دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آداب خوابیدن

No image
آداب خوابیدن
در آستانه خوابیدن شبانه اعمال زیر مستحب است: الف) محاسبه اعمال روزانه خود. امام صادق (ع) فرموده است: هنگامی که به بستر می‌روی، نگاه کن و ببین که در روز، چه به دست آورده‌ای و به یاد آر که خواهی مُرد و معاد و قیامتی در کار هست. و پیامبر (ص) فرموده است: لَیْسَ مِنّا مَنَ لَمْ یُحاسِبْ نَفْسَهُ فِی کُلِّ یَوْمٍ. از ما نیست آن که در هر روز، خود را حسابرسی نکند. ب)تخلّی پیش از خوابیدن. حضرت امیر (ع) به امام حسن (ع) این سفارش را کرد تا به طبیب، نیازمند نگردد. ج) مسواک زدن. پیامبر اکرم (ص) هنگام خواب مسواک می‌کرد. در روایتی آمده است؛ پیامبر (ص)، هنگام خواب، مسواک را بالای سر خود می‌گذاشت، تا بلافاصله بعد از بیداری مسواک بزند. د) شستن دست و صورت قبل از خواب. پیامبر (ص) فرموده است: شب نخوابید در حالی که دستتان آلوده به چربی است؛ و گرنه اگر ناراحتی‌ای به شما رسید، خود را ملامت کنید. ه) با وضو خوابیدن. امام صادق(ع) فرمود: آن که با وضو به بستر رود، بسترش مسجد اوست. در روایت دیگر آمده است: هر که با وضو بخوابد، مانند کسی است که شب را به بندگی خدا گذرانده است. و) خواندن سوره اخلاص و تکاثر هنگام خواب. منابع: - میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، دفتر تبلیغات اسلامی، قم، 1403 ق، ج 10، ص 518. - محاسبة النفس، السید بن طاووس، المکتبة المرتضویة، تهران.، ص 13. - میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، دفتر تبلیغات اسلامی، قم، 1403 ق، ج 10، ص 264. - بحارالأنوار، محمّد باقر المجلسی (م 1111 ق)، المکتبة الاسلامیة، ج 76، ص 203. - همان، ص 202. - میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، دفتر تبلیغات اسلامی، 10 ج، قم، 1403 ق، ج 10، ص 262. - وسائل الشیعة، محمد بن الحسن الحر العاملی، المکتبة الاسلامیة، 20 ج، عبدالرحیم ربانی شیرازی، تهران، 1383 ق، ج 1، ص 265. - همان، ص 266. - همان، ص 196.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

ادب در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد ادب بیان شده است آورده شده.
No image

اطعام مومن, اکرام مومن, پوشاندن مومن در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد اطعام مومن, اکرام مومن, پوشاندن مومن بیان شده است آورده شده.
No image

اصلاح بین مردم در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد اصلاح بین مردم بیان شده است آورده شده.
No image

انصاف و عدل در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد انصاف و عدل بیان شده است آورده شده.
No image

تقيه در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد تقيه بیان شده است آورده شده.

پر بازدیدترین ها

No image

نرمی و مدارا در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد نرمی و مدارا بیان شده است آورده شده.
No image

رعایت حق مومن در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد رعایت حق مومن بیان شده است آورده شده.
No image

سلام و تحیت و خداحافظی و سخن هنگام عطسه در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد سلام و تحیت و خداحافظی و سخن هنگام عطسه بیان شده است آورده شده.
No image

اطعام مومن, اکرام مومن, پوشاندن مومن در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد اطعام مومن, اکرام مومن, پوشاندن مومن بیان شده است آورده شده.
No image

اصلاح بین مردم در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد اصلاح بین مردم بیان شده است آورده شده.
Powered by TayaCMS