دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

«تقوی» که این همه اهمیت دارد، یعنی چه؟

No image
«تقوی» که این همه اهمیت دارد، یعنی چه؟

پرسش:

«تقوی» که این همه اهمیت دارد، یعنی چه؟

پاسخ:

تقوای از «وقایه» به معنی نگه داشتن و پرهیز است و شرعاً به معنی بازداشتن خود است از هر چه زیان آخرتی دارد به این‌که پرهیز کند از مخالفت پروردگار در اوامر و نواهی او. از حضرت امام صادق (ع) از معنی تقوی سؤال شد، فرمود: «هر جا امر خدا است حاضر باشی و جائی که نهی خدا است حاضر نباشی» (سفینة البحار، ج2 ، ص 678) بنابراین تقوی را دو جهت است: اول- اکتساب طاعات و امتثال اوامر الهی. دوم- اجتناب از محرمات و ترک نواهی پروردگار است. جهت دوم تقوی – یعنی پرهیز از گناهان اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا اگر از محرمات پرهیز کرد عمل خویش به هر کمی و کوچکی که باشد، پذیرفته و او را به خداوند نزدیک می‌گرداند خدا در قرآن می‌فرماید: جز این نیست که خداوند فقط از پرهیزکاران می‌پذیرد (مائده/27). (تألیف: شهید آیت‌الله دستغیب شیرازی) منابع: 1)گناهان کبیره، ص 5.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پیمان صلح پاریس

پیمان صلح پاریس

یکی دیگر از پیمان‌های ننگینی که در زمان سلطنت ناصرالدین شاه بین ایران و انگلیس بسته شد، پیمان صلح پاریس بود که انگلیس به دلیل تصرف هرات، توسط ایران، چندین شهر جنوب ایران را تصرف کرد، که منجر به بستن پیمان بین دو کشور گردید.
پیمان سعدآباد

پیمان سعدآباد

سیاست خارجی ایران قبل از جنگ جهانی دوم و در زمان رضاخان، بر مبنای استوار ساختن موقعیت خود در برابر دو قدرت شوروی و انگلیس بود.
No image

جان میلتون John Milton

پر بازدیدترین ها

No image

نهادهای حکومتی

No image

عهدنامه گلستان

No image

دیکتاتور مصلح

Powered by TayaCMS