دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

همایش بین المللی محسن مهدی در مصر برگزار می شود.

No image
همایش بین المللی محسن مهدی در مصر برگزار می شود.
همایش بین‌المللی "محسن مهدی و فلسفه، ادبیات و تاریخ علم" در چارچوب صدمین سال تأسیس دانشگاه قاهره از 29 نوامبر ( 9 آذرماه) به مدت 3 روز در مصر برگزار می‌شود.
 
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از محیط، مرکز مطالعات میراث علمی دانشگاه قاهره و دانشکده ادبیات با همکاری بخش فلسفه و ادبیات تطبیقی دانشگاه امریکایی همایش بین‌المللی فیلسوف عرب محسن مهدی را با عنوان "محسن مهدی و فلسفه، ادبیات و تاریخ علم" برگزار می‌کند.
این همایش که از 29 نوامبر( 9 آذرماه) آغاز و تا 3 روز ادامه دارد، در چارچوب صدمین سال تأسیس دانشگاه قاهره برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان در این همایش ضمن بررسی سهم محسن مهدی در ارائه تحقیقات و کتابهای علمی در خصوص فارابی به زبان عربی و انگلیسی، کتابهای"هزار و یک شب" و" فلسفه ابن خلدون " وی را بررسی می‌کنند.
نخستین روز این همایش در دانشگاه امریکایی قاهره با حضور نمایندگانی از دانشگاه امریکایی و دانشگاه قاهره افتتاح می‌شود. دومین روز آن در سالن ابن‌سینا در دانشکده علوم دانشگاه قاهره و سومین روز هم در دانشکده ادبیا دانشگاه قاهره برگزار می‌شود.
محسن مهدی در 21 ژوئن سال 1926 در کربلا در عراق متولد شد. پدرش طبیبی سنتی بود که بر اساس اندیشه‌های جالینوس فعالیت می‌کرد. وی در دانشگاه امریکایی بیروت تحصیل کرد. مهدی در سال 1957 استادیار بخش زبان و تمدنهای شرقی دانشگاه شیکاگو شد و سپس به عنوان استادی رسید. وی درخواستهای بسیاری از دانشگاهها را رد کرد. اما سال 1969 به عنوان استاد اندیشه اسلامی وارد دانشگاه هاروارد شد و مدت 27 سال تا سال 1996 مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه بود و استاد بخش زبان و تمدنهای شرقی. محسن مهدی اواخر عمرش را در پاریس گذراند و در جهان عرب به‌ویژه در فاس و رباط  سخنرانهای بسیاری کرد. چند ماه پیش از فوتش دانشگاه امریکایی قاهره به او دکترای افتخاری اعطا کرد. وی در 9 ژوئیه سال 2007 پس از تحمل یکسری بیماری درگذشت.
محسن مهدی مطالعات بسیاری در زمینه فلسفه انجام داد و تألیفات او به زبانهای عربی و انگلیسی مورد توجه اندیشمندان جهان قرار گرفت. از مشهورترین کتابهای او می توان به فلسفه ابن خلدون در تاریخ، فلسفه ارسطو نزد فارابی، کتاب فارابی در ادبیات، شرق شناسی و مطالعات فلسفه اسلامی اشاره کرد. به طوری که مطالعه و بررسی اندیشه های فارابی از سوی او، وی را به مهمترین فارابی شناس معاصر تبدیل کرد.
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS