دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

موفقيت در اداره خانه و خانواده

No image
موفقيت در اداره خانه و خانواده

انسان بايد در زندگي از بهانه جويي و منفي نگري شديداً پرهيز كند و در هر محيطي كه زندگي مي‌كند به ويژه محيط خانه، از اشتباهات و نقايص چشم پوشي نموده و نفس خود را طوري تربيت كند كه اساساً بدي ها و نقاط ضعف را نبيند. يكي از شرايط موفقيت در اداره خانه، خاصه براي مرد، عدم سختگيري است. سختگيري در خانه مصاديق مختلفي دارد. از جمله مصاديق آن، بهانه گيري در محيط خانه است. گاهي انسان در جامعه يا در محيط خانه دنبال بهانه مي‌گردد. از اين عمل جز ناراحتي خود و ديگران حاصلي به بار نخواهد نشست. صفت سخت گيري جزيي از منفي نگري است و در نكوهش نگرش منفي سخن‌هايي به كار رفته است در اثر بهانه گيري كانون گرم خانواده سرد مي‌شود و زمينه براي رشد ساير اختلافات و ناسازگاري‌ها مناسب خواهد شد. متأسفانه، غالباً زمينه بهانه گيري براي شخص منفي نگر فراهم است، زيرا در گفتار و كردار آدمي همواره نقايص و اشتباهات وجود دارد. هر اندازه كه شخصي منفي‌نگر باشد از زمينه موجود بهانه گيري بيشتر بهره مي‌جويد و سخنان تند و نيش‌دار و كردار بد صفا و صميميت را از بين مي‌برد.

عفو و صفح

خداوند تبارك و تعالي در قرآن سوره نور آيه ۲۲ به ما دستور عفو و صفح داده است. عفو حالتي است كه چنانچه انسان آن را داشته باشد، با وجود ديدن عيوب و اشتباهات ديگران از آن در مي‌گذرد. كسي كه صفح داشته باشد داراي سعه صدر مي‌شود كه بدي ها و نقاص و اشتباهات را نمي‌بيند. اگر مي‌خواهيم فرزندمان از نظر روحي سالم باشد بايد در خانه سختگيري و بهانه جويي نكنيم از منفي نگري پرهيز كنيم سعه صدر داشته باشيم و با سختي‌هاي زندگي مقابله كنيم، سعي كنيم با همسر خود مطابقت و موافقت داشته باشيم. مثلاً به شيوه‌اي تكلم كنيم كه همسر مي‌پسندد. بنابراين هر كدام از زن و مرد بايد خود را با خانواده هماهنگ كند از آنها پيروي نمايد نه اينكه مغرورانه آنها را به متابعت از خود فرا خواند. از اين بحث متوجه مي‌شويم كه نه تنها در خانه نبايد سختگيري و بهانه جويی كنيم، بلكه لازم است از خانواده خود متابعت و با آنها موافقت نماييم تا موجب جلب محبت و ازدياد صميميت و گسترش رفاقت در محيط خانه شويم.

عدم سختگيری در امور مادی

مصداق ديگر سختگيري در خانه، مربوط به امور اقتصادي است. مرد اگر بتواند خانواده اش را از نظر اقتصادي در رفاه قرار دهد ثواب بسياري مي‌برد. در روايات مي‌خوانيم كه اگر كسي به بازار برود و براي زن و فرزندش چيزي بخرد كه آنها خوشحال بشوند، خداوند از دست او خشنود مي‌شود. بدترين انسان‌ها كساني هستند كه در صورت توانايي زن و فرزندان خود را در تنگناي اقتصادي قرار مي‌دهند.

اهميت رفاه خانواده

بعضي افراد خرج‌هاي بيجا و غير لازم مي‌كنند در بيرون از خانه اسراف مي‌كنند، ولي بر همسر و فرزندان خود بخل مي‌ورزند. اين شيوه بسيار ناپسندي است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

در آموزه‌های اهل بیت(ع) به ویژه ائمه اطهار(ع) طلب یاری کردن توسط آن بزرگواران مطرح شده است.
پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

دوره پهلوی را می‌توان دوره رشد و گسترش بهائیت دانست. بسیاری از چهره‌های شاخص بهائیت در این دوره، با بهره‌مندی از حمایت‌های ویژه شاه، سمت‌های سیاسی و اقتصادی متعددی را به دست آوردند.
چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

درباره عوامل گرایش ایرانیان به علویان و مذهب تشیع، مورخان و پژوهشگران نظرات متفاوتی بیان کرده‌اند.
چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

انسان چگونه خودش را به اخلاق فاضله متخلق کند و از رذایل اخلاقی دوری نماید؟ چگونه این معنا را در مرحله عمل پیاده کند؟ علمای اخلاق می‌گویند: ابتدا انسان باید حالت موجود نفس را حفظ کند و سپس به تهذیب رذایل و جبران ضررهای گذشته بپردازد.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
زندگینامه افلاطون

زندگینامه افلاطون

افلاطون احتمالا 427 سال پیش از میلاد مسیح در آتن بدنیا آمد. تولد او مصادف با دورانی بود که یونان باستان به اوج عظمت خود رسیده و شاید اندکی هم از قله عظمت گذشته در نشیب انحطاط افتاده بود.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS