‌باشد تعبیر و تفسیر می‌نمایند. اما این اشتباه است زیرا:

اولاً: دکتر مستر هاکس آمریکائی، کتاب ارزشمندی در تفسیر توارت وانجیل نوشته است به نام قاموس مقدس . ایشان در کتاب خود مطرح می‌کند که از این 80 مورد فقط 30 مورد با حضرت عیسی انطباق دارد. اما 50 مورد دیگر مربوط به منجی است که در آخر الزمان می‌آید و او غیر از حضرت عیسی است. زیرا خود حضرت عیسی در همین انجیل می‌فرماید: (من نیز همراه با پسر انسان می‌آیم و او را جلال می‌دهم.)[14]

ثانیاً: در خیلی از موارد اوصافی که برای پسر انسان ذکر شده، با اوصاف حضرت مسیح هم خوانی ندارد و اوصاف یاران پسر انسان نیز با اوصاف یاران حضرت مسیح همخوانی ندارد.

ثالثاً: از ظاهر آیات روشن می‌شود که، مراد از پسر انسان شخص دیگری است غیر از حضرت مسیح زیرا بشارت دهنده به آمدن پسر، خود مسیح است که خبر می‌دهد در آینده شخصی (پسر انسان) خواهد آمد و ... پس مسلماً خود مسیح که بشارت دهنده است نمی‌تواند پسر انسان باشد.

رابعاً: خود مسیحان نمی‌توانند از کلمه پسر انسان برداشت حضرت مسیح را داشته باشند که در آخرالزمان می‌آید و جهان را پر از عدل و داد می‌کند زیرا طبق اعتقاد (باطل) خود مسیحیان، مسیحیان مسیح را پسر خدا می‌دانند نه پسر انسان.

پس از ادله بالا نتیجه گرفته می‌شود که، پسر انسان شخص دیگر ی غیر ازحضرت مسیح می‌باشد. و طبق اعتقاد ما آن همان منجی جهان و مهدی موعود خواهد بود.

مقاله

جایگاه در درختواره عقائد فرق
جایگاه در درختواره اثنا عشریه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS