دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پيش به سوی شادی و خنده

No image
پيش به سوی شادی و خنده  

 شادبودن هنري است كه بسياري از ما بلد نيستيم چگونه از آن استفاده كنيم. در دنياي پر از اضطراب و تنش امروز، شاد زندگي كردن شايد كار سخت و عجيبي باشد. پيشرفت تكنولوژي، گاه به قدري سريع است كه از آن عقب مي‌افتيم و اين دنياي سريع باعث شده است تا بسياري از ما طعم شيرين آرامش را تجربه نكنيم. به اعتقاد روانشناسان اين سبك زندگي و باورهاي ماست كه زندگي شاد و بدون استرسي ايجاد مي‌كند؛ يعني گاه فقط كافيست تا سبك زندگي ما عوض شود. نيازي به تغيير دنيا براي ايجاد آرامش نخواهد بود.

گاه تغييرات به ظاهر كوچك، اتفاقات شيريني به دنبال خواهد داشت.

1-      درباره اينكه چه چيزي شما را خوشحال مي‌كند، به دقت فكر كنيد:

در اين دنياي بزرگ چيزهاي متعددي هستند كه مايه خوشحالي ما مي‌شوند. فقط كافيست با دقت به آنها فكر كرده و براي رسيدن به آنها برنامه‌ريزي كنيد. رسيدن به اين اهداف، حس خوبي در شما ايجاد خواهد كرد.

۲- با افراد مثبت و شاد رفت‌وآمد كنيد:

حتماً شما هم اين ضرب‌المثل را شنيده‌ايد؛ كمال هم‌نشين در من اثر كرد. اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه حال خوب و بد، به‌ صورت مسري به اطراف سرايت مي‌كند؛ اگر با افرادي كه دائم از مشكلات گلايه مي‌كنند رفت‌وآمد كنيد، انتظار حال خوب انتظار زيادي است. پس از همين الآن سعي كنيد با افراد مثبت معاشرت كنيد تا نشاط و سرزندگي آنها به شما هم سرايت كند.

۳- هر روز براي خودتان وقت بگذاريد:

گاه كارهايي كه به ظاهر كوچك و بي‌اهميت هستند؛ مثل پياده‌روي، يك دوش آب گرم، شام خوب، صحبت با يك دوست و… مي‌تواند حال ما را خوب كند. تأثير اين كارهاي به ظاهر كوچك بر شادماني ما، فوق‌العاده است. ليستي از اين كارهاي كوچك تهيه كرده و سعي كنيد هر روز حداقل يكي از آنها را انجام دهيد.

۴- عقل سالم در بدن سالم است:

ورزش و تغديه سالم يكي از مهم‌ترين عوامل شادكامي است؛ از مصرف فست‌فودها تا جايي‌كه امكان دارد اجتناب و سعي كنيد حتماً ورزش را در برنامه روزانه‌تان قرار دهيد.

۵- خوش‌بين باشيد:

اجازه ندهيد ناراحتي و احساسات منفي وارد زندگي شما بشود. اين را بپذيريد كه مشكلات هم در كنار خوشي‌ها بخشي از زندگي ماست و ما در سختي‌ها ساخته شده و رشد مي‌كنيم؛ زماني‌كه با مشكلات برخورد مي‌كنيد با خود بگوييد اين روزها تمام مي‌شود و از جملات مثبتي مثل تو قوي باش، حتماً مي‌تواني حلش كني و… استفاده كنيد.

۶- خودتان را سرگرم كنيد:  

طبق تحقيقات، افرادي‌كه براي زندگي خود برنامه دارند و هر روز كارهايي دارند تا آنها را انجام دهند، در مقايسه با سايرين زندگي شادتري را تجربه مي‌كنند. سعي كنيد براي خودتان برنامه‌اي ترتيب داده و از آن لذت ببريد؛ يك كار جديد، عضو شدن در گروه‌هاي مختلف، يادگيري مهارت‌هاي متنوع و… مي‌تواند ذهن شما را درگير كرده و موجب نشاط شود.

۷- در كارهاي خير شركت كنيد:

كمك به ديگران و مايه تسكين و آرامش ديگران بودن، تأثير فوق‌العاده‌اي بر آرامش و نشاط ما خواهد داشت. تقسيم شادي با سايرين، طعم شادي را بيشتر و طولاني‌تر مي‌كند. مهم نيست ما چگونه به ديگران كمك مي‌كنيم؛ گاه يك هم‌دردي صميمانه، كلمات تسكين‌بخش و… باعث ايجاد نشاط در ديگران و به‌تبع آن در وجود خود ما خواهد شد.

۸- بخشش را امتحان كنيد:

ناراحتي و دلخوري از ديگران، همانند باري سنگين بردوش ماست و تا زماني‌كه بخشش را امتحان نكرده و ديگران را از صميم قلب نبخشيده‌ايم، اين‌بار سنگين را زمين نگذاشته و همه‌جا با خود مي‌بريم.

۹- سيستم حمايت اجتماعي قوي داشته باشيد:

 دوستان خوب و خانواده گرم از جمله عواملي هستند كه به نشاط ما كمك فراواني مي‌كنند. اطمينان از اينكه در شرايط سخت افرادي هستند كه به ما كمك خواهند كرد و حال ما براي آنها مهم است و مي‌توانيم از آنها تقاضاي كمك كنيم، تأثير زيادي در آرامش ما خواهد داشت.

۱۰- مهارت‌هاي ارتباطي خود را افزايش دهيد:

 توانايي ارتباط مؤثر، حل مسأله، مديريت استرس، توانايي نه گفتن و… از جمله مهارت‌هاي ارتباطي مهمي هستند كه با پيشگيري از بروز مشكلاتي در آينده، به حفظ شادماني ما كمك فراواني مي‌كنند.

۱۱- فراموش نكنيد نگرش شما به مشكلات بسيار مهم‌تر از خود مشكل است:

به مشكل به عنوان يك فرصت براي رشد و بالندگي نگاه كنيد. بسياري از مشكلات، سرآغاز يك قدم بزرگ و زندگي جديد براي ماست. كافيست تا نكته پنهان در هر مشكل را يافت و آن‌وقت است كه مشكلات تبديل به شكلات مي‌شوند.

۱۲- در حال زندگي كنيد:

از لحظه استفاده كنيد و از آن لذت ببريد. افسوس گذشته را خوردن و در آرزوي رؤياهاي آينده بودن، فقط لذت حال را از ما مي‌گيرد. از تمام چيزهايي كه در حال حاضر داريد، لذت ببريد. فراموش نكنيد حال ما تنها چيزي است كه قابل كنترل است و حال خوب آينده درخشاني را پيش ‌رو خواهد داشت. حال انتخاب با شماست كه از اين به بعد چگونه زندگي كنيد؛ با نشاط و شادماني يا با ناراحتي و افسردگي.

 

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
Powered by TayaCMS