دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مدیریت روزهای سخت

متخصصان رویارویی با دشواری‌ها را منوط به درک مفاهیمی چون واقعه عاشورااز درون خانواده می‌دانند قرار گرفتن در دوراهی‌های زندگی یا روبه رو شدن با مصیبت‌ها و موقعیت‌های دشوار تجربه‌ای است
No image
مدیریت روزهای سخت

متخصصان رویارویی با دشواری‌ها را منوط به درک مفاهیمی چون واقعه عاشورااز درون خانواده می‌دانند قرار گرفتن در دوراهی‌های زندگی یا روبه رو شدن با مصیبت‌ها و موقعیت‌های دشوار تجربه‌ای است که همه افراد با آن در طول عمر خود مواجه می‌شوند و طبیعتاً انسان‌هایی که قادر باشند این شرایط را به بهترین نحو مدیریت کرده و بهترین تصمیم را اتخاذ کنند، در آزمونی که در سرنوشت آنها مقرر شده است، سربلند خواهند بود و افراد مایوس و ناآشنا با نیروهای حیاتی، تسلیم و قربانی نیروهای مخرب شده و در گرداب مصیبت غرق خواهند شد.

دفتر تاریخ، مملو از درس‌هایی است که الگوهای بشری و اسوه‌های انسانی بویژه بزرگان و برگزیدگان الهی و پیشوایان دینی برای بشر به ارمغان گذاشته‌اند.

قیام عاشورا یکی از الگوهای عملی در تاریخ است که امام حسین (ع) برای پیروانش ترسیم کرده است. آموزگار بزرگ تاریخ دارای عزت، صلابت و روحی شکست ناپذیر بود، چنانچه در انجام رسالتش هیچ توفان سهمگینی نتوانست ایشان را از پای درآورد و درس مبارزه با ذلت و مصیبت را نه تنها به یاران و پیروانش در عصر خویش آموخت بلکه ثمرات این نهضت فرهنگی – اجتماعی تا ابد الگوی عملی مبارزه با ذلت و تباهی خواهد بود.

معنایی جاودانه

دکتر مجید کافی، جامعه شناس، فلسفه و قیام عاشورا را یکی از بهترین معلم‌های زندگی معرفی کرده و معتقد است از دستاوردهای این نهضت می‌توان درس رویارویی با مشکلات و مصیبت‌ها را آموخت.

این استاد دانشگاه می‌گوید: فلسفه عاشورا فلسفه مبارزه با مصیبت‌ها و سختی‌ها است. همان طور که می‌دانیم امام حسین(ع) با توکل بر خداوند و توجه به هدف و آرمانشان مسیری را انتخاب کردند که به صراحت با سختی‌ها و مشکلات آن آشنا بودند اما ایشان با علمی که از دستاوردهای این قیام داشتند، در دوراهی قربانی شدن خود و خانواده شان و احیای عزت و شرف و پیروزی حق بر باطل از جان خود گذشتند تا جاودانه شدن معنای حق، همواره شمشیری باشد بر قلب ستمگران، همان گونه که امام حسین(ع)، خطاب به حر فرمودند: «آیا مرا از مرگ می‌ترسانی؟ تیرت به خطا رفت! و گمانت واهی و تباه شد! من آن کسی نیستم که از مرگ بترسم! نفس من از این بزرگ تر و همت من عالی تر است از آنکه از ترس مرگ، بار ستم و ظلم را بدوش بکشم و آیا شما بر بیشتر از کشتن من توانایی دارید؟» دکتر مجید کافی ادامه می‌دهد: هر فردی برای رسیدن به هدف و آرمانی که دارد بدون شک دچار سختی‌ها و مشکلاتی خواهد شد و تا زمانی که این مشکلات را متحمل نشود، به هدف خود نخواهد رسید، کلیت واقعه عاشورا، الگوی شکیبایی است و امام حسین(ع) درس صبر و شکیبایی در برابر مشکلات و توکل بر خدا را همواره در خانواده خود، الگو کرده و این مسئله سبب پیروزی و رسیدن ایشان به هدف و آرمان الهی شده است. از این رو در جوامع نیز، الگوی مدیریت مصیبت و تحمل سختی‌ها برای رسیدن به آرمان‌های الهی را باید فرهنگ سازی کرده و والدین آن را به فرزندان آموزش دهند، برای محقق شدن این هدف، بهره گیری از اسوه‌های انسانی و الگوهای دینی به طور قطع موثر خواهد بود.

نهادینه کردن مفهوم استقامت

دکتر علی حسینی، استاد دانشگاه امام صادق (ع) معنا کردن استقامت و صبر در محیط خانواده و نهادینه کردن این مفاهیم را در بستر جامعه، مهم ترین راه برای تحمل سختی‌ها و مبارزه بهتر با مشکلات می‌داند و معتقد است: صبر و استقامت در برابر مشکلات، تحمل مصیبت را آسان کرده و مانع از غلبه نیروهای مخرب و تخریب گر روح انسان می‌شود، در این میان پیروی از الگوهای تاریخی بسیار اهمیت دارد.

این جامعه شناس اضافه می‌کند: امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) دو الگوی افتخارآفرین صبر و استقامت در واقعه عاشورا به شمار می‌روند. حضرت زینب(س) با عزت و اقتدار به یادگار مانده از خود، آموخت چگونه در برابر مشکلات همچون کوهی ایستادگی کنیم و با استقامت و کرامت به کمالات انسانی متصف گردیم.

امام حسین(ع) درس استقامت و آزاده زیستن را در مکتب پیامبر اسلام(ص)، حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) آموخت و اقتدار و با محبتی که به خانواده داشت توانست این مفاهیم را در میان اعضای خانواده، یاران و پیروان خود نهادینه کند. ایشان همواره خانواده و یاران خود را به صبر و ایستادگی در برابر مشکلات توصیه می‌کردند تا جایی که فرهنگ عزت، استقامت، رویارویی با مصائب با حماسه کربلا رونق گرفت و انسان‌ها را به آزادی و آزادگی رهنمون و هدایت ساخت.

حجت الاسلام دکتر حسین بستان، جامعه‌شناس، با اشاره به دستاوردهای قیام عاشورا که همواره سعادت بشر را در بردارد معتقد است، امام حسین(ع) با قیام عاشورا فرهنگ‌ها و ارزش‌های بنیادی اسلام، مانند گذشت، ایستادگی، استقامت در برابر ظلم و مشکلات را جاودانه ساخت و به عنوان الگویی مهم در تاریخ ترسیم کرد. در آن زمان امام حسین(ع) برای تثبیت و ماندگاری ارزش‌های توحیدی و آزادی بخش متحمل سختی‌ها و مصیبت‌های فراوانی شد، اما از آنچه که هدف ایشان از قیام عاشورا رسیدن به خودشناسی و دفاع کردن از کرامات انسانی بود با سختی‌ها مبارزه کرد و مرگ را پذیرا شد تا عزت انسانی و ایمانی پایدار بماند.

امام حسین (ع) و یارانش بارزترین اسوه صبر و تحمل در برابر سختی‌ها هستند آنها به ما آموختند گاهی اوقات مصیبت‌ها و مشکلات در زندگی، پلی هستند که با عبور از آنها رسیدن به سرزمین آرمان ها، امکان پذیر خواهد شد و انسان به خودآگاهی، عزت و سرافرازی خواهد رسید.

مدیریت صبر

به عقیده محققان و کارشناسان علوم اجتماعی، راه و رسم زندگی و هدف هر انسانی با مطالعه خصوصیات اخلاقی و روش و منشی که ناشی از علم و آگاهی و دانش و بینش او سرچشمه می‌گیرد، شناخته می‌شود، مهارت مدیریت با مصائب و سختی‌ها در راه رسیدن به هدف، همواره راه و روش مردان بزرگ و نام آور تاریخ بوده است، امام حسین(ع) نیز به عنوان انسانی موحد، عالم و آگاه و مدافع اسلام و حق، الگویی است که رسیدن به سعادت و خوشبختی را رهایی از قید اسارت‌های مصیبت زا و قدم برداشتن در راه نیل به حقیقت می‌داند، در این صورت مبارزه با مشکلات و مصیبت‌ها آسان خواهد بود و بشر با درک فلسفه زندگی به معنای واقعی خوشبختی خواهد رسید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
Powered by TayaCMS