دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ارزشها در نگاه شهید بهشتی

No image
ارزشها در نگاه شهید بهشتی

كلمات كليدي : ارزش، شهيد بهشتي، انقلاب اسلامي

نویسنده :

ارزش، پایه اساسی انقلاب اسلامی است. این انقلاب که پرتوی از انقلاب صدر اسلام و نهضت عاشوراست، صرفا با عشقی که در وجود مردم نسبت به احیاص ارزشهای دینی جوشیدن گرفت، به پیروزی رسید. از اینروست که انقلاب اسلامی ایران بعنوان یک ((انقلاب ارزشی)) شناخته شده است. تاکید پیوسته و بی وقفه بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه بر ضرورت پای بندی کارگزاران این نظام به ارزش‌ها و ترویج عملی و قولی آن، نشانگر اهمیت فوق العاده نقشی است که ارزش‌ها در تداوم انقلاب اسلامی و تحکیم نظام جمهوری اسلامی دارند. این تاکید، در قالب تعبیر گویا و رسائی که رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه‌ای از مقطع کنونی انقلاب دارند بصورت بسیار روشن جلوه کرده است آنجا که فرموده‌اند: ((انقلاب اکنون در مرحله‌ایست که می‌توان آنرا دوران جهاد اکبر نامید که دورانی است بسیار سخت، بسیار خطرناک و همه انقلابها این دوران را قاعدتا تجربه می‌کنند و شاید بشود گفت اکثر انقلابها در این دوران دچار لغزش و انحطاط می‌شوند و شاید تعجب کنید اگر عرض کنم که انقلاب عظیم تاریخی نخستین اسلام در چنین دورانی بود که بیشترین نیروی خود را از دست داد. بلی دوران جهاد اکبر یعنی دورانی که شور و هیجان اولیه انقلاب تا حدود زیادی فرو نشسته، ضمنا موفقیت‌هائی بدست آمده و چهره راحت زندگی، خود را به بسیاری نشان داده و چرب و شیرین زندگی در دهانهائی مزه کرده است. این، آن دوران خطرناک است.)) این بیان بلیغ رهبر معظم انقلاب اسلامی و توصیفی که از مقطع کنونی و نیاز جامعه ما به جهاد با نفس بعمل آورده‌اند، ما را از تبیین ضرورت پای بندی نسبت به ارزش‌ها و ترویج معنویت که نیاز همیشگی جامعه می‌باشد، بی نیاز می‌کند. در عین حال، همین تاکید است که موجب می‌شود وظیفه سنگینی را در زمینه یادآوری مبانی ارزشی از طریق انتشار سخنان بزرگانی که در انقلاب ما بعنوان معلم ارزش‌ها شناخته شده‌اند بر دوش خود احساس کنیم. شهید مظلوم آیت الله بهشتی بعنوان یکی از ارکان انقلاب اسلامی، در گفتار و عمل جلوگاه ارزشها بود. او همواره به ارزش‌ها میاندیشید، ملازم ارزشها بود و دیگران را نیز به پای بندی نسبت به ارزش‌ها توصیه می‌کرد. به همین جهت است که علیرغم درنگ اندکی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در میان ما کرد، میراث گرانبهائی از معنویت را در قالب جملات ارزشی برای ما به یادگار گذاشت. روزنامه جمهوری اسلامی، با توجه به آفت های گوناگونی که بر سر راه انقلاب و نیروهای انقلابی وجود دارد، یادآوری مبانی ارزشی را از زبان چهره های اصیل دینی و پیشگامان انقلاب اسلامی یک ضرورت می‌داند. بر همین اساس، هر روز یک جمله از فرمایشات گرانبهای حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه زینت بخش صفحه اول این روزنامه می‌باشد و در مقاطع مختلف به تناسب، جملاتی از بزرگانی چون شهید مظلوم آیت الله بهشتی بچاپ می‌رسد. انتشار مطالبی تحت عنوان ارزشها از نگاه شهید مظلوم آیت الله بهشتی در تابستان 1373 بمناسبت فاجعه هفتم تیر و شهادت این متفکر بزرگ اسلامی و انقلابی ، علاوه بر آنکه با استقبال فراوان مردم مواجه شد، تقاضاهای زیادی را نیز برای چاپ و انتشار جداگانه این مطالب بصورت یک کتاب برانگیخت، مجموعه حاضر، محصول همین تقاضای مردمی است که خدای متعال توفیق اجابت آنرا نصیب فرموده است. امید که بعنوان گامی کوچک در جهت تقویت مبانی ارزشی. در جامعه انقلابی ما تاثیر لازم را برجای بگذارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
رابطه علم و عمل

رابطه علم و عمل

علم و دانش بشری زمانی برای جامعه و مردم سودمند و مفید است که با عمل و اجرا همراه گردد یعنی عالم به علم و دانسته‌های خود عمل کرده و آن را با اشتیاق به دیگران نیز بیاموزد.
الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
Powered by TayaCMS