دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ترجمه تازه ای از «الغدیر»، شاهکار علامه امینی، برای عامه مردم.

No image
ترجمه تازه ای از «الغدیر»، شاهکار علامه امینی، برای عامه مردم.
خبرگزاری فارس: ابوالقاسم حسینی ژرفا پس از هفت سال ترجمه دوره 12 جلدی کتاب «الغدیر» اثر علامه عبدالحسین امینی را به پایان رسانده است.
 حسینی ژرفا به خبرنگار فارس، گفت: این دوره 11 جلدی که به همراه یک جلد نمایه به احتمال قوی از سوی نشر آشنا منتشر می‌شود، در حال حاضر مراحل نهایی صفحه‌بندی را طی می‌کند و طی ماه‌های آتی روانه بازار کتاب می‌شود.
وی با بیان اینکه مشکل‌ترین بخش ترجمه متونی مثل «الغدیر» انتقال مفاهیم سنتی و اصیل دینی در قالب‌های امروزی و نو است، افزود: برای برگرداندن بسیاری از این مفاهیم اگر بخواهیم در حوزه واژگان عربی بمانیم کار بسیار ساده می‌شود اما با نسل امروز ارتباط برقرار نمی‌کند.
وی با تأکید بر ضرورت آشنایی مترجم به حوزه مفهومی متن اصلی و تسلط بر نثر و زبان فارسی عنوان کرد: من بعد از 40 سال آشنایی با متون فارسی و عربی و ممارست با مطالب الغدیر سراغ ترجمه این اثر سترگ رفتم.
حسینی ژرفا با اشاره به شیوه ترجمه 18 هزار بیتی که در متن اصلی الغدیر وجود دارد، تصریح کرد: اساسا شیوه مرحوم علامه این است که مطالب را در سه حوزه ادبیات دینی، ادبیات تاریخی و نظم عرب بررسی می‌کند.
وی افزود: ادبیات دینی که به بررسی آیات و احادیث مرتبط با غدیر می‌پردازد در جلد اول اثر و مطالب تاریخی به تناسب حوادث تاریخی مرتبط با واقعه غدیر و شعر عرب از جلد دوم به بعد وارد کتاب الغدیر می‌شوند.
وی با تأکید بر اینکه اشعار مورد استفاده در کتاب «الغدیر» تا قرن دوازدهم هجری قمری جلو می‌آید، یادآور شد: شیوه من در ترجمه این اشعار آن بوده است که آنها را به صورت دقیق به نثر فارسی برگردانم چون اساسا ترجمه یک شعر به صورت شعر را کار بیهوده‌ای می‌دانم.
حسینی ژرفا در ادامه با انتقاد از قرآن منظوم امید مجد، گفت: اساسا وجود نظم و قافیه حتی زمانی که شاعر قصد ترجمه هم ندارد دست و پاگیر است تا چه رسد به ترجمه! به همین دلیل است که به جرأت می‌توانم بگویم 60 درصد مطالبی که در ترجمه منظوم آقای مجد وجود دارد در متن قرآن نیست و تنها به ضرورت قافیه اضافه شده‌اند.
وی تأکید کرد: مخاطب هدف من در ترجمه کتاب «الغدیر» طبعا قشر باسواد و فرهیخته نبوده و نیستند، چون به طور طبیعی آنها خودشان به زبان عربی تسلط دارند و متن اصلی الغدیر را مطالعه می‌کنند و کسانی سراغ ترجمه فارسی آن می‌آیند که زبان عربی‌شان خوب نیست و من تلاش کرده‌ام زبانم برای این گروه از مخاطبان قابل فهم باشد.
منبع:
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS