دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نگاهی به آداب و رسوم مسلمانان مالزی در ماه مبارک رمضان

با وجودی که بیش از نیمی از مردم کشور مالزی را مسلمانان تشکیل می دهند، اما غیر‌مسلمانان نیز در این کشور بسیار هستند و در ایام رمضان سعی می کنند ضمن نگهداشتن حرمت مسلمانان و پرهیز از خوردن در اماکن عمومی، آنها را همراهی کنند.
نگاهی به آداب و رسوم مسلمانان مالزی در ماه مبارک رمضان
نگاهی به آداب و رسوم مسلمانان مالزی در ماه مبارک رمضان

با وجودی که بیش از نیمی از مردم کشور مالزی را مسلمانان تشکیل می دهند، اما غیر‌مسلمانان نیز در این کشور بسیار هستند و در ایام رمضان سعی می کنند ضمن نگهداشتن حرمت مسلمانان و پرهیز از خوردن در اماکن عمومی، آنها را همراهی کنند.

مالزی از کشورهایی است که بیشتر جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می دهند، یعنی 60 درصد از جمعیت این کشور مسلمان هستند. از این رو سعی می کنند تا شعائر دینی و آداب و رسوم خود را در ماه مبارک رمضان به جا آورند. مسلمانان مالزی پیش از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان خود را برای این ماه آماهکرده و به نظافت مساجد و منازل اقدام می کنند . حتی زنان این کشور نیز به خرید لوازم منزل پیش از فرا رسیدن ماه رمضان اقدام می کنند .

در شب 29 ماه شعبان برخی از افراد به منظور رؤیت هلال ماه رمضان از خانه خارج می شوند و پس از اینکه ماه رمضان از طریق رسانه های گروهی اعلام شد، مسلمانان شاد و خوشحال می شوند و به یکدیگر تبریک می گویند و روزه گرفتن را آغاز می کنند .در این میانزنان، مردان، کودکان و جوانان به مساجد می روند و نماز تراویح را به صورتجماعت می خوانند، سپس به خانه های خود بازمی گردند و سحری می خورند.

با آغاز ماه مبارک رمضان خیابانهای اصلی شهر با ریسه ها و چراغهای رنگی برقی مزین می شوند و در محله های تجاری پرچمهایی برافراشته می شود که در آن آغاز ماه مبارک رمضان را تبریک می گویند. تمام مساجد این کشور در طول شب چراغانی است وطنین آغاز ماه مبارک رمضان از مساجد این کشور شنیده می شود.

در روستاها نیز مسلمانان در مساجد جمع می شوند و به یکدیگر تبریک می گویند و بر طبلهای بزرگ می نوازند. مساجد مالزی در طول شبها و روزهای ماه مبارک رمضان باز هستند و بر خلاف دیگر ایام سال که ممکن است در آنها بسته شود، اصلا بسته نمی شوند.

با نزدیک شدن به اذان مغرب همه مردم از کوچک و بزرگ در مساجدنزدیکخانه های خودجمع می شوند و زنان نیز برای افطار غذاهایی را مهیامی کنند. پساز اینکه مردان در مساجد نوشیدنی و خرما خوردند و نمازمغرب را ادا کردند، به خانه های خود باز می گردند تا به همراه خانواده خود افطار کنند. سپسبرای ادای نماز عشا و تراویح مجددا به مساجد می آیند. پس از ادای نماز به خواندن قرآن به صورت گروهی یا انفرادی اقدام می کنند و هنگام استراحت میوه و حلوا می خورند. پس از اینکه نماز تراویح به پایان رسید، مجالس ختم قرآن و دروس شرعی برگزار می شود که تا نیمه های شب ادامه دارد.

خانواده های مالزی قرآن را در ماه مبارک رمضان ختم می کنند و در این ماه لباس محلی خود را پوشیده و بر سرشان نیز کلاههای مخصوص مستطیل شکلی قرار می دهند. زنان نیز لباسهای خاصی بر تن می کنند و بر سرشان نیز روسری می گذارند. خانواده های مالزی در ماه مبارک رمضان هدایا، غذاها و شیرینهایی به یکدیگر می دهند که منجر به افزایش محبت، انس و الفت میان آنها می شود.

رادیوهای مالزی در ماه مبارک رمضان برنامه های خاصی دارند که محور آنها سیره نبوی، احکام فقه، تفسیر، تلاوت قرآن و برگزاری مسابقات رمضانی است.

در تمام ماه مبارک رمضان مساجد مالزیمملو از نمازگزاران است که پس از نماز صبحدورس دینی و موعظه های اسلامی را گوش می دهند و این دروس تا چند ساعت ادامه دارد، سپس بر سر کارهای خود می روند .در واقعآنها پس ازسحری نمی خوابندو فعالیتهای خود را ادامه می دهند.

غذاهای مسلمانان مالزی در ماه مبارک رمضان برنج به همراه گوشت یا مرغ است. آنها با غذای سحری نوشیدنی خاصی به نام "کولاک" را می نوشند که عطش را برطرف می کند و به آنها توانایی و قوت خاصی می دهد.

سحرگو نیز از افرادی است که هنوز هم در روستاها و شهرهای مالزی همزمان با ماه مبارک رمضانپیدا می شودکه مردم را برای خوردن سحری از خواب بیدار می کند.

با توجه به اینکه در این کشور غیر مسلمانانی هم زندگی می کنند، اما آنها حرمت مسلمانان را نگاه می دارند و در این ایام در اماکنعمومی از خوردن پرهیز کرده و حتی در برخی از فعالیتهای دینیو تفریحی آنها شرکت می کنند .

با نزدیک شدن به عید سعید فطر برخی از فارغ التحصیلان مدارس و آموزشگاههای دینی به منظور جمع آوری زکات به مساجد می آیند و آنها را میان نیازمندان و فقرا تقسیم می کنند، برخی از خیرین لباسهای جدیدی می خرند و حلواهای عید و اموالی به فقرا و نیازمندان می دهند تا جوی حاکی از ایمان و برادری را ارائه کنند تا به واسطه آن همبستگی و اتحاد میان مسلماان ایجاد شود .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS