دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ماهیت امامت از دیدگاه علامه طباطبایی

No image
ماهیت امامت از دیدگاه علامه طباطبایی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی شماره جدید فصل‌نامه قبسات، نشریه علمی، پژوهشی حوزه فلسفه دین و کلام جدید را منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شماره 45 فصلنامه علمی، پژوهشی حوزه فلسفه دین و کلام جدید، قبسات از سوی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی منتشرشد.
نشریه قبسات دارای درجه علمی، ترویجی است وهم اکنون تقاضای اخذ درجه علمی، پژوهشی آن ارایه شده است. هرشماره آن به صورت ویژه نامه در یک موضوع خاص از موضوعات دین‌پژوهی تهیه و چاپ می‌شود. این نشریه به منظورپاسخ‌گویی به پرسش های فکری محققان و دانشوران حوزه و دانشگاه منتشر می‌شود تا ضمن طرح مباحث فکری و فرهنگی مورد نیاز جامعه علمی، روزنه‌ای به نقد و بررسی دیدگاه‌های موجود در فضای دین پژوهی کشور باشد.
دراین شماره از فصل‌نامه قبسات مقاله‌هایی از جمله «امامت در اندیش? اهل نظر مروی به روایات» به قلم احمد بهشتی، «نقش اهل بیت(ع) در حیات جاودانه قرآن» نوشته ابراهیم کلانتری، «عصمت امام از نگاه خرد» به قلم علی ربانی گلپایگانی و « ماهیت امامت از دیدگاه علامه طباطبائی» نوشته قاسم اخوان نبوی به چاپ رسیده است.
در بخشی از این فصل‌نامه آمده است : « هرچند فرقه های اسلامی در مساله نبوت، چندان اختلافی با یکدیگر ندارند، در موضوع امامت، اختلاف آنها گسترده است. برخی به طور کلی امامت را انکار می کنند، ولی بیشترشان نیز ضرورت آن را پذیرفته اند. شیعیان معتقدند امام باید معصوم و منصوب از طرف خدا باشد وامام معصوم و صاحب الزّمان را منشاء معجزات می شمارند».
«امامت علی (ع) و توجیه‌های مخالفان» به قلم محمد حسن قدران ملکی، « امامت و سکولاریسم» به قلم محمد محمدرضایی، «امامت و مؤلفه‌های دموکراسی» به قلم منصور میراحمدی و «تأملی در مکتب فرآیند تکامل» نوشته محمد صفر جبرئیلی از دیگر پژوهش‌های ارایه شده در این شماره ازفصل نامه قبسات است.
فصل‌نامه قبسات به صاحب امتیازی و مدیر مسؤولی علی اکبر رشاد و سردبیری محمد محمدرضایی هر سه ماه یک‌بار از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر می شود.
علاقه‌مندان، اندیشمندان و پژوهشگران می توانند برای تهیه این نشریه با شماره تلفن های 88503341 و88730446 تماس بگیرند یا به نشانی اینترنتی www.qabasat.org مراجعه کنند.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS