دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تالیفات شهید محمد فتال نیشابوری

No image
تالیفات شهید محمد فتال نیشابوری

تألیفات

فتّال نیشابورى صاحب دو کتاب به نام «روضة الواعظین و تبصرة المتعظّین» و کتاب «التّنویر فى معانى التّفسیر» است. روضة الواعظین یکى از کتاب هاى معروف شیعه است و مؤلّف، آن را در ایّام جوانى به رشته تحریر درآورده است. فتّال مى گوید:

در ایّام جوانى مجالس وعظ و موعظه زیاد برایم اتّفاق مى افتاد که مردم در آن مجالس از من، از اصول و فروع دین سؤال مى کردند و من جواب مى دادم، از من موعظه طلب مى کردند و از آداب سؤال مى نمودند و من براى جوابگویى، به کتاب هاى اصحاب مراجع مى کردم. کتابى جامع که مشتمل بر این مطالب باشد نیافتم پس به کتاب هاى مختلف رجوع کردم و مطالب زیادى را برداشت نمودم. به فکرم رسید همه این ها را جمع کنم که مشتمل باشد بر بعض کلمات خداوند و اخبار ائمه معصومین(علیهم السلام) و آن مطالب را باب باب و مجلس مجلس کردم و هر مطلبى و موضوعى را در جایى مخصوص قرار دادم که قبل از من کسى این کار را نکرده بود. در اوّل کتاب از کلام خدا شروع و بعد، آثار و اخبار پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) و سپس اخبار ائمه معصومین(علیهم السلام) را ذکر کردم و نام کتاب را روضة الواعظین و تبصرة المتعظین نامیدم که در جمع آورى آن خیلى زحمت کشیدم و خیلى هم خسته شدم.

اسناد احادیث را حذف کردم زیرا احادیث مشهور است، لذا نیازى ندیدم که سندها را ذکر کنم.

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

پر بازدیدترین ها

تمسخر و عوامل آن از نظر قرآن

تمسخر و عوامل آن از نظر قرآن

دست انداختن، مسخره کردن، شکلک درآوردن و مانند آن که موجب خنده خود و دیگران می‌شود، از نظر اخلاقی ناپسند و از نظر شرعی حرام و در برخی از موارد گناه کبیره‌ای است که جاودانگی در آتش دوزخ را به همراه دارد.
برای استفاده از آزادی مشروط چه شرایطی لازم است؟

برای استفاده از آزادی مشروط چه شرایطی لازم است؟

آزادی مشروط فرصتی است که پیش از پایان دوره محکومیت، به محکومان به حبس داده می‌شود تا چنانچه در طول مدتی که دادگاه تعیین می‌کند، از خود رفتاری پسندیده نشان دهند و دستور‌های دادگاه را اجرا کنند، از آزادی مطلق برخوردار شوند.
Powered by TayaCMS