دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

در خواست ترسیم مهندسی تحولات حوزه علمیه

No image
در خواست ترسیم مهندسی تحولات حوزه علمیه حجت‌الاسلام سید مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی، در پنجمین نشست سالیانه مؤسسه فرهنگی ولاء منتظر(عج)، که سی‌ام آذرماه با حضور وزیر کشور و جمعی از اساتید، طلاب و فضلای حوزه و دانشگاه در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به ضرورت مهندسی تحولات حوزه متناسب با رخدادهای جامعه گفت: جامعه با تحولی جدی رو به روست و اگر ما آمادگی رویارویی با این تحول را نداشته باشیم، یا منفعل خواهیم شد، یا منزوی.
وی با بیان این‌که بنا به گفته رهبر معظم انقلاب، تحول امری ضروری است، افزود: وظیفه ما مبارزه با رکود است و تحول مورد نظر جامعه حوزوی، تحولی عقلانی، اسلامی، علمی و جامع است.
وی در ادامه فقه فهمی را مهم‌تر از فقه‌آموزی خواند و عنوان کرد: حوزه‌های علمیه باید با تحول مبانی به سمت تربیت پژوهشگر بروند و نگاه جامعه ‌شناسانه مبتنی بر دین به رویدادهای اجتماعی داشته باشند و از آنجا که دین اسلام دینی جامع و کامل است، از رویکرد منفعلانه در برابر رویدادها بپرهیزند تا جامعه نیز به سمت آموزش محوری و فهم مبانی پیش رود.
این استاد حوزه علمیه همچنین در پایان بر هماهنگ شدن محتوای کتاب‌های آموزشی حوزه و دانشگاه برای پاسخ به نیازهای جامعه جهانی پای فشرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS