دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

طمع؛ شراب شیطان

امام صادق )علیه السلام( فرمودند: «طمع شرابی است که شیطان به دست خود به خواص خود می نوشاند» (مصباح الشریعه،باب طمع)
طمع؛ شراب شیطان
طمع؛ شراب شیطان

قال الصادق (علیه السلام):

«الطّمَع خَمرُ الشّیطانِ یسقی بیدِهِ لِخَواصِّهِ»

(مصباح الشریعه،باب طمع)

امام صادق )علیه السلام( فرمودند:

«طمع شرابی است که شیطان به دست خود به خواص خود می نوشاند»

توضیح:

«طمع؛ شراب شیطان»

طمع، امید داشتن بدون عمل است. در تعریف طمع آمده است: رغبت داشتن به چیزی که در دست دیگران است با خواهش کردن از ایشان که باعث خواری و ذلت شود. اما طمع به معنی رغبت داشتن در مورد پروردگار که باعث غفران بنده گردد، عین عزت است.

می توان گفت که طمع به دو صورت مطرح است. صورت اول طمع ممدوح که امید به رحمت حق بدون توجه به عمل خویش است. دیگر طمع مذموم که امید به غیر به گونه ای است که انسان را دچار ذلت و خواری می نماید.

امام علی (علیه السلام) در وصیت خویش به محمد بن حنفیه فرمود:

«اگر دوست داشته باشی که جمع کنی خیر دنیا و آخرت را، پس قطع کن طمع خود را از آنچه در دست مردم است»[1]

    منبع: بی کران تسبیح، دکتر بتول خسروی، صص 207- 206.
  • [1] . شرح حدیث جنود عقل و جهل، ص196.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان شان و منزلت حضرت ابوالفضل علیه السلام

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان شان و منزلت حضرت ابوالفضل علیه السلام در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان غفلت از یاد خدا، اولین عامل تحقق حادثه کربلا

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان غفلت از یاد خدا، اولین عامل تحقق حادثه کربلا در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان نامه امام حسین علیه السلام در پاسخ به فرماندار مکه

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان نامه امام حسین علیه السلام در پاسخ به فرماندار مکه در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان همراهی اهلبیت علیهم السلام؛ تنها راه رسیدن به مقصد

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان همراهی اهلبیت علیهم السلام؛ تنها راه رسیدن به مقصد در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
Powered by TayaCMS