دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):

«هر که موی سر را بلند بگذارد، نیکو رعایت و تربیتش بکند؛ یا آنکه از ته ببرد و بلند نگذارد». (حلیة المتقین، ص 100)
حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):
حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم):

«هر که موی سر را بلند بگذارد، نیکو رعایت و تربیتش بکند؛ یا آنکه از ته ببرد و بلند نگذارد».

(حلیة المتقین، ص 100)

«در آداب موی سر نگاهداشتن مردان و زنان»

بدان که زنان را بی‌ضرورتی و عذری موی سر را تراشیدن حرام است و مردان را یکی از دو چیز سنت است: یا آنکه موی سر را بتراشند و این بهتر است یا آنکه موی سر را بگذارند و تربیت کنند به آن که بشویند و شانه کنند و موی سر را دو حصه کنند که در میان سر ته مو ظاهر شود؛ و چون در اول اسلام، تراشیدن عیب عظیم بود در میان پیغمبر و امام، نباید کاری بکنند که در نظرها قبیح بنماید.

حضرت رسول (ص) موی سر را به قدر چهار انگشت می‌گذاشتند و در حج و عمره می‌تراشیدند.

در چندین حدیث وارد شده است که از حضرت صادق (ع) پرسیدند که آیا حضرت رسول (ص) موی سر را دو حصه می‌کردند و میانش را می‌شکافتند؟

فرمود:

«آن حضرت مو را به حدی بلند نمی‌گذاشتند که احتیاج به این بشود، بلکه آن قدر می‌گذاشتند که به نرمه گوش می‌رسید و هیچ یک از پیغمبران موی سر نگاه نمی‌داشتند».

و در حدیث دیگر فرمود:

«هر که موی سر را بلند بگذارد و میانش را نگشاید، حق‌تعالی در قیامت به پاره ای از آتش بگشاید.»

و در حدیث وارد شده است که حضرت رسول (ص) نهی فرمود از آنکه زنی به حد بلوغ رسیده باشد؛ به روش مردان جمیع موهای سر را در پیش سر یا در میان سر یا در اطراف سر گره بزند و نیاویزد.

و در حدیث دیگر منقول است که حضرت رسول (ص) نهی فرمود از کاکل گذاشتن، بزند و نیاویزد.

و در حدیث دیگر منقول است که حضرت رسول (ص) نهی فرمود از کاکل گذاشتن و مو را در پیش سر گره زدن و نقش خضاب کردن، و فرمود:

«زنان بنی‌اسرائیل هلاک شدند به سبب آنکه موی سر را در پیش سر گره می‌زدند و نقش خضاب می‌کردند»

و محتمل است که مراد از نقش خضاب آن باشد که متعارف است در میان زنان عرب، که سوزن به دست و بدن می‌زنند و سرمه و غیر آن در آن می‌ریزند که رنگش می‌ماند و احتمال دارد که نقشهای حنا را هم شامل باشد.

و در حدیث دیگر منقول است که از حضرت صادق (ع) پرسیدند از زنی که موی بالای پیشانی را می‌برد، یا می‌کند و موهای رو را می‌کند برای زینت! یا آنکه گیس خود را با گیس دیگری می‌بافد؟ فرمود:باکی نیست(اشکالی ندارد).

و در حدیث دیگر فرمود:

«اگر با پشم یا موی حیوانات یا موی همان زن ببافد باکی نیست، اما با موی زن دیگر نبافد و موی زن دیگر را با موی خود پیوند نکنند».

و بدان که اگر با موی حیوانی پیوند کرده باشند که گوشتش حرام باشد، در حال نماز می‌باید با او نباشد که در آن نماز کردن جایز نیست؛ مگر آنکه از پشم و موئی باشد که پیش مذکور شد، که نماز در آن می‌توان کرد.

    منبع: حلیة المتقین، ص 100

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

سلسله کتب موسوعه كلمات الرسول الاعظم (ص) ⠕ جلدي)

سلسله کتب موسوعه كلمات الرسول الاعظم (ص) (15 جلدي)

پيامبر اعظم (صلي الله عليه و آله) روح همه انبياء اولياء و شهدا بوده و جان اين جهان است. شريعت او كامل ترين و جامع ترين شريعت ها و در بردارندة همة جنبه هاي فردي و اجتماعي آنان مي باشد، از اين رو چون خود، اعظم رسولان است شريعت او نيز اعظم شرايع است و سيره هاي رفتاري و سلوك هاي فردي و اجتماعي او آيينة تمام نماي انبياي الهي است و سخنان او پيام رسان عظيم ترين مفاهيم الهي و راهنماي كمال و سعادت براي انسان ها است؛ فهم سخنانش انسان ها را از ظلمت ها جهل به نور هدايت مي كشاند و فرموده هايش با فطرت انسان ها هموار بوده و به دل و جان آنها روح عبوديت و ذكر حق القا مي كند.

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS