دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قواعد فقهی و مسائل معاصر در یک کتاب

No image
قواعد فقهی و مسائل معاصر در یک کتاب
انتشارات مجمع جهانی تقریب مذاهب کتاب «المسائل العبادیة وبناء الذات» را که به قواعد فقهی و مسائل معاصر می‌پردازد، منتشر می‌کند.
 
به گزارش خبرنگارفارس، این کتاب که اولین اثر از سلسله کتاب "الفقه التقریبی والمقارن" است نوشته عبدالکریم بی‌آزار شیرازی است.              
در این کتاب شرحی بر اثر محمد بن مکی بن محمد العاملی با نام "اللمعة الدمشقیة" آمده‌است. این شرح دربردارنده فقه تقریبی و مقارن و فقه المقاصد است.                                    
مؤلف در این کتاب به مسائل جدید از نگاه فقهای معاصر اضافه نموده‌است و به ذکر قواعد فقهی و آیات الاحکام متعلق به مباحث مختلف مبادرت کرده‌است.                                                   
از ویژگی‌های این کتاب می‌توان به تفسیر و توضیح مؤلف درباره تهذیب لمعه، مقارنه مذاهب، تقریب مذاهب، اخلاق فقه وادب عبادات ومعاملات اشاره کرد.                                                 
شیرازی همچنین به نقل روایات اهل بیت "ع" از طرق شیعه و اهل سنت که بعضی مشترک وبعضی غیر مشترک اند، اقدام کرده‌است.             
این کتاب با همکاری دانشگاه مذاهب اسلامی منتشر می‌شود.     
عبدالکریم بی‌آزار شیرازی در سال 1323 در شیراز متولد شد. مقدمات حوزه‌های دینی را همان‌جا طی کرد و سطوح عالی و دروس خارج را در قم و نجف اشرف گذراند.                                            
از محضر علمای بزرگی چون از حضرت امام خمینی(ره) استفاده کرد و همه بحث‌های مسایل مستحدثه‌ ‌ایشان را به رشته تحریر در آورد.          
در سال 1353 موفق به دریافت گواهی اجتهاد از وزارت علوم و آموزش نائل آمد. وی در سال 1354 رهسپار دانشگاه مک‌‌گیل کانادا شد و در انستیتو مطالعات اسلامی به تحصیل پرداخت و موفق به اخذ درجه کارشناسی ارشد در تاریخ و تمدن اسلامی شد.                                  
از سال 1361 در دانشگاه‌های ایران تدریس را آغاز کرد و از سال 1362 به عضویت فرهنگی دانشگاه الزهرا در آمد؛ از آغاز تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب از سوی مقام معظم رهبری به عضویت شورای عالی این مجمع در آمد و یک سال معاون امور بین‌المللی این مجمع بود.
 
 
منبع: www.farsnews.ir
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نگاهی به رفتارشناسی اهل نفاق از دیدگاه قرآن

نگاهی به رفتارشناسی اهل نفاق از دیدگاه قرآن

نقش منافقان در جامعه اسلامی، نقشی بسیار مخرب و زیانبار است. حساسیت قرآن به این دسته از شهروندان به خوبی نشان می‌دهد که نمی‌توان به صرف شهروندی با همه افراد جامعه یکسان برخورد کرد و حقوق یکسانی را برای همگان به طور مطلق قائل شد؛ بلکه می‌بایست ملاحظاتی در نحوه تعامل با دسته‌هایی از افراد جامعه اعمال کرد.
مجالست با بدان در فضای مجازی

مجالست با بدان در فضای مجازی

فضاي مجازي هرچند که به نظر مي رسد که مجاز باشد و حقيقت نيست، ولي اگر دقت شود معلوم مي شود که حقيقت است نه مجاز؛ زيرا فضايي که امروز از آن به مجازي ياد مي شود، جلوه اي از دنياي حقيقي و واقعي است.
نقل 80 حدیث مُسلّم از ائمه اطهار(ع)

نقل 80 حدیث مُسلّم از ائمه اطهار(ع)

حجت‌الاسلام ناصر رفیعی نکات و مصادیق برجسته‌ای از بُعد ولایتمداری و جایگاه علمی حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)بیان کرده است که در ذیل می‌آید.
نسبت عدالت و آزادی در انديشه شهيد مطهری

نسبت عدالت و آزادی در انديشه شهيد مطهری

نسبت ميان دو واژه «آزادي» و «عدالت» و شيوه اعمال توازن بين اين دو مفهوم همواره از بحث‌هاي مناقشه برانگيز در ميان انديشمندان سياسي طول تاريخ بوده است.
قرآن و جریان نفوذ

قرآن و جریان نفوذ

نفوذ به معنای رخنه است.

پر بازدیدترین ها

No image

خطبه 228 نهج البلاغه : ويژگى‏ هاى سلمان فارسى

خطبه 228 نهج البلاغه موضوع "ويژگى‏ هاى سلمان فارسى" را مطرح می کند.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
No image

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان آماده شدن برای سفر آخرت

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان آماده شدن برای سفر آخرت در رابطه با موضوع اخلاق در این قسمت قرار دارد.
No image

ذكر مصیبت امیرالمومنین علی علیه السلام : وصیت امیرالمؤمنین(ع) بر غسل و دفن شبانه وی

ذکر مصیبت امیرالمومنین علی علیه السلام با موضوع وصیت امیرالمؤمنین(ع) بر غسل و دفن شبانه وی
Powered by TayaCMS