دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ازدواج شروعی برای زندگی جدید

No image
ازدواج شروعی برای زندگی جدید

کلمات کلیدی: ازدواج شروعي براي زندگي جديد

نویسند: علیرضا سزاوار

بسیاری از زوج‌های جوان در آغاز زندگی جدیدشان نیازمند آموزش هستند تا بتوانند از بسیاری از مشکلات جدیدشان بگذرند.

به نظر می‌رسد «ما شدن» برای زوج‌های تازه ازدواج کرده یک امر توافقی است. شما مقدمات عروسی را با یکدیگر فراهم می‌کنید، با یکدیگر عروسی می‌کنید، اما برای تحکیم و افزایش این حس وحدت و حفظ آن، تلاش مشترک از سوی زوجین بسیار مهم است.

به عبارت دیگر ایجاد این اتحاد جدید و مجزا برای زوجین بسیار اهمیت دارد. اما جوان‌های بسیاری هستند که بعد از ازدواج هرگز رابطه زناشویی شان را در اولویت قرار نمی دهند و همچنان در رابطه با خانواده خود تنیده اند و بیشتر به کمرنگ نشدن ارتباط شان با والدین و خواهر و برادرشان فکر می‌کنند. یا موارد بسیاری وجود دارد که زوج یا زوجه ماهیت ازدواج را درک نکرده است و نمی‌خواهد بپذیرد که پس از این، دوستان، شغل یا دیگر علائق اش در اولویت نیستند.

شما باید بتوانید بگویید «اول همسرم». بله، شما پدر و مادرتان را دوست دارید و به آنها احترام می‌گذارید. اما این رابطه شما با همسرتان است که تکیه گاه شما در زندگی خواهد بود؛ پس اگر بتوانید آن را در همان ابتدای ازدواج برقرار کنید، زمانی که زندگی به مراحل دشوار خود برسد، خیلی راحت تر خواهید توانست به آن تکیه کنید.

دگرگونی ذهنی از «من» به «ما» شاید شگفت انگیز باشد. وقتی از زندگی خسته اید و نیاز به چند روز آرامش دارید، دیگر نمی‌توانید بدون اطلاع همسرتان به خانه پدری تان یا اتاق دوران کودکی تان بروید یا با دوستان تان به رستوران یا مسافرت بروید. شما دیگر عضو یک گروه هستید و در قبال فردی جدید در زندگی تان مسئولید.

براساس جدیدترین مطالعه دانشگاه یورک تورنتو از 10هزار زوج جوان، 97درصد زوج‌های خوشبخت، «همدلی» را اولویت اصلی خود می‌دانند، در حالی که میان زوج‌های ناراضی، این میزان تنها 28 درصد است. همچنین 97درصد زوج‌های خوشبخت از گذراندن اوقات فراغت شان در کنار یکدیگر لذت می‌برند، اما فقط 43 درصد مردان و زنان ناراضی از این کار لذت می‌برند.

جالب است بدانید زوج‌های خوشبخت تقریبا 2برابر بیشتر از زوج‌های ناراضی، تصمیم‌های زندگی شان را به طور مشترک گرفته اند. آمارها همچنین حاکی است که دوستان و والدین همسران 81درصد زوج‌های خوشبخت خیلی به ندرت درباره تصمیم گیری‌های آنها دخالت دارند. البته برای زوج‌های ناراضی این میزان 38درصد است.

برای بیشتر جوان‌های تازه ازدواج کرده، مشکلات با خانواده زن یا شوهر از اهمیت یکسان در مقایسه با مشکلات مالی یا رفتار و حالات همسر برخوردار است.

معنی همبستگی واقعی

هنگامی که شما ازدواج می‌کنید، یک نوع زندگی جدید به وجود می‌آید که نیاز به مراقبت و تغذیه دارد. ما معمولاتعریف درستی از «ما» نداریم و بیشتر با خودمختاری و استقلال شخصی آشنا هستیم.

اما معنی همبستگی واقعی، برداشتن گام‌های بعدی و اولویت بخشیدن به رابطه با همسران مان است. سعی کنید آداب ویژه ای برای زندگی تان ایجاد کنید؛ یعنی برای پیوند بیشتر با همسرتان برنامه داشته باشید؛ مثلاقبل از خواب حتما 10دقیقه ای با هم صحبت کنید. صبحانه را هر روز حتما کنار هم بخورید و یا آخر هفته به رستوران بروید. برنامه صحبت روزانه تنظیم کنید؛ کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که زوج‌ها مانند کارفرمایانی عمل کنند که برای ایجاد فضای شاد و بهره‌وری بیشتر در کارگران، سیاست‌هایی را اتخاذ می‌کنند.

درخواست به جای اعتراض

برای شروع بهتر است بابت تلاش روزانه همسرتان ابتدا از او تشکر کنید. در ادامه از آنچه در طول روز برای تان اتفاق افتاده تعریف کنید.

از همسرتان بخواهید تا اگر مساله ای او را آزار داده است، درباره اش توضیح بدهد. مواردی که برایتان اهمیت دارد، در قالب درخواست بدون اعتراض مطرح کنید و در آخر بهتر است نسبت به برنامه‌های آینده تان با ابراز امیدواری و خوش بینی صحبت کنید.

اگر در زندگی تان به مرحله تصمیم گیری مهمی رسیدید، صرفا نپرسید آیا این تصمیم برای من یا همسرم مناسب خواهد بود یا خیر، بلکه آن را به موضوعی برای مشورت و گفت وگو تبدیل کنید و ببینید آیا برای «زندگی تان» مناسب خواهد بود.

پیوندهای زناشویی نیاز به مرزهایی برای عبور و مرور دائمی دارند که به دوستان و خانواده هر دو جوان این امکان را می‌دهد تا با او در ارتباط باشند، اما این امر با برنامه‌ها و خواسته‌های شما تداخل پیدا نمی کند؛ هر چند خانواده زن یا شوهر شاید از این مساله گله مند باشند. ازدواج شما نوعی پایان وابستگی برای والدین تان است. رابطه تان را با آنها قطع نکنید؛ شما به حمایت و مهربانی آنان نیاز دارید و در تصمیم گیری هایتان، به شکل مهربانانه و ملایم با آنان رفتار کنید.

یک نکته جالب اینکه کلمه ناشناخته برای ابراز علاقه تان به همسرتان درست کنید که فقط شما و او متوجه آن شوید. این کار زمانی که شما در محیط شلوغی هستید، به کمک شما خواهد آمد.

به طور کلی این عوامل به شما کمک می‌کند تا بتوانید به یک حس و زبان مشترک برای سریع تر رسیدن به همان «ما» دست یابید و محیطی سرشار از آرامش در زندگی خود فراهم کنید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

حضرت ام البنین (علیها السلام): «از ابا عبدالله الحسین (ع) به من خبر بده! …فرزندانم و تمام کسانی که زیر آسمان کبودند، همه به فدای ابا عبدالله الحسین (ع) باد!» (منتهی المقال، ج 2، ص 70؛ تذکره الشهداء، ص 443)
Powered by TayaCMS