عضو مجمع روحانیون مبارز؛ آیت الله اشتهاردی از صدر نشینی گریزان بود
عضوشورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، نسل های اخیر حوزه را مدیون درس های اخلاق و سلوک عملی آیت الله اشتهاردی دانست و گفت: این عالم ربانی متواضعانه در دفتر مقام معظم رهبری می نشست و به سوالات مراجعان پاسخ می داد.
حجت الاسلام مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون مبارز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا ضمن ابراز تسلیت ضایعه رحلت آیت الله شیخ علی پناه اشتهاردی به رهبر معظم انقلاب اسلامی، حوزه های علمیه، مراجع معظم تقلید و عموم مردم ایران اظهار داشت: آیت الله شیخ علی پناه اشتهاردی از علاقمندان، مروجان و شاگردان حضرت امام خمینی (ره) بود.
وی افزود: این موضوع نشان از بینش سیاسی درست و تعهد سیاسی، اجتماعی و انقلابی این عالم ربانی داشت.
دبیر اجرائی مجمع روحانیون مبارز به پیشینه آیت الله اشتهاردی در تدریس اخلاق در حوزه علمیه قم اشاره و عنوان کرد: ایشان علاوه بر تسلط بر اخلاق نظری، به اخلاق عملی نیز آراسته بود.
حجت الاسلام مجید انصاری درس اخلاق این استاد جلیل القدر را بسیار موثر ارزیابی و خاطر نشان کرد: علت تاثیر دروس اخلاق آیت الله اشتهاردی در بین طلاب، عمل وی به توصیه های خود و پایبندی او به آموزه های اخلاقی اهل بیت (ع) بود.
وی نسل های اخیر حوزه علمیه را مدیون درس های اخلاق و سلوک عملی این استاد اخلاق دانست و گفت: از سال 49 که وارد حوزه علمیه قم شدم تا پیروزی انقلاب اسلامی که در حوزه بودم، همواره از سلوک اخلاقی آیت الله اشتهاردی بهره می بردم.
رییس پژوهشکده امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی رفتار و سلوک آیت الله اشتهاردی را ترسیم کننده یک روحانی کامل و تمام عیار در اذهان دانست و خاطر نشان کرد: این عالم ربانی فوق العاده فروتن و متواضع بود. پرهیز از ریا و دوری از هوای نفس از ویژگی های دیگر او بود.
وی ادامه داد: نوعا بزرگان و برجستگان حوزه در مجالس عمومی در جایگاه ویژه ای می نشینند. این رسم در مجالس عزا، ختم، روضه و مراسم عمومی است که مراجع و اساتید و بزرگان در صدر مجلس قرار می گیرند. اما آیت الله اشتهاردی به هیچ وجه پایبند به این موضوعات و مسایل نبود. در هر مجلسی که وارد می شد در اولین جای خالی می نشست و از صدر نشینی گریزان بود.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، حضور متواضعانه آیت الله اشتهاردی در بین مردم کوچه و بازار را از آثار تهذیب نفس وی دانست و گفت: ایشان بیشتر در فکر انجام وظیفه و ترویج دین و اخلاق بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به پیشینه اقامه نماز جماعت در مدرسه علمیه فیضیه توسط این استاد اخلاق از پیش از انقلاب اشاره کرد و گفت: در زمان مرحوم آیت الله اراکی (ره) هرگاه ایشان تشریف نمی آوردند، آیت الله اشتهاردی بجای ایشان نماز می خواندند.
وی افزود: حوزویان می دانند که امام جماعت مدرسه فیضیه بودن ویژگی های خاصی را می طلبد.در مدرسه فیضیه، عموم طلاب و فضلا و اهل معنا و احتیاط برای نماز جماعت حضور پیدا می کنند.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز تاکید کرد: امام جماعت فیضیه باید در اوج تهذیب نفس، خودسازی، عدالت و تقوا باشد. اقامه جماعت آیت الله اشتهاردی در مدرسه فیضیه، از محبوبیت بالای این عالم مهذب در نزد عام و خاص نشان دارد.
حجت الاسلام مجید انصاری در ادامه، ساده زیستی این عالم ربانی را مدنظر قرار داد و افزود: از دیگر ویژگی های بارز آیت الله اشتهاردی
این بود که متواضعانه در دفتر مقام معظم رهبری می نشست و به سوالات مراجعان پاسخ می داد.
وی افزود: این در حالی بود که ایشان می توانست برای خود عنوان و جایگاهی درست کند، ولی تا آخر عمر با پای پیاده یا وسایل نقلیه عمومی در جامعه حضور می یافت و در دسترس همه بود.
عضو مجمع روحانیون مبارز تصریح کرد: آیت الله اشتهاردی یک زندگی ساده و به دور از پیرایه داشت و برای عام و خاص مفید بود.
وی حضور در مجالس عمومی حوزوی مانند بزرگداشت علما را از خصایص این استاد اخلاق نمونه توصیف و بیان کرد: آیت الله شیخ علی پناه اشتهاردی مقید بود که در مجالس عمومی حوزه حضور بیابد و حضورش با فروتنی همراه بود.
حجت الاسلام مجید انصاری تصریح کرد: جامعه ما نیازمند حضور روحانیان خودساخته ای است که با رفتارشان اهداف اسلام را عملی کنند.
منبع: خبرگزاری رسا