دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تدوین منشور اخلاقی انتخابات در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آغاز شد

No image
تدوین منشور اخلاقی انتخابات در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آغاز شد مراحل اجرایی طرح تدوین منشور اخلاقی انتخابات به سفارش معاونت سیاسی وزارت کشور و همت گروه اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمدتقی اسلامی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مدیر علمی طرح منشور انتخابات، با اشاره به اهمیت انتخابات و رأی مردم در سرنوشت کشور اظهار داشت: باید توجه کرد که فراتر از همه نگاه‌هایی که به روند انتخابات از سوی دوستان که به سلامت روند انتخابات امید بسته‌اند و دشمنان که نگاه‌های بهانه‌جویانه دارند تا حضور مردم را در تعیین سرنوشت آینده کشور زیر سؤال ببرند، فراتر از همة این‌ها بد اخلاقی انتخاباتی، زیبنده مکتب، مذهب و میهن متمدن ما نیست.
وی افزود: مکتب نورانی اسلام پربار از آموزه‌های اخلاقی است تا جایی که این بیان اخلاقی از نبی اکرم(ص) مشهور است که«انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق» و خداوند متعال نیز در قرآن کریم ضمن تأکید بر امانت الهی بودن آنچه که در اختیار انسان است، تأکید می‌ کند و این اختیارات را به منظور امتحان و آزمون در عرصه‌های دینی و اخلاقی، به او می سپارد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: افزون بر این، در مذهب الهام‌ بخش تشیع، ائمه معصومین(ع) میراث گرانقدر و بی‌بدیلی از آموزه‌های اخلاقی در اختیار ما گذاشته‌اند که زیر پاگذاشتن آن اخلاق، هرگز زیبنده یک انسان ولایت مدار و پیرو اهل بیت(ع) نیست.
این استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشینه و جایگاه اخلاق در تمدن ایرانی آن را مثال زدنی خواند و بیان داشت: از این رو نه تنها طرفداران معتقدان به اسلام و نظام اسلامی؛ بلکه همه هم میهنانی که خواهان رشد اخلاقی جامعه هستند نیز باید طرفدار و تسلیم برخورد اخلاقی و تعامل اخلاقی با انتخابات باشند؛ زیرا اخلاق یک موضوع انسانی به شمار می‌رود.
حجت‌الاسلام اسلامی ابراز داشت: وزارت کشور در اواخر سال گذشته، اولین منشور اخلاقی انتخابات را منتشر کرد؛ این منشور با همکاری بسیاری از ارگان ها، احزاب و گروه‌های کشور تدوین شده بود که باید آن را اقدامی مبارک و نویدبخش و گام آغازین خوبی برای اخلاقی‌سازی انتخابات در کشور بدانیم؛ ولی بخشی از دلسوزان نظام و اندیشمندان اخلاق در عرصه‌های سیاسی و انتخاباتی نقدهایی بر این منشور داشتند که از جمله آنها می‌توان به نبود جامعیت لازم و پوشش ندادن تمامی ارکان انتخابات همچون برگزارکنندگان، ناظران، مجریان، رأی دهندگان، مطبوعات، رسانه‌ها و احزاب اشاره کرد.
وی ادامه داد: از این رو در جلسه‌ای که در وزارت کشور با حضور گروه‌های حوزوی،‌ دانشگاهی و سیاسی و اجتماعی تشکیل شد، پیشنهاد تدوین منشوری جامع و علمی که دیدگاه‌ها و دغدغه‌های عالمانه را تأمین کند، مورد پذیرش جمع واقع شد و معاونت سیاسی وزارت کشور انجام این مهم را بر عهده گروه اخلاق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی سپرد؛ که البته این پژوهشگاه به نمایندگی از حوزة علمیة قم این سفارش را پذیرفت.
مدیر علمی پروژه تدوین منشور اخلاقی انتخابات با اعلام آغاز مراحل اجرایی این منشور از ابتدای تیرماه سال جاری اظهار داشت: ‌این طرح در قالب یک کلان پروژه علمی در چهار گروه اخلاق کاربردی، جامعه‌شناسی و ارتباطات، علوم سیاسی و حقوق اساسی با مدیریت چهره‌های باتجربة علمی و پژوهشی به صورت جدی در حال اجرا است و مقرر شده هر گروه با هفت نفر از صاحب نظران علمی، اجتماعی و سیاسی از طیف‌ها و گروه‌های مختلف، مصاحبه علمی صورت دهند و محصول این مصاحبه‌ها در کمیسیون تلفیق جمع‌بندی شده و نتایج در تدوین متن منشور و ضمائم الحاقی آن مورد توجه قرار گیرد.
حجت‌الاسلام اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در تدوین این منشور افزون بر نیروهای طرفدار نظام، از همه گروه‌ها، احزاب و چهره‌های سیاسی، علمی، فرهنگی و اجتماعی انتظار داریم که برای تدوین منشوری کارآمد و پایا که شایستة میهن اسلامی است ما را یاری کنند.

منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS