دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

راه اندازی مرکز مطالعاتی فقه شیعی در انگلیس

No image
راه اندازی مرکز مطالعاتی فقه شیعی در انگلیس
رییس مرکز اسلامی نیوکاسل گفت: کارشناسان مذهبی در کشورهای غربی با توجه به تنوع فرهنگی بالا بایستی تخصص های زیادی داشته باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد حسین مختاری، رییس مرکز اسلامی نیوکاسل در گفت وگو با بخش خبری ساعت 20 شبکه چهار سیما طی سخنانی به تبیین فعالیت های فرهنگی خارج از کشور پرداخت و گفت: فعالیت های اسلامی و تبلیغی در اروپا اهمیت مضاعفی دارد.                
وی درادامه، رشد فزاینده مهاجرت مسلمانان به قاره سبز را از دلایل این اهمیت عنوان کرد و گفت: وجود مراکز اسلامی و فرهنگی در خارج از کشور و به ویژه کشور انگلیس، در کنار نهادهای دیگر همچون رایزنی های فرهنگی و سفارتخانه ها، بسیار مفید و مثمر ثمر می‌باشد.
حجت الاسلام مختاری با اشاره به روش های گوناگون تبلیغی در خارج از کشور خاطر نشان کرد: در کشورهای اروپایی برای جذب افکار مخاطبان و به خصوص نسل جوان بایستی بنا بر نیاز خاص مخاطب از روش های مختلفی استفاده کرد.            
رییس مرکز اسلامی نیوکاسل در ادامه تصریح کرد: مسلمانان در کشورهای غربی از تنوع فرهنگی زیادی برخوردارند؛ بنابراین کارشناس دینی باید آنقدر تخصص داشته باشد تا بتواند با استفاده از روش های مناسب در مخاطب نفوذ کرده و او را با معارف اسلامی آشنا سازد.                                       
وی همچنین مسلمانان متولد شده در کشورهای غربی را دارای پیچیدگی های بیشتری برای تبلیغ دانست و افزود: آنها تحت تأثیر محیط پیرامون و تحصیل خود بوده و متدهای ویژه ای برای برخورد با این نسل نوپا لازم است.                                  
حجت الاسلام مختاری در ادامه گفت: به طور مثال یک دانشجو در محل تحصیل خود در برخورد با افکار و عقاید مختلف با انبوه سوالات مواجه است که برای پاسخگویی به آنها باید از غنای فکری خوبی برخوردار باشد.                             
وی برگزاری نشست های بحث آزاد را از جمله راهکارهای پاسخگویی به سوالات مسلمانان کشورهای غربی عنوان و خاطر نشان کرد: به دلیل مشارکت زیاد مسلمانان غیر ایرانی در این گونه جلسات پرسش و پاسخ، اغلب نشست ها به زبان انگلیسی برگزار می شود.                                       
رییس مرکز اسلامی نیوکاسل در ادامه افزود: در کنار این نشست های علمی، سایت های اینترنتی که از سوی حوزه علمیه قم و در مباحث تخصصی کلامی و اعتقادی طراحی شده اند، به جوانان علاقه مند معرفی شده و آنها استفاده مبسوطی از این سایت ها می برند.                                               
حجت الاسلام مختاری از راه اندازی یک مرکز مطالعات فقه شیعی در دانشگاه دورهام انگلیس خبر داد و گفت: طی مذاکرات انجام شده با مسوولین دانشگاه دورهام انگلیس تفاهم نامه ای برای ایجاد این مرکز مطالعاتی که بر روی فقه شیعی و تدریس مبانی آن فعالیت می کند به امضا رسیده است.                                      
وی در ادامه با اشاره به همکاری ها و ارتباطات مستقیم مراکز اسلامی کشورهای غربی با حوزه علمیه قم اظهار داشت: کمبودها و معضلات موجود در این گونه مراکز فرهنگی و اسلامی به حوزه علمیه قم انتقال می یابد و مسوولان حوزوی نیز از ارایه کمک های لازم به گرمی استقبال می کنند.                                    
حجت الاسلام مختاری در پایان تصریح کرد: نظریات و سخنرانی های علمای شیعه در کشورهای غربی به شدت مورد توجه قرار می گیرد؛ به طور مثال اجماع فقهای شیعه و نظریه پردازی های فقهی آنان در استفاده از فناوری سلول های بنیادین که در کشورهای غربی و مسلمانان اهل سنت به یک معضل تبدیل شده است، مورد استقبال مجامع علمی اروپایی قرار گرفت.
 
 

 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS