دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تفکیک اصول و سلیقه ها

مهمترین نکته در مقوله جریان شناسی فرهنگی و سیاسی جامعه، شناخت اصول حاکم بر رفتار سازمانی افراد و یا سلیقه های مختلفی است که هر کدام براساس آن عمل می کنند. تفکیک اصول و مبانی انقلاب از اعمال سلیقه های گوناگون در عرصه فرهنگی و سیاسی، به ما این توانمندی را می دهد تا اصول مشترک میان جریانها، گروه ها،...
No image
تفکیک اصول و سلیقه ها
تفکیک اصول و سلیقه ها پرسش: در خصوص شناخت جریانهای فرهنگی و سیاسی جامعه، چه ملاک ها و شاخص هایی جهت تفکیک و تمیز اصول و سلیقه های مختلف از یکدیگر وجود دارد تا انسان به اشتباه نیافتد؟ پاسخ: مهمترین نکته در مقوله جریان شناسی فرهنگی و سیاسی جامعه، شناخت اصول حاکم بر رفتار سازمانی افراد و یا سلیقه های مختلفی است که هر کدام براساس آن عمل می کنند. تفکیک اصول و مبانی انقلاب از اعمال سلیقه های گوناگون در عرصه فرهنگی و سیاسی، به ما این توانمندی را می دهد تا اصول مشترک میان جریانها، گروه ها، احزاب و جمعیتها را بهتر شناخته و راز و رمز وحدت و یکپارچگی و انسجام درونی مان را بهتر بتوانیم حفظ و تقویت نماییم و در نتیجه در جدایی و مرز اصول و سلیقه ها به خطا نرویم. مقام معظم رهبری در این زمینه رهنمودهایی ارائه داده اند که در این شرایط برای آحاد جامعه می تواند الهام بخش و مفید واقع گردد.معظم له می فرمایند : «اصول، با سلیقه های گوناگون در زمینه های مختلف، با هم اشتباه نمی شود. اصول، پایه های فکری یک نظام و یک اساس حکومتی است. اسلام از اصول است؛ استقلال، از اصول است،نظام دینی از اصول است؛ رعایت قوانین اسلامی، از اصول است؛ جهت گیری عمومی ملت و کشور به سمت متدین شدن، و جامعه را به سمت جامعه اسلامی کامل کشاندن، از اصول است، اصول از این قبیل است. سلیقه ها این است که یک نفر بازید خوب است، با عمر و بد است؛ یکی از آن خوشش می آید، آن دیگری از آن خوشش نمی آید. در زمینه های اقتصادی، از سلیقه هم بالاتر هست، اما اصول نیست. فرض بفرمایید که یک نفر معتقد به سیاست «تعدیل اقتصادی، است، یکی هم مخالف این سیاست است؛ مثلا معتقد به سیاست نوع دیگر است؛ اینها از سلیقه هم بالاتر است، اما با اصول نباید اشتباه بشود. آن کسی که دارای این سلیقه سیاسی و این روش سیاسی است، وقتی که مسئولیتی داشته باشد، بر طبق همان عمل می کند، آن دیگری می آید و بر طبق چیز دیگر عمل می کند، اما اصول همیشه محفوظ است. الان شما ملاحظه بفرمایید، از زمان ریاست جمهوری بنده، که آن وقت رئیس دولت کسی بود، بعد رئیس دولت کسی دیگری شد، و زمان بعد از ریاست جمهوری بنده که رئیس دولت کس دیگری شد با این که سلایق سیاسی و اقتصادی تفاوت های گوناگونی کرده، اما در عین حال همواره در این مدت، آن پایه های فکری- یعنی اعتقاد به اسلام، اعتقاد به امام، اعتقاد به نظام اسلامی، اعتقاد به مردمی بودن جامعه- همه سرجای خود محفوظ است. این اعتقادها چیزهایی نیست که حتی با آمدن و رفتن دولتها عوض بشود. بنابراین قابل اشتباه نیست.(1) 1-بیانات مقام معظم رهبری، مورخ 1378.9.1
روزنامه کیهان

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
سخاوت و بخشش آرامشی برای خود، آسایشی برای دیگران

سخاوت و بخشش آرامشی برای خود، آسایشی برای دیگران

بخشش یکی از خصلت‌ها و فضایل خوب و زیبای انسانی است.
نقش تربیتی معلم از دیدگاه فلاسفه و مربیان بزرگ

نقش تربیتی معلم از دیدگاه فلاسفه و مربیان بزرگ

از میان تمامی عوامل آموزشی و تربیتی، نقش معلم به‌عنوان مهمترین عامل نظام تعلیم و تربیت، جایگاه و اهمیت بسزایی دارد. معلم در رشد و پرورش دانش‌آموزان، نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.
فرایند برنامه ریزی از نگاه امام علی(ع)

فرایند برنامه ریزی از نگاه امام علی(ع)

برنامه‌ریزی مانند پلی، زمان حال را به آینده مربوط می‌کند.
نیکی به دیگری، نیکی به خود است

نیکی به دیگری، نیکی به خود است

در فرهنگ اسلامی ایرانی این معنا جا افتاده است که «هر چه کنی به خود کنی؛ گر همه نیک و بد کنی»، یا «تو نیکی کن و در دجله انداز؛ که ایزد در بیابانت دهد باز».
Powered by TayaCMS