دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مدیریت دوران نوجوانی

No image
مدیریت دوران نوجوانی

مديريت دوران نوجواني

با وجود هر نوع رابطه‌ای که از قبل داشته اید، اینک ارتباط شما با فرزندتان به چرخه و مراحل متفاوتی وارد می‌شود. تا وقتی آنها در دوران بچگی به سر می‌برند، شما برای آنها مانند یک قهرمان هستید اما در دوران نوجوانی ممکن است به یک مشاور، که امیدوار هستید آنها در مورد تصمیمات بسیار سخت با شما مشورت کنند، تبدیل شوید.

مشکلات رفتاری نوجوان را می‌توانید به بی نظمی در پرورش کودکان توسط والدین و مسائلی که می‌تواند به تمام معنا دشوار باشد، بیفزایید. شما به عنوان پدر یا مادر، چگونه این دوران بالقوه آشفته که برای رفاه خود شما و فرزندتان از اهمیت خاصی برخوردار است را مدیریت می‌کنید؟

پیشگیری بهتر از درمان

عقل سلیم می‌گوید پیشگیری همیشه بهترین گزینه است. اگر بتوانید محیطی ایجاد کنید که احتمال ایجاد مشکلات رفتاری نوجوانان را کاهش دهید، به طور حتم ایده آل‌ترین راه را برگزیده‌اید.

توجه کنید که این مسئله پیرامون به وجود آوردن محیطی است که ایجاد مشکلات را کاهش می‌دهد، نه درباره دفاع کردن. مهم نیست مهارت شما در پرورش کودکان به چه میزان است، شما قادر به کنترل او در دوران نوجوانی نخواهید بود و به همان میزان هم توانایی کنترل تصمیمات و رفتارهای هیچ کس دیگر را هم نخواهید داشت.

اما وقتی نتوانید نوجوان را کنترل کنید، قادر به کنترل رفتارهای خودتان نیز نخواهید بود. شما قادر هستید تصمیم بگیرید که چگونه به طور متقابل بر نوجوانتان تأثیر بگذارید و اینجا جایی است که روبه رو شدن با مشکلات رفتاری نوجوانان آغاز می‌شود.

قدرت انتخاب

یکی از مؤثرترین روش‌های پیشگیری کننده، دادن حق انتخاب به نوجوانان است. وقتی می‌خواهید از این پایان غم انگیز بگریزید، فرزندتان را با خود همراه نکنید. با دادن حق انتخاب به نوجوانان، مسئولیت پذیری را به او بیاموزید. به عنوان مثال:

• این هفته چه روزی قصد داری برای خرید خواربار بروی؟

• من برای خرید پوشاک فصل تو فهرست نوشته‌ام. دوست داری تنهایی به خرید بروی یا دوست داری من همراهت باشم؟

• برای فعالیت‌های فوق برنامه این ترم شما هزینه‌ای را در نظر گرفته ام. دوست داری چه فعالیتی انتخاب کنی؟

وقتی به نوجوانان طبق قاعده‌ای منظم پیشنهادهایی می‌شود، آنها در روبه رو شدن با گزینه‌های مشکل تری که زندگی به ناچار بر سر راه آنان قرار می‌دهد، آماده‌تر و مجهزتر خواهند شد؛ همانند:

• تصمیم گیری در مورد مصرف مواد مخدر

• حمایت از خود

• دوری از خشونت

• انتخاب دوستانی که آنها را پشتیبانی می‌کنند

• پایان دادن به دوستی‌های ناسالم

• انتخاب رشته تحصیلی مورد علاقه خود

از آنجایی که مشکلات رفتاری نوجوانان به طور ناگهانی پدیدار نمی‌شود، به کارگیری زودهنگام درمانی پیشگیرانه، از اهمیت زیادی برخوردار است. به فرزند خود بدون در نظر گرفتن سن او حق انتخاب بدهید. کودکان نوپا می‌توانند رنگ شلواری که دوست دارند بپوشند را انتخاب کنند و کودکان در سن مدرسه قادر به تشخیص این هستند که بهتر است تکالیف درسی خود را بعد از زنگ تفریح انجام دهند یا قبل از آن.

هیچ وقت برای دادن حق انتخاب به کودکان زود نیست. چنین انتخاب‌هایی به آنها مسئولیت‌پذیری را آموخته و آنها را برای اتخاذ تصمیمات بزرگ تری که با آن روبه رو می‌شوند، آماده می‌کند.

اقدامات لازم هنگام بروز مشکلات رفتاری نوجوانان

بی‌شک مشکلات اخلاقی برای نوجوانان رخ می‌دهد، حتی برای آن دسته از والدینی که صادقانه درمان پیشگیرانه را به کار گرفته‌اند و به طور منظم حق انتخاب و قدرت تصمیم گیری فرزندان خود را توسعه داده‌اند.

یک جنبه مشکل، محدودیت رفت وآمد است. این محدودیت یک محرک بزرگ است به خصوص به دلیل اینکه مادران می‌خواهند فرزندانشان در امنیت کامل باشند. لازم است خطوط مرزیتان روشن و آشکار باشد.

1- تعیین زمان کنید. از واضح بودن آن اطمینان حاصل کنید.

2- درصورت تاخیر، درباره زمان انجام کاری که باید انجام می‌شد گفت وگو کنید. هنگامی که آنها از خانه خارج می‌شوند، با تلفن با آنها در ارتباط باشید و نگرانی به خود راه ندهید. از آنها بخواهید که درصورت نیاز به ماشین یا قرار گرفتن در موقعیت‌های خطرناک حتما با شما تماس بگیرند. اگر چنین شرایطی رخ داد به آنها اطمینان دهید که زمانی که به خانه رسید او را تنبیه نخواهید کرد.

3. در مورد پیامدهای وقوع تاخیر به گفت وگو بپردازید. مثلا بگوییدیکی از پیامدهای آن این است که محدودیت رفت وآمدهای آنها از هفته آینده تا زمانی که ثابت کنند در مورد زمان مسئول هستند، یک ساعت زودتر آغاز خواهد شد. وقتی این کار را انجام دادند دوباره می‌توانند به محدودیت‌های رفت وآمدی گذشته بازگردند.

مسئله مهم این است که از این روش به عنوان یک تنبیه استفاده نشود. شاید تصمیم بگیرید تا زمان وجود محدودیت‌های منظم، به آنها اجازه داده شود که با دوستان بیشتری ارتباط برقرار کنند.این مراحل برای مدیریت محدودیت رفت و آمد، نوجوان را متقاعد می‌کند که برای تصمیم‌گیری درباره رفتار او، امری تعیین کننده است.مهم نیست مسئله چیست، چه درباره محدودیت‌ها باشد یا چیز دیگری، سعی کنید زمینه ایجاد قواعد کلی یکسانی را فراهم کنید. در حد امکان، شرایطی ایجاد کنید که نوجوانان بتوانند خودشان در مورد رفتارشان تصمیم بگیرند.

خلاصه، مشکلات رفتاری نوجوانان را باور داشته باشید. واکنش‌های خوب از طرف شما ایجاد واکنش‌های خوب را در نوجوانتان تضمین می‌کند. به جای دلسرد شدن، نوجوانان را به اتخاذ تصمیم گیری‌های بهتر تشویق کرده و آنها را در برابر انتخاب‌های ضعیف به فعالیت وادارید.

مهربان، استوار، صبور و با محبت باشید. شما ریشه مشکلات رفتاری نوجوان خود را با کم‌ترین مشکل خواهید یافت.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
Powered by TayaCMS