16 فروردین 1397, 2:34
کتاب تقویم عبادی پارسایان به بیان بعضی از دستورات و آدابی می پردازد که با زمان، پیوند دارند.
در پیشگفتار این کتاب به سؤالات مفیدی پاسخ داده شده که عناوین آن عبارت است از: معنای طاعت، عبادت و بندگی چیست؟ رابطه انجام و پاداش عمل چیست؟ در تزاحم بین انجام واجبات و مستحبات چه باید کرد؟ عید در فرهنگ دینی به چه معنا است؟ و آغاز سال قمری چه ماهی است؟
این کتاب برای تنظیم برنامه های عبادی بندگان پارسا در طول روز، هفته، ماه و سال مطابق با ماه های قمری تدوین شده و درضمن بیان آداب روزهای ماه، به تناسب روز تولد و یا وفات چهارده معصوم علیهم السلام، خلاصه ای از زندگی ایشان آورده شده است.
این اثر مشتمل بر پنج فصل است؛ در فصل اول اعمال عبادی روزانه آمده که شامل: خواندن نمازهای واجب، خواندن نمازهای مستحبی، تلاوت قرآن، صدقه دادن، تلاش برای رفع گرفتاری های اجتماعی، خواندن زیارت عاشورا در هر روز، رعایت اعتدال در خوردن و پرهیز از پرخوری، همیشه با وضو بودن، سحر خیزی و تهجد برای نماز شب و نکاتی از این دست می باشد.
در فصل دوم اعمال عبادی هفتگی آمده است که برخی از آنهاعبارت است از: خواندن زیارت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم در روز شنبه، خواندن زیارات حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها در روز یکشنبه، روزه گرفتن در روز دوشنبه، خواندن تسبیح ویژه روز سه شنبه، خواندن دعای روز چهارشنبه، زیارت مزار شهیدان و مؤمنان در روز پنج شنبه و خواندن زیارت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در روز جمعه.
فصل سوم شامل اعمال عبادی مخصوص هر ماه قمری به تفکیک است که از بین آنها می توان به عناوین کلی نمازها، روزه ها، اذکار، ادعیه، زیارت قبور برخی معصومین علیهم السلام، تلاوت سوره های مختلف قرآن، آداب معاشرت با مردم و غسل مخصوص هر ماه اشاره کرد.
در فصل چهارم به اعمال عبادی سالانه پرداخته شده است که از جمله آنها برنامه های عبادی مخصوص عید نوروز، نافله های روزانه و نافله شب است.
در فصل پایانی این کتاب ادعیه های مختلفی آورده شده است؛ زیارت عاشورا، دعای کمیل ابن زیاد، دعای ندبه، دعای سمات، دعای عهد، متن حدیث کسا، مناجات شعبانیه، دعای مشلول، دعای افتتاح، دعای جوشن کبیر و دعای توسل به طور کامل آمده است.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان