6 مهر 1396, 10:22
یکی دیگر از تعقیبات نماز،تسبیحات حضرت زهرا(ع)است. یعنیگفتن 34 مرتبه الله اکبر،33 مرتبه الحمدلله و 33 مرتبه سبحانه الله،پساز فراغت از هر نماز.
این تسبیحات را رسول خدا(ص)به دخترشفاطمه(ع)تعلیم داد و بر گفتن آن،بسیار سفارش شده است و پاداش بسیاردارد.
امام باقر(ع)میفرماید:
در میان ستایشها،بهتر از تسبیحات حضرتزهرا(ع)نیست،و اگر بود،رسول خدا(ص)به فاطمه(ع)تعلیممیداد.
در روایات متعددی،تاکید شده به همراه داشتن تسبیح 34 دانهای ازخاک مقدس امام حسین(ع)و اینکه ذکر گفتن با آن،ثواب زیاد داردو حتی گرداندن آن،بدون ذکر هم ارزشمند و خوب است.
و در حدیثی است که: خود آن دانهها ذکر میگویند.
تربت امام حسین(ع)،یادآور حماسههای کربلا و احیاگر«فرهنگشهادت»است و انس انسان را با رهبری الهی،جهاد،شهادت،ایثار،سیدالشهداء،مبارزه با ستم و انتقام از ظالمان را بیشتر میکند.
سبحان الله، سومین ذکر تسبیحات حضرت زهرا(س)
شخصى از حضرت على(ع) پرسید: معنى سبحان الله چیست؟ جضرت فرمود: «سبحان الله» تعظیم مقام بلند و با عظمتخدا و منزه دانستن او از آنچه که مشرکان مىپندارند، است و زمانى که بنده این کلمه را مىگوید، همه فرشتگان بر او درود مىفرستند.
بعد از آنکه رسول اکرم(ص) تسبیحات را به کوثرش عطا کرد، حضرت فاطمه (س) ابتدا رشته اى از پشم تابیده و با آن به تسبیح پرداخت. تا اینکه حضرت حمزه بن عبدالمطلب شهید شد، پس حضرت فاطمه از تربت قبر آن بزرگوار خاک برداشت و تسبیح ساخت و با آن تسبیح مىکرد و مردم نیز چنان کردند و چون سیدالشهدا حسین بن على(ع) شهید شد، سنت شد که از تربت آن امام مظلوم تسبیح سازند و با آن ذکر گویند.
درباره ثواب تسبیح حضرت زهرا با تربت امام حسین (ع) از حضرت صاحب الامر(عج) روایت شده است که:
هر که تسبیح تربت امام حسین(ع) را در دست داشته باشد و ذکر را فراموش کند، ثواب ذکر براى او نوشته مىشود.
از حضرت امام صادق (ع) نیز نقل شده است که:
یک ذکر یا استغفار که با تربت حضرت اباعبدالله(ع) گفته مىشود برابر با هفتاد ذکر که با چیز دیگر گفته شود است. و اگر بى ذکر تسبیح را بگرداند به عدد هر دانه، هفت تسبیح براى او نوشته مىشود.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان