دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی؛ اندیشه اسلامی عامل تعالی فرهنگ عمومی است.

No image
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی؛ اندیشه اسلامی عامل تعالی فرهنگ عمومی است.
 
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: معارف اسلامی ابعاد مختلف فرهنگ عمومی را طرح و حد مطلوب آن را تعریف کرده است، از این رو اندیشه اسلامی با عوامل کامل‌تر و مترقی‌تر خود می‌تواند بستر مناسبی برای رشد و تعالی فرهنگ عمومی فراهم کند.
حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بحث فرهنگ عمومی، بحث تعاملاتی است که بین مردم در اجتماع شکل می گیرد که در آن میان می توان به تعامل دانش آموز و معلم، تلقی مردم از سیاست عمومی، رفتار کسبه با مشتریان، اخلاق و رفتار مردم در اجتماع و رعایت قوانین عمومی در جامعه اشاره کرد.
وی افزود:  بیش از مجموعه ای که ما به نام فرهنگ عمومی می شناسیم وارد معارف اسلامی شده در رابطه با آن بحثهایی صورت گرفته ، ریشه یابی شده علل و انگیزه هایی بیان شده، حد مطلوب آن تعریف و راه رسیدن به آن حد مطلوب هم در بخشهای مختلف معارفی ما تبیین شده است. بنا‌براین ما می توانیم فرهنگ عمومی را با همین علائم و فاکتورهای کامل تر، مترقی تر و انسانی تر در فرهنگ عمومی و انسانی خود پیدا کرده و آن را رشد دهیم.
حجت الاسلام موسوی هوایی در رابطه با اینکه فرهنگ عمومی در اندیشه اسلامی چه مواردی را مورد تأکید قرار می دهد گفت: فرهنگ عمومی در اندیشه اسلامی بیشتر جنبه های خرده فرهنگها، به معنای فرهنگهای مذاب جامعه را چون فرهنگ رفتار اخلاقی، فرهنگ ترافیک، فرهنگ رفتار دانش آموز با معلم، فرهنگ رفتار دانشجویی، فرهنگ کارگری، فرهنگ تولید، توزیع و مصرف را مورد اشاره قرار می دهد که در اندیشه اسلامی در رابطه با آن بحثهای متعددی صورت گرفته است. پس این موارد به مجموعه ای تبدیل شده که باید وارد آن شد و مجموعه روایتهایی که در رابطه با آن وجود دارد، سیره اهل بیت در رابطه با آن را استخراج کرد تا بتوان دقیق تر در رابطه با آن صحبت کرد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه اندیشه اسلامی می تواند در اعتلای فرهنگ عمومی جامعه مؤثر باشد گفت: اندیشه اسلامی در حد اندیشه باقی نمی ماند و عقاید ما انسان را به سمت و سویی می برد که خلق و خوی الهی پیدا کرده و عمل صحیحی از ما سر بزند. یکی از مبانی بزرگ اندیشه اسلامی ایجاد حاکمیت اسلامی در جامعه است.
وی یادآور شد: وقتی حاکمیت اسلامی در جامعه شکل بگیرد و رویکرد حکومت الهی باشد، مجموعه ابزار رسانه ای، قانونی، قضایی انتظامی فرهنگی و آموزشی که در دسترس حاکمیت قرار گرفته می تواند جهت اعتلای فرهنگ عمومی مورد استفاده قرار گیرد. 
حجت الاسلام موسوی هوایی گفت: اعتقاد به مطالب اسلامی، اعتقاد به خدای متعال و ایمان داشتن به خدا، معاد و قیامت می تواند وظایفی که انسان در حیطه اجتماعی در نقشها و جایگاههای مختلف دارد را معنا بخشد . بنابراین کسی که به خداوند اعتقاد دارد می تواند خود را نسبت به تخلفات و تخطی از انجام وظایف خود موفق بداند این همان تعریفی است که قرآن کریم از آن با عنوان تقوا یاد می کند. با وجود این تقوا ما در سطوح مختلف به ویژه سطح فرهنگی می توانیم شاهد شکوفایی الهی باشیم.
وی اضافه کرد: اگر رعایت قوانین، برخورد با یکدیگر ، دیگران را برخود مقدم کردن و سایر موارد با درنظرگیری تقوا صورت گیرد، فرهنگ ترافیک نیز اصلاح خواهد شد. این امر را می توان به مسئله صرفه جویی در آب ، برق و سایر موارد تعمیم داد. فردی با اعتقاد به اینکه اسراف حرام است و اسراف کاری موجبات تأدیب وی را فراهم می کند و خود را متعهد به تمام عالم و آخرت می داند انگیزه قوی در رعایت قوانین دارد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه  این مدیریت انگیزه و انگیزشی که در باورهای الهی و سیره ائمه وجود دارد ما را در ارتقای فرهنگ عمومی یاری می کند، گفت: باید به دنبال راهکارهای علمی که در دنیا مطرح می شود نیز باشیم. چنانچه در روایات ما نیز مطرح شده که مسائل ترافیکی باید از دوران طفولیت به کودکان آموزش داده شود. این فرهنگ وقتی اصلاح شد فرهنگ عمومی اصلاح می شود. این موارد در تفکر اسلامی و اهل بیتی می تواند جایگاه قابل توجهی داشته باشد و نگاه کردن به آن از چنین زاویه ای میزان آگاهی مردم را نیز ارتقا می دهد.
 
 
 
 

 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS