دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بهداشت و سلامتی فردی

برترین نعمتها صحت و سلامتی است.
بهداشت و سلامتی فردی
بهداشت و سلامتی فردی

بهداشت و سلامتی فردی

قال امیرالمؤمنین علیه السلام: «الصِّحَّةُ أَفْضَلُ النِّعَم»(تصنیف غررالحکم حدیث 11148)

چون بدن مادی مرکبی برای روح متعالی است؛ به سلامتی آن هم اهمیت داده شده و در اسلام برای حفظ و عافیت ان دستوراتی آمده است. همانطور که مرکب راهوار انسان را به راحتی به سر منزل مقصود می رساند بدن سالم نیز انسان را در عبادت و خدمت به خلق خدا یاری می کند.

باید قدر سلامتی مغتنم شمرده شود؛ چرا که عافیت و سلامتی گواراترین نعمتهاست.[1] اگر در تمام دنیا دو لذت برای انسان باشد یکی از آن دو صحت بدن است که گواراترین آن دو نیز می باشد[2]. با عافیت و سلامتی است که انسان از زندگی و حیات خویش لذت می برد[3] و لذت خود را کامل می سازد.[4] اگر تن آدمی و مزاج آن سالم باشد می تواند از طعم غذاهای مختلف لذت برد[5]

بعضی از دستورات بهداشتی اسلام

از دیدگاه ائمه اطهار علیهم السلام رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از بیماری بسیار مهم است و آنچه که در یک نگاه کلی می توان بدست آورد تأکید آنها بر پیشگیری است تا نیازی به درمان نباشد.

بیشترین نکاتی که در بین عبارات معصومین می توان دید تأکید آنها بر رعایت خوردن و آشامیدن و نگه داشتن حدود آنهاست. بر حذر داشتن از افراط و تفریط از شاخصه های کلی دستورات ائمه معصومین علیهم السلام است که در خوردن و آشامیدن نیز صادق است.

. در روایات بر پرهیز از پرخوری تأکید شده است. قال رسول الله صلی الله علیه و آله:

و نیز می فرماید:

«مَنْ قَلَّ طُعْمُهُ صَحَّ بَطْنُهُ وَ صَفَا قَلْبُهُ ، وَ مَنْ کَثُرَ طُعْمُهُ سَقُمَ بَطْنُهُ و قَسَا قَلْبُهُ»[6]

آن که غذا کم خورَد معده اش سالم مى ماند و صفاى دل مى یابد و هر که پرخور باشد معده اش بیمار و قلبش سخت مى شود.

امراض و بیماری ها بیشتر در اثر مجاورت با آلودگی ها و کثافات بوجود می آیند به همین خاطر باید از چیز هایی که موجب آلودگی محیط و بدن می شود دوری کرد و از غذاهایی که ممکن است فاسد یا آلوده باشند باید پرهیز کرد

انسانی که خود را در معرض آفات و آلودگی ها قرار می دهد بهره ای از سلامتی نخواهد داشت. پس باید از افراط و تفریط ، پرخوری ، محیط و غذای آلوده و... پرهیز کرد تا بدن که مرکب روح است سالم بماند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS