دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فرهنگ روابط اجتماعی در آموزه های اسلامی منتشر شد

No image
فرهنگ روابط اجتماعی در آموزه های اسلامی منتشر شد
جلد اول کتاب فرهنگ روابط اجتماعی در آموزه های اسلامی به همت گروه پژوهشی علوم قرآن و حدیث و ازسوی دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر شد.
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب فرهنگ روابط اجتماعی در آموزه های اسلامی در پی آن است که با بهره جستن از آیات و روایات، اصول روابط اجتماعی را با نگاه فرهنگ سازی ارائه نماید؛ لذا در قدم نخست«ارزشهای درونی» را در هفت فصل و در گام بعد«ارزشهای رفتاری»، را در دوازده فصل تدوین می نماید.
در جلد نخست ارزشهای درونی را با سر فصلهای شخصیت ،مسئولیت، اخوت، اعتدال، نظم و انضباط، پندار(ظن) و امنیت بررسی می شوند.
در تبیین اجمالی ارتباط وترتیب سر فصل های ارائه شده می توان گفت:
سخن از«شخصیت» آدمی، سخن از عالمی شگفت و پیچیده است که ترکیبی از ویژگی های روانی، جسمی، زیستی و اجتماعی اوست .این ویژگی هادر طول زمان حاصل می شود و به فرد، چگونگی رفتار و تطبیق با محیط را القا می کند.
بهبود شخصیت فردی واجتماعی و تداوم آن، نیازمند اصل مهم«مسئولیت پذیری» است. این اصل از یک سو، وظیفه انسان را دربرابر خدا، خود، مردم و طبیعت بیان می نماید.
مسئولیت پذیری اجتماعی، انسان را به همگرایی وهمبستگی می کشاند. در جامعه ایمانی، از«اخوت» به استوارترین عامل برای ایجاد این همبستگی یاد شده است.
دستیابی و پاسبانی از شخصیت کمال یافته انسانی علاوه بر حس«مسئولیت پذیری» ک به آن اشاره شد، به ایجاد«اعتدال» وتوازن در افکار و رفتار نیز وابسته است. آنگاه که آدمی همه استعداد های خویش را به اعتدال شکوفا سازد و رشد دهد، انسان کامل است.
پافشاری آموزه های دینی بر«نظم وانضباط فردی و اجتماعی»تاکید بر اعتدال در حوزه های مختلف زندگی است که اثرآن در نتیجه بخشی، بهره وری، محسوس شدن پیشرفت، نشاط و تحرک، سرعت و اتقان، آرامش و غیره آشکارمیگردد.
درباره شخصیت انسان از این نگته نباید غافل ماند که شخصیت وی به رفتار و برخورد او با خود و دیگری مرتبط است. چگونگی این ارتباط برآمده از اندیشه و«پندار»اوست که گاه نیک و گاه بد است.
تحقق ارزشهای پیش گفته و شکوفایی و ظهور ارزشهای رفتاری در پی ایجاد بستر مناسب و به دور از هرگونه بیم و هراس است. «امنیت»امید به زندگی را در حوزه فردی و اجتماعی سبب گشته و زمینه ادامه ارتباط موثر با دیگران رانیز فراهم می نماید.
در بخشی از فصل اعتدال ذیل عنوان«اعتدال در بهره گیری از مواهب مادی» آمده است:«به طور کلی در بینش اسلامی دنیایی که وسیل رسیدن به آخرت باشد ، دنیا نیست بلکه امری معنوی واخروی است؛ ابن ابی یعفور گوید:مردی به امام صادق(ع) عرض کرد: به خدا سوگند، ما در پی دنیا هستیم و آن را دوست داریم. امام(ع) فرمود: با دنیا می خواهی چه کنی؟ گفت: با کمک آن برای خود و خانواده ام هزینه نمایم و به برادران خود هبه نموده وصدقه بپردازم، وحج وعمره گذارم. امام(ع) فرمود: این طلب دنیا نیست، این طلب آخرت است.»
جلد اول کتاب فرهنگ روابط اجتماعی در آموزه های اسلامی به همت گروه پژوهشی علوم قرآن و حدیث در 380صفحه به چاپ رسیده و با شمارگان1000نسخه برای اولین بار در سال جاری ازسوی دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر شده است.
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS