دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

صبر کلید دستیابی به موفقیّت

صبر یاری کننده بر تمام کارهاست.
صبر کلید دستیابی به موفقیّت
صبر کلید دستیابی به موفقیّت

صبر کلید دستیابی به موفقیّت

قال علی(ع): «الصَّبْرُ عَوْنٌ عَلَی کُلِّ أَمْرٍ» (تصنیف غرر الحکم و درر الکلم ، حدیث6218)

اگر انسان  کارها را با صبر و حوصله انجام دهد به موفقیت دست پیدا می‌کند. حضرت علی(ع) می‌فرمایند:

«فِی الصَّبْرِ ظَفَرٌ»[1]

همراه صبر و استقامت، موفقیت و پیروزی می‌باشد.

در انجام دادن هر کاری، انسان نیازمند انگیزه است که پس از بررسی جوانب و سود و زیان آن کار به وجود می‌آید؛ ولی برای رسیدن به هدف انگیزه‌ی تنها، کافی نیست؛ بلکه صبر و استقامت، پافشاری و گاهی تا پای دار، پایداری و پایمردی کردن لازم است؛ چرا که گاهی مشکلات راه، چنان شکننده است که انسان را از ادامه راه منصرف می‌کند؛ حتی شاید انسان را از اصل حرکت پشیمان و به ارتجاع وا می‌دارد به فرموده امام صادق(ع) :

«لَولا أَنَّ الصَّبْرَ خُلِقَ قَبْلَ الْبَلَاءِ لَتَفَطَّرَ الْمُؤْمِنُ کَمَا تَتَفَطَّرُ الْبَیْضَةُ عَلَى الصَّفَا»[2]

ضربه بلاها و مصیبت‌های راه عبادت و عبودیّت مانند برخورد سنگ با تخم مرغ، شکننده است از این رو پیش از آنها، صبر خلق شد تا سنگ زیرین آسیاب زندگی مؤمن باشد و مانع وارد آمدن همه فشارها، به روح انسان مؤمن گردد.[3] چرا که زندگی انسان دارای فراز و نشیب‌هایی است که اگر انسان در این فراز و نشیب‌ها صبر نداشته باشد زندگی برای او تلخ می‌شود؛ بنابر‌این آن چیزی باعث می‌شود تا انسان علی رغم مشکلات باز به راه خود ادامه دهد صبر و استقامت در کارها است و اگر انسان در زندگی صبر و استقامت نداشته باشد علاوه بر اینکه در زندگی، زود از پا در می‌آید، در کوچکترین کاری نیز، به هیچ موفقیّتی دست پیدا نمی‌کند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

برای استفاده از آزادی مشروط چه شرایطی لازم است؟

برای استفاده از آزادی مشروط چه شرایطی لازم است؟

آزادی مشروط فرصتی است که پیش از پایان دوره محکومیت، به محکومان به حبس داده می‌شود تا چنانچه در طول مدتی که دادگاه تعیین می‌کند، از خود رفتاری پسندیده نشان دهند و دستور‌های دادگاه را اجرا کنند، از آزادی مطلق برخوردار شوند.
تمسخر و عوامل آن از نظر قرآن

تمسخر و عوامل آن از نظر قرآن

دست انداختن، مسخره کردن، شکلک درآوردن و مانند آن که موجب خنده خود و دیگران می‌شود، از نظر اخلاقی ناپسند و از نظر شرعی حرام و در برخی از موارد گناه کبیره‌ای است که جاودانگی در آتش دوزخ را به همراه دارد.
Powered by TayaCMS