دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

راهکارهای خودباوری در اسلام(2)

ما در جهانی زندگی می‌کنیم که در بستر زمان و مکان است.
راهکارهای خودباوری در اسلامʂ)
راهکارهای خودباوری در اسلام(2)
تهیه و تنظیم: جمیله مهدوی‌نیا

ما در جهانی زندگی می‌کنیم که در بستر زمان و مکان است. هر چیزی طبق یک فرآیند زمانی به تدریج به وجود می‌آید و در طول زمان تغییر شکل می‌دهد و شکل و قالب‌های مختلفی به خود می‌گیرد. انسان برای رسیدن به خواست‌هایش ناچار است در برخی موارد، گذر زمان را تحمل کند تا به هدف خود برسد. یکی از راهکارهای خودباوری، صبر و استقامت است.

قرآن کریم در سوره بقره آیه 45 فرموده‌اند: در هنگام سختی‌ها و مشکلات و برای رسیدن به اهداف و خواست‌هایتان از صبر و نماز کمک بگیرید؛ زیرا این دو، بزرگ، مهم و تأثیرگذار هستند.

همه کسانی که موفقیت بزرگی داشته‌اند، برای رسیدن به این موفقیت بزرگ از قانون صبر استفاده کرده‌اند. معمولاً هر موفقیت بزرگی در ابتدا غیرممکن به‌نظر می‌رسد.

دانشمند بزرگی مانند ادیسون 999 بار برای کشف برق با شکست مواجه شد؛ اما باز هم صبر کرد، وقتی از او سؤال کردند شما برای تولید لامپ 999 بار شکست خورده‌اید؟ ادیسون در پاسخ گفت: من شکست نخوردم؛ بلکه 999 راه کشف کرده‌ام که با آن لامپ تولید نمی‌شود.

اگر به داستان پرواز انسان دقت کنیم، می‌بینیم برادران رایت برای رسیدن به هدف خود از قانون صبر استفاده کردند. دو دسته و گروه هستند که هرگز شکست نمی‌خورند و هیچگاه به موفقیت هم نمی‌رسند: دسته‌ی اول مردگانند و دسته دوم کسانی هستند که دست به هیچ کاری نمی‌زنند.

بزرگان گفته‌اند: باید برای کسب تجربه مفید، صبر کرد و برای کسب بعضی از تجربه‌ها سال‌ها انتظار نیاز است تا آنچه راکه می‌خواهی به دست آوری. موفقیت نتیجه‌ی انجام کارهای شجاعانه است؛ اما گاهی اوقات هم بهترین کار، انجام ندادن کاری است. نتیجه می‌گیریم کلید همه کارها صبر است.

باید دانست جوجه را با صبر کردن از تخم‌مرغ به دست می‌آورند نه با شکستن تخم‌مرغ.

ـ کم حرف زدن و بیشتر گوش دادن از دیگر راهکارهای خودباوری است.

وقتی کسی حرف می‌زند، چیزی را می‌گوید که قبلاً‌می‌دانسته؛ ولی وقتی گوش می‌دهد، چیزی را یاد می‌گیرد که قبلاً نمی‌دانسته است و گوش کردن باعث دانایی و آگاهی بیشتر می‌شود و آگاهی بیشتر باعث اعتماد به نفس می‌شود.

ـ تلقین یکی دیگر از عوامل خودباوری است.

افراد سست و کم اراده در انجام کارها از واژه‌ (نمی‌توانم) و غیرممکن است زیاد استفاده می‌کنند در حالی که اگر راه (نمی‌توانم) را به ذهن خود ببندند، دریچه روشنایی (می‌توانم) را به روی خود می‌گشایند و حتماً هم موفق می‌شوند. حضرت علی(ع) فرموده‌اند: فال نیک بزن تا راه برای رفع مشکلات باز شود. فال نیک همان امید به موفقیت و گشایش و چشم دوختن به افق‌های روشن زندگی است.

مقاله

نویسنده جمیله مهدوی‌نیا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.
No image

آیت الله سید صدرالدین صدر

پر بازدیدترین ها

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

سالروز اعلام انقلاب فرهنگی

نقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی در سحرگاه 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید، ولی علیرغم پیروزی انقلاب ولی هنوز هم آثار حاکمیت فرهنگی رژیم سابق در نهادهای حکومتی به چشم می‌خورد و گاهی هم باعث کارشکنی‌هایی می‌‌گردید.
No image

سالروز حمله آمریکا به طبس

No image

اولین امام جمعه تهران

No image

برانگیختن قانون به نفع انسان ها

کتاب های برگزیده دفاع مقدس معرفی شدند و در هر یک از زیرگروه های 13گانه ، آثاری به عنوان برتر (اول ، دوم ، سوم ، تقدیری و...) به جوایزی دست یافتند که داوران تعیین کرده بودند...
Powered by TayaCMS