دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بیشترین طلاق در 4 سال نخست زندگی

No image
بیشترین طلاق در 4 سال نخست زندگی

کلمات کلیدی: طلاق، فرهنگ، زندگي، اقتصاد، اعتقادات مذهبي

نویسنده : طهورا نوروزی

بیشترین آمار جدایی زوجین در 4 سال نخست زندگی آنها رخ می‌دهد. طلاق یک آسیب اجتماعی است که امروزه در جوامع مدرن افزایش یافته و در دهه 90 در جوامع غربی اوج گرفت؛ در ایران از دهه 70 به بعد زمانی که جامعه به سمت مدرن شدن پیش رفت، آمار طلاق افزایش یافت. رشد طلاق چند عامل اصلی دارد؛ کاهش سن بلوغ جنسی در جوامع توسعه یافته و در حال توسعه و اینکه افراد در سن پایین‌تری تمایلات جنسی شان بروز پیدا می‌کند و بر اساس این تمایلات ازدواج می‌کنند، رشد طلاق را افزایش می‌دهد در این مواقع با عشق و هوس زودگذر خانواده هایی تشکیل می‌شوند که هرلحظه در معرض فروپاشی قرار دارند. استقلال اقتصادی زنان عاملی برای طلاق است چون زنان زندگی بعد از طلاق را سخت و سیاه ندانسته و با کوچک ترین مسئله زندگی خود را به هم می‌زنند اگر در جامعه فرهنگ اشتغال و استقلال اقتصادی زنان بدون تفهیم فرهنگ دینی که گذشت و ایثار را می‌آموزد ترویج پیدا کند این امرموجب فروپاشی خانواده‌ها می‌شود. روابط آزاد عامل دیگری برای طلاق است هر چقدر جوامع به سمت روابط آزاد و هنجار شکنی‌های ظاهری پیش رود و بی بندوباری رشد پیدا کند خانواده اولین نقطه‌ای است که از این موضوع آسیب می‌بیند. در خانواده‌هایی که اعتقادات مذهبی کمتری دارند آمار طلاق بالاتر است، افت اعتقادات مذهبی عامل دیگری برای طلاق است چرا که اعتقادات مذهبی مسائل اخلاقی بسیاری را به افراد گوشزد می‌کند که این مسائل اخلاقی روحیه گذشت و ایثار را ترویج می‌دهد و این نکات اخلاقی تحمل و طاقت افراد را افزایش داده به گونه‌ای که دیگر مشکلات زندگی آنها را به سمت طلاق سوق نمی‌دهد. تغییر نگرش جوامع و اینکه در گذشته بیان می‌شد «دختر با لباس سفید به خانه بخت رفته و با لباس سفید بر می‌گردد اما امروزه تا به دختری گفته می‌شود بالای چشم تو ابروست برای طلاق آماده می‌شود» عامل دیگری برای طلاق است این تغییر نگرش موجب کاهش زشتی طلاق در جامعه و در میان خانواده‌ها شده است. تفاوت‌های فرهنگی زوجین به ویژه در کلان شهرها در افزایش آمار طلاق تاثیرگذار است، زمانی که افراد با فرهنگ‌های مختلف با یکدیگر ازدواج می‌کنند و از آنجا که شیوه‌های زندگی را به خوبی نمی‌دانند تفاوت‌های فرهنگی یکدیگر را تاب نیاورده و از هم جدا می‌شوند. تغییر نگرش به نقش‌های جنسیتی در خانواده‌ها یکی از عوامل طلاق است.

هم اکنون در خانواده‌ها دیگر زنان وظیفه خود را فقط مادری نمی دانند بلکه به اشتغال پرداخته و در آمد زایی دارند و بخشی از زمان زندگی خود را در محیط کار گذرانده و پولی را به خانه می‌آورند همچنین نقش مردانگی پدر کاهش یافته که این تغییر نگرش به نقش‌های جنسیتی و اینکه زنان نقش مادری را محقر می‌دانند باعث می‌شود آنها در این اختلاط نقش‌ها در زندگی خود دچار مشکل شوند.آگاهی نداشتن زوجین از مهارت‌های زندگی آمار طلاق را افزایش می‌دهد «یک دختر زمانی که می‌خواهدازدواج کند جهیزیه کاملی را با خود می‌برد اما از مهارت هایی که موجب حفظ زندگی او می‌شود هیچ آگاهی ندارد» در حالی که بیشترین میانگین آمار طلاق در زوجین از سال اول تا سال چهارم زندگی مشترک است و آگاهی از مهارت‌های زندگی و همسرداری به حفظ زندگی بخصوص در سال‌های نخست کمک فراوانی می‌کند.اعتیاد، بیکاری و مشکلات اقتصادی عوامل موثر دیگربررشد طلاق در جامعه است اما نکته‌ای که باید به آن توجه ویژه داشت رشد طلاق عاطفی در میان خانواده‌های ایرانی است هم اکنون میانگین صحبت کردن اعضای خانواده بایکدیگر در طول روز 10 تا 15 دقیقه است؛ در طلاق عاطفی ظاهر خانواده سالم است اما این خانواده ریشه ای نداشته و با کوچکترین مشکلی فرو می‌پاشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS