دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الباقر (علیه السلام): «کان الحَسَنُ کَثیرَ الاجتهاد فِی العِبادةَ وَالتصدقِ»

امام باقر (علیه السلام) فرمود: «امام حسن مجتبی (علیه السلام) در عبادت و صدقه دادن بسیار جدی و سخت‌کوش بود» (نظم درر السمطین، ص 196)
قال الباقر (علیه السلام): «کان الحَسَنُ کَثیرَ الاجتهاد فِی العِبادةَ وَالتصدقِ»
قال الباقر (علیه السلام): «کان الحَسَنُ کَثیرَ الاجتهاد فِی العِبادةَ وَالتصدقِ»

قال الباقر (علیه السلام):

«کان الحَسَنُ کَثیرَ الاجتهاد فِی العِبادةَ وَالتصدقِ»

(نظم درر السمطین، ص 196)

امام باقر (علیه السلام) فرمود:

«امام حسن مجتبی (علیه السلام) در عبادت و صدقه دادن بسیار جدی و سخت‌کوش بود»

توضیح:

«صدقه برای سلامتی امام زمان (عج)»

امام حسن مجتبی (علیه السلام) سرچشمه جود و کرم و سخاوت بود، تا جایی که به کریم اهل بیت (علیهم السلام) معروف گشت. هیچ فقیری از در خانه آن حضرت دست خالی برنمی‌گشت و هیچ آزرده‌دلی، بدون مرهم‌گذاری آن حضرت، از آستان او باز نمی‌گشت. آن حضرت، در اوج عظمت و غنای نفس، 2 بار در طول عمر خود، تمام اموال خویش را در راه خدا انفاق کرد و سه بار نیمی از تمام ثروت خویش را در راه خدا صدقه داد.

اسوه‌پذیری از روح سخاوت و کرامت آن حضرت، وظیفه ما است. یکی از وظایف ما در دوران غیبت، صدقه دادن برای سلامتی و حفظ وجود امام زمان (ارواحنا فداه) از جمیع خطرات ارضی و سمائی است. آنچه در این عرصه مهم است، خلوص نیت و درخواست قلبی برای سلامتی آن حضرت است که خود از بهترین عوامل رشد و تکامل روح سالک است؛ وگرنه حضرتش در پناه حفظ و امان خداوندی است و هیچ نیازی به صدقات ما ندارد، بهتر است این صدقه به فراخور حال خود به طور روزانه پرداخت نماییم و سلامتی آن حضرت را از خدای منان خواستار شویم.[1]

«کودکی که به اذن خدا زبان به حق گشود»

در سال ششم هجری میان پیامبر و کفار مکه قرار دادی امضا شد که در آن هر دو طرف صلحی به مدت ده سال را پذیرفته بودند دو سال از این پیمان گذشته بود که روزی یکی از کفار هم‌پیمان قریش با سرودن شعری توهین آمیز، بر پیامبر اسلام اهانت کرد. این عمل بر قبیله خُزاعه که هم‌پیمان پیامبر بودند، گران آمده و موجب درگیری میان دو طرف گردید. ابوسفیان به ناچار برای میانجی‌گری نزد امیرمؤمنان، علی (علیه السلام) رفت و از او خواست که پیش پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) شفاعت نماید.

علی (علیه السلام) در جواب فرمود: پیامبر خدا با شما پیمانی بست و هرگز از پیمانش برنمی‌گردد... در این هنگام، حضرت فاطمه (علیها السلام) در پشت پرده ایستاده بود و امام حسن (علیه السلام) که کودک چهارده ماهه‌ای بیش نبود پیش او بود، ابوسفیان خواست که حضرت فاطمه اجازه دهد امام حسن، نزد پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) از ابوسفیان شفاعت کند. با شنیدن این سخن، امام حسن نزد ابوسفیان رفت و با یک دست بر بینی او و با دست دیگر بر محاسن او زد و خداوند، او را به زبان آورد تا بگوید:

«ای ابوسفیان! بگو جز خدای یکتا خدایی نیست و محمد رسول خداست، تا من (برایت) شفاعت کنم.»

علی (علیه السلام) فرموند:

«سپاس و ستایش خداوندی را که در خاندان محمد از میان خودشان کسی را مانند “یحیی بن زکریا"[2] قرار داد»[3]

    پی نوشت:
  • [1] . سیوطی، تاریخ الخلفا، ص 190.
  • [2] .که در کودکی به اذن خدا زبان به حق گشود و آیه 12 سوره مریم را تلاوت نمود.
  • [3] . علامه مجلسی؛ بحار الأنوار، ج 43، ص 326.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) روایت شده است:

از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) روایت شده است:

«زمین از سه چیز به درگاه خدا ناله و فریاد می‌کند: از خون حرامی که بر آن ریخته شود؛ غسلی که از زنا بر روی آن انجام شود و خوابیدن پیش از طلوع آفتاب» (حلیة المتقین، ص 126)
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
قال رسول الله (ص): «الصَّبْرُ ثَلاثَةٌ، صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَة، وَ صَبْرٌ عَلَی الطّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ المَعْصِیَة...»

قال رسول الله (ص): «الصَّبْرُ ثَلاثَةٌ، صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَة، وَ صَبْرٌ عَلَی الطّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ المَعْصِیَة...»

رسول گرامی (ص) فرمود: صبر سه گونه است، پس کسی که در مصیبت صبر کند تا به زیبائی، عزایش‌ را بگذراند، خدا برایش سیصد درجه مقرر دارد که مابین درجه‌ای تا دیگری چون فاصلة زمین تا آسمان باشد. و کسی که بر اطاعت خدا صبر کند خدایش ششصد درجه دهد که فاصلة درجه‌ای تا دیگری مثل فاصلة درون زمین تا عرش باشد و کسیکه در مقابل معصیت صبر و مقاومت ورزد، خدایش نهصد درجه دهد که فاصلة درجه‌ای تا دیگری مثل فاصلة قعر زمین تا پایان عرش باشد. (اصول کافی باب الصبر حدیث 15 ( مترجم ج 3 ص 145))
قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

قال علیٌ (علیه‌السّلام): «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» (نهج‌البلاغه فیض، ص 1086)

امام علی (علیه‌السلام) فرمود: «فرصت مانند ابر از افق زندگی می‌گذرد، مواقعی که فرصت‌های خیری پیش می‌آید غنیمت بشمارید و از آن‌ها استفاده کنید»
شگفت انگیزترین مردم در ایمان در آخرالزمان در کلام پیامبر (ص)

شگفت انگیزترین مردم در ایمان در آخرالزمان در کلام پیامبر (ص)

رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: «ای علی بدان که شگفت ترین مردم در ایمان و شریفترین آنها در یقین، گروهی از مردم آخرالزمان هستند که با آنکه پیامبر را ندیده اند و معجزات او را به چشم ندیده اند، پس به واسطه نوشته ها (به وی) ایمان آورده اند»
Powered by TayaCMS