دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اوج تجربیات

یکی از روانشناسان به نام آبراهام مازلو در سال 1950 خاطرنشان کرد که کمبود نیازها در یک شخص (غذا، محبت، سرپناه، امنیت و نیاز جنسی) قابل رفع است در صورتی که او فعالیت‌های سازنده برای سلامت بدن، ذهن و عواطف انجام دهد.
اوج تجربیات
اوج تجربیات

اوج تجربه:

یکی از روانشناسان به نام آبراهام مازلو در سال 1950 خاطرنشان کرد که کمبود نیازها در یک شخص (غذا، محبت، سرپناه، امنیت و نیاز جنسی) قابل رفع است در صورتی که او فعالیت‌های سازنده برای سلامت بدن، ذهن و عواطف انجام دهد. بیشتر تحقیقات قبلی مازلو در مورد مردم بیمار بوده است (یا مردمی که آنها را مردم شکسته شده نامیده است) برای به‌دست آوردن درکی قوی از مردم، او تصمیم به مطالعه مردم محلی گرفت. آنانی که از سلامت کافی برخوردار نیستند، مازلو دریافت مردمی که فعال و دارای افکاری سازنده هستند، در زندگیشان لحظاتی از شادی توخالی یا موجی از طاقت فرسایی در بعضی اوقات و دربعضی اوقات شادی وجود دارد. او چنین اموری را اوج تجربه نامید.

خودفعلیتی:

اولین دستاورد جالب این اکتشاف این بود که هنگامی که مازلو مردم را از آنچه برایشان در حال اتفاق افتادن بود آگاه می‌کرد، آنها نه فقط به نهایت تجربه دست پیدا می‌کردند بلکه حتی قادر بودند که این تجربیات را باز تولید کنند. به عبارتی دیگر مردم موفق به یک کنترل بزرگتر از دوره‌‌های مثبت میان تفکرات خلاق و احساسات خوب راجع به آن شدند که این امر به نوبه خود راهنمایی برای توسعه روبه‌ بالای (مهارتها) اما نه به صورت مستقیم بلکه به صورت مارپیچ است. آبراهام مازلو این رفتار را خودفعلیتی نامید.

نظریه روانشناسی مازلو مبتنی بر این نظر است که پوشش‌های بزرگتر از طبیعت انسانی است و اعتقاد به این باور که تفکر پربارتر توام با نهایت تجربیات اساس هستی و سلامت انسانی است، توانست نظریه خود را مستحکم کند.

فعالیت:

به دانش‌آموزان کمک کنید تا مانند تفکر موفقیت‌آمیز همراه با احساسات خوب که از آن نشات می‌گیرد را از خود بروز دهند و مالیدن انگشت کوچک و انگشت شست از دستی که با آن می‌نویسیم، در هر زمان که یک نظر خوب و نتیجه رضایت بخش حاصل گردد.

دانشجویان را در هنگامی که در حال تفکر موفقیت‌آمیز هستند و آن را بروز می‌دهند به بحث بکشانید؛ همانند هنگامی که شما آنها را صمیمانه می‌ستایید.

دانشجویان را در هنگامی که از تکیه‌گاه استفاده می‌کنند به حال خود بگذارید (در مثال بالا یا در یک مثال که خود دانشجویان انتخاب می‌کنند.)

هنگامی که یک تکیه گاه مثبت ایجاد می‌شود، آن را در مواقع دیگر نیز برای تشویق به داشتن نظر خوب و زدودن احساس اضطراب به آنها پیشنهاد کنید.

بی‌باکی در پرسش:

به همان صورت که احساس گرایشات بشریت براساس دوری از تمایلات (منفی) در برابر مثبت است، در مقابل ما نیز طبق این فرآیند آنچه باعث نیازهای نقصانی در ما می‌گردد را رفع می‌کنیم. اگر ما نظر آبراهام مازلو را بپذیریم، به همان صورت که کلیات او را در نظر 12 مشاهده کردید پس از آن ما نیاز مساوی برای “ایجاد معنا” به منظور سالم ماندن داریم.

یک مهارت فکری منتهی به آموزش و یادگیری می‌تواند به آسانی و قدرت تاسیس گردد. اگر پیش‌فرض ما ارضای نیازها برای شناخت این امر که سلامتی امری ضروری است،

همه بچه‌ها قدرت تخیل دارند؛

همه بچه‌ها می‌توانند اشتیاق و شوق خود را بروز دهند؛

چنین مواردی باشد، این امر حقیقت آشکاری است که نتیجه قطعی انتظارات نامیده می‌شود. چنانچه ما استادی به مشخصات بالا داشته باشیم که به ما انتظارات مثبت القا کند، با دانش‌آموزان خودش رابطه‌ای برقرار خواهد کرد که می‌تواند اساس محکمی برای پیشرفت‌های آینده باشد.

فرآیند تفکر خلاق Pioncar ازtoAha!uh، رسیدن به تمام مراحل را تسریع می‌کند. چنانچه ما روحیه پرسشگری را به مثابه یک حادثه بدانیم، اینچنین برداشتی نسبت به یادگیری، ناقض سناریوی مشهور “رضایت در حال اراده” نمی‌باشد؛ چرا که رضایت مانند یک ساختار مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ مثل سوخت برای آتش می‌تواند به قدرت تخیل ما بیفزاید و همین قدرت تخیل به مثابه موتور محرکه پرسش بی‌باکانه می‌باشد. به هرحال، ما در فرآیند تفکر، نیاز به گسترش این امر (پرسش بی‌باک) از طریق انجام فعالیت‌ها در کودکان داریم. مهارت‌های کلیدی عبارتند از:

پژوهش؛

توضیح و تفسیر؛

برنامه‌ریزی؛

‌انجام؛

ارزیابی؛

ارائه؛

فعالیت.

بازی را شروع کنید در یک مثال مانند این “چه اتفاقی می‌افتاد اگر رنگها بدون آگاهی تغییر می‌یافتند؟

در زمینه سوالات ذیل تفکر موثری انجام دهید تا بتوانید به سوالات ذیل جواب دهید.

چه چیزی باعث می‌شود که جهان دوست‌داشتنی بماند؟

با چه مشکلاتی برخورد می‌کنیم؟

چطور این مشکلات را حل خواهیم کرد؟

    برگرفته از: روزنامه رسالت شماره 6092

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
Powered by TayaCMS