دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ترک دنیا با تربت کربلا

آیت‌الله العظمی حجت در هفته آخر عمر خود احساس کرد که روزهای آخر عمرش را می‌گذراند.
ترک دنیا با تربت کربلا
ترک دنیا با تربت کربلا

آیت‌الله العظمی حجت در هفته آخر عمر خود احساس کرد که روزهای آخر عمرش را می‌گذراند. به قرآن مراجعه کرد و این آیه آمد: «لَه دَعوة الحَق» به همین جهت یقین به ارتحال و ملاقات حضرت حق کرد. اول کاری که ایشان در آستانه ورود به ابدیت کردند این بود که دستور دادند مُهرشان شکسته شود.

داماد ایشان آیه الله شیخ مرتضی حائری فرزند مؤسس حوزه به وراث عرض کردند: اگر به من اطمینان دارید مُهر را به من بسپارید، اگر از دنیا نرفت برمی گردانم، اگر مشیّت بر فوت بود می‌شکنم و وراث قبول کردند. کار دوم آقا این بود که دستور دادند هر چه از وجوهات موجود است همه را جهت تقسیم بین طلاب به نجف ارسال کنند تا اینکه لحظه‌های آخر رسید.

حضرت آقا تربت امام حسین(ع) را خواستند و مقداری از آن را به دهان مبارک گذاشتند و فرمودند: « هذا آخر زادی من الدنیا» یعنی تربت حسین(ع) آخرین خوراک من از دنیاست و من با ذائقه تربت حسین(ع) از دنیا خواهم رفت.

داماد ایشان آیت الله حائری می‌گوید من از خانمم پرسیدم آیا بعد از تربت، چیزی میل فرمودند؟ گفت مجبور بودیم قطره‌ای به دهان ایشان بچکانیم، از یک گوشه دهان ریختیم ولی از گوشه دیگر خارج شد و آرزوی ایشان عملی گردید.

مستحب است کام بچه نیز با تربت امام‌حسین(ع) گرفته شود تا اولین طعمی که بچه می‌چشد طعم خاک حسین(ع) و تربت شهید باشد و چه نیکوست که طعم اول و آخر یک انسان، طعم تربت کربلا باشد. جمعی از علماء حساس بوده‌اند که هنگام ترک دنیا به نحوی با امام حسین(ع) مرتبط باشند. مرحوم آقای حجت آن گونه مرتبط شده‌اند و حضرت آیت‌الله میلانی وقتی یقین به فراق و تبدّل نشأة کردند دستور دادند روضه‌خوان بیاید و روضه بخواند، روضه‌خوان روضه را شروع کرد و آقای میلانی در حالی دنیای خود را عوض کردند که‌ اشک بر سیدالشهداء از چشمان ایشان جاری بود.

کانال رسمی آیت‌الله سید حسن عاملی

https://telegram.me/seyed_hasan_ameli

روزنامه کیهان

تاریخ: سه شنبه 2 آبان ماه 1396

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
Powered by TayaCMS