دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ابو لولوء

No image
ابو لولوء

كلمات كليدي : ابو لُولوء، نهاوند، جنگ جلولاء، علي (ع)، عمر، عبيدالله،هرمزان، بابا شجاع الدين، مدينه، كاشان

همان فیروز ایرانی مسیحی ویا به قولی زرتشتی واز مردم نهاوند بود که در جنگ جلولاء به دست اعراب اسیر شده بود. احتمالاً بیش از آن مدتی در اسارت رومیان بسر برده ودر همان‌جا آیین ترسایی اختیار کرده بود. برخی نیز وی را شیعه واز طرفداران علی بن ابی طالب (ع) می‌دانند. فیروز غلام مغیرة بن شعبه،والی کوفه بود وهنگامی که مغیره برای دیدن خلیفه به مدینه آمد،فیروز فرصت جسته از گرانی بار مالیاتی که مغیره بر او بسته بود پیش عمر بنالید،اما چون شکایت خود را بی‌نتیجه یافت عزم کرد تا او را به ضرب کارد به قتل رساند.ونیز گویند مشاهدۀ اسرای جنگ نهاوند ودیدن کودکان فراوانی که در میان آنان بودند چندان او را متأثّر ساخت که دست به سر کودکان می‌کشید ومی‌گفت «عمر جگرم بخورد» واز همان‌جا کمر به قتل عمر بست وخلیفه را هنگام اقامۀ نماز صبح در مسجد زخمی کردکه سبب مرگ او گردید. پس از قتل خلیفه،پسر او عبیدالله، ابولولوء و نیز دختر وزنش وهرمزان سردار ایرانی را که در مدینه اقامت داشت به تهمت همداستانی با وی به قتل رساند. عبیدالله را به جرم این قتل‌های نامشروع وغیرانسانی چند ساعتی بازداشت کردند،اما عثمان در نخستین روز خلافت به رغم مخالفت حضرت علی (ع) او را رها کرد وهمین مسأله یکی از مواردی بود که بر عثمان خرده گرفته می‌شد. حضرت علی (ع) در دورۀ خلافت ظاهری خواست تا عبیدالله را به خاطر این قتل‌های ناروا قصاص کنند،اما او به شام نزد معاویه گریخت. برخی از ایرانیان از روی جهالت به ابولولوء لقب بابا شجاع‌الدین دادند وعقیده دارند که او از مدینه به کاشان گریخت واو را پس از مرگش در کاشان به خاک سپردند وحتی در آن محل گنبد‌‌ی بنا کردند.

این مقبره در جنوب جادۀ کاشان به فین قرار دارد ودارای صحن،ایوان،رواق وگنبد است که با کاشی فیروزه‌ای تزیین شده است. از تاریخ زمان بنای بقعه مطلب روشنی در دست نیست. قدیمی‌‌ترین تاریخ چنین است: «هذا قبر عبد من عبادالله الصالحین حشره الله مع من کان یتولاه بتاریخ 777 قمری» در کتیبۀ گچ‌بری بالای در ورودی بقعه،تاریخ 1210 ق دیده می‌شود که مربوط به تعمیرات زمان پادشاهی حسینعلی خان برادر فتحعلیشاه قاجار در کاشان است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

No image

جنگ قادسیه

No image

جنگ نهاوند

No image

جنگ جسر

No image

فتح قم

No image

ابو لولوء

Powered by TayaCMS