دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انتقال آرامگاه ملاصدرا به شیراز و گشایش مرکز صدراشناسی

No image
انتقال آرامگاه ملاصدرا به شیراز و گشایش مرکز صدراشناسی مدیر بنیاد فارس‌شناسی خبر داد:
انتقال آرامگاه ملاصدرا به شیراز و گشایش مرکز صدراشناسی
مدیر بنیاد فارس‌شناسی از افتتاح مرکز صدراشناسی همزمان با روز بزرگداشت ملاصدرا و انتقال آرامگاه این فیلسوف به شیراز خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در فارس، سعید زاهد زاهدانی - مدیر بنیاد فارس‌شناسی - عنوان کرد: شواهد و مستندات نشان می‌دهد ملاصدرای شیرازی در بصره‌ی عراق مدفون است و تمهیداتی برای انتقال آرامگاه ‌این فیلسوف بزرگ ایرانی به شیراز اندیشیده شده است.
او که در آستانه‌ی اول خردادماه - روز بزرگداشت ملاصدرا - سخن می‌گفت، با بیان این‌که انتقال مقبره‌ی ملا صدرا به شیراز تاکنون چندین‌بار پیگیری و مطرح شده؛ اما امکان اجرای آن میسر نشده است، ادامه داد: این انتقال با رعایت همه‌ی جوانب شرعی و بدون نبش قبر انجام خواهد شد و احتمالا آرامگاه ملاصدرا در مدرس قبلی این فیلسوف بزرگ ایرانی یعنی مدرسه‌ی موسوم به مدرسه‌ی خان شیراز بنا می‌شود. پیش‌تر نیز چنین انتقال‌هایی مانند انتقال قبر نیما یوشیج با موفقیت انجام شده است.
مدیر بنیاد فارس‌شناسی از کشف سه نسخه‌ی دست‌نویس اثر ملاصدرای شیرازی خبر داد و گفت: این سه نسخه که در گنجینه‌های میراث فرهنگی اخیرا یافت شده، همزمان با روز ملاصدرا در شیراز پرده‌برداری می‌شود.
او با بیان این‌که این آثار هم‌اکنون در موزه‌ی پارس شیراز نگهداری می‌شود، اضافه کرد: این سه‌ دست‌نوشته‌ی ملاصدرا مورد ارزیابی دقیق کارشناسان قرار گرفته و انتساب آن به ‌ملاصدرا به تأیید رسیده است.
زاهد زاهدانی در ادامه از گشایش مرکز صدرا شناسی همزمان با روز ملاصدرا در شیراز خبر داد و با تشریح برنامه‌های «روز ملاصدار» گفت: امسال برنامه‌های روز ملاصدرا از اول خردادماه ‌در تهران آغاز می‌شود و روزهای دوم تا چهارم خردادماه با سخنرانی‌های علمی در شیراز درباره‌ی مکتب فلسفی شیراز ادامه خواهد یافت.
او گفت: کریم مجتهدی، رضا داوری اردکانی، سیدمحمد خامنه‌ای، احمد بهشتی، غلامرضا اعوانی، حمیدرضا آیت‌اللهی ، علی فتح طاهری، حکمت‌الله ملاصالحی، حسین کلباسی، محمد ایلخانی، عبدالرزاق حسامی‌فر، حسن جاهد، علی الله‌بداشتی، عبدالله شکیبا، رضا سلیمان‌حشمت، احد فرامرز قراملکی و سحر کاوندی از جمله سخنرانان و دعوت‌شدگان به همایش بزرگداشت روز ملاصدرا در شیراز هستند.
منبع: خبر گزاری ایسنا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
Powered by TayaCMS