دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب فلسفه سیاسی جان رالز

نویسنده در کتاب پیش‌رو در رویکردی پژوهشی به دنبال بررسی فلسفه سیاست عدالت محور «جان رالز» (1921ـ2002م) و تشریح نقاط قوّت و ضعف آن است. در این مسیر ابتدا جایگاه فلسفه سیاسی رالز در تفکر سیاسی غرب تعیین و سپس به توضیح مبانی و زیرساخت‌های فکری او پرداخته شده است.
کتاب فلسفه سیاسی جان رالز
کتاب فلسفه سیاسی جان رالز

در بخش هایی از این کتاب می خوانید: «پیدایش نگرش های جدید به واحد های سیاسی دولت ـ ملت و حرکت های نو در جهت ایجاد دهکده جهانی، بیانگر نیاز تحول خواهانه در مسیر تعریفی از عدالت است که بر پایه های فطری انسانی استوار باشد.

بنابراین وظایف مراکز علمی و پژوهشی در جمهوری اسلامی بس سنگین است، این مراکز از سویی، رسالت پاسخ گویی به این پرسش ها و معضلات فکری را بر عهده دارند و از سویی دیگر، به فرهنگ سازی و تولید فکر و اندیشه به عنوان عناصر و لوازم اصلی احیای تمدن اسلامی توجه دارند.

پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام نیز با تلاش در جهت پاسخ گویی به پرسش ها و معضلات فکری مربوط به حوزه پژوهشی خود و فراهم ساختن زمینه های رشد نیروی انسانی در عرصه پژوهش های علوم انسانی در جهت عزم و اراده ملی برای نوسازی تفکر و تمدن اسلامی گام برمی دارد.

این تحقیق به دنبال تبیین و بررسی فلسفه سیاسی عدالت محور جان رالز و تشریح نقاط قوت و ضعف آن همراه با توضیح نظریات رایج در باب عدالت است که بی تردید یکی از امتیازات این پژوهش توجه دقیق و بیان جامع در تبیین اندیشه های سیاسی عدالت و محور است.»

فصل اول این کتاب با عنوان نظریه های اساسی درباره عدالت به بیان اهمیت عدالت، انواع عدالت، هدف از عدالت توزیعی، عدالت به مثابه نفع تقابل، عدالت به مثابه فرجام گرایی، عدالت به مثابه عرف گرایی، عدالت به مثابه وجود شرایط منصفانه برای همه، دیدگاه اسلامی، عدالت به مثابه خدا محوری، و عدالت به مثابه مصلحت محوری پرداخته است.

فصل دوم بنیادهای فلسفه سیاسی رالز را بیان می کند که عناوین اصلی آن عبارت اند از: جایگاه، اهداف، انسان گرایی، سکولاریزم، انسان شناسی فلسفی، کثرت گرایی، نسبیت گرایی معرفت شناختی.

فصل سوم با عنوان روش شناسی رالز پیرامون چیستی نظریه وضع نخستین، کارکرد، وضع نخستین به مثابه قرارداد گرایی، وضع نخستین به مثابه ساخت گرایی کانتی، وضع نخستین به مثابه وظیفه گرایی، و وضع نخستین به مثابه انسجام گرایی سخن به میان می آورد.

فصل چهارم در تبیین نظریه رالز، ویژگی های کلی نظریه عدالت، تبیین نظریه عدالت به مثابه انصاف، چند نکته درباره اصل آزادی، برهان قرارداد اجتماعی، برهان عقلانیت، برهان غایات فی نفسه، برهان موازنه تأملی، برهان پایداری، برهان اجماع هم پوشی، رالز و هابز، و معنای فلسفه سیاسی را مورد بررسی قرار می دهد.

در فصل پنجم به نقد فلسفه سیاسی رالز می پردازد، عناوین این فصل عبارت اند از: نقد بنیادهای نظری فلسفه سیاسی رالز، نقد روش شناسی رالز، نقدهای ناظر به اصل آزادی، نقدهایی درباره اصل تمایز، نقد اجماع هم پوششی، نقد روش اجتناب و نتیجه گیری.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

کتاب چیستی، چرایی، چگونگی غنا و موسیقی از دیدگاه فقه امامیه و اهل سنت

کتاب چیستی، چرایی، چگونگی غنا و موسیقی از دیدگاه فقه امامیه و اهل سنت

نگاهی تطبیقی به مسأله غنا و موسیقی از دیدگاه فقه امامیه و اهل سنت
کتاب نگاهی به طنزپردازی در سینما - نقد سینما

کتاب نگاهی به طنزپردازی در سینما - نقد سینما

مؤلف در اين کتاب به نقد و بررسي فيلم «ورود آقايان ممنوع» آخرين اثر سينمايي رامبد جوان مي‌پردازد.
کتاب نقش ترمه بر پاره های مه - نقد سینما

کتاب نقش ترمه بر پاره های مه - نقد سینما

نگاهی به کارنامه فیلم سازی اصغر فرهادی
التذکره (از ابن معصوم)

التذکره (از ابن معصوم)

پر بازدیدترین ها

کتاب تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان در فتوحات اسلامی

کتاب تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان در فتوحات اسلامی

پاسخ به برخي از شبهات تاريخي در زمينه روابط ايران و اعراب در طول تاريخ و كيفيت تعامل اعراب مسلمان و ايرانيان در فتوحات اسلامي و بعد از آن است.
کتاب شخصیت متعالی و سلامت روانی در پرتو خداآگاهی

کتاب شخصیت متعالی و سلامت روانی در پرتو خداآگاهی

دین‌داری و معنویت خواهی چگونه سلامت روانی ما را تأمین می‌کند؟ سازوکار و نحوه اثر آن چگونه است؟ آیا اثر مذهب صرفاً به نیروهای متافیزیکی آن وابسته است؟...
کتاب نقد فمینیسم از منظر نویسندگان غرب

کتاب نقد فمینیسم از منظر نویسندگان غرب

کتاب «نقد فمینیسم از منظر نویسندگان غرب» مجموعه مقالاتی است که در فضای جامعه غرب در انتقاد از ابعاد نظری و عملی فمینیسم نگاشته شده است.
کتاب گلشن ابرار - جلد دوم

کتاب گلشن ابرار - جلد دوم

مجموعه گلشن ابرار خلاصه ای از زندگی و شرح حال علمای اسلام است که اثری است که در چندین جلد توسط جمعی از پژوهشگرن حوزۀ علمیۀ قم زیرنظر پژوهشکدۀ باقرالعلوم (علیه السّلام) تألیف شده است.
سلسله کتب موسوعه كلمات الرسول الاعظم (ص) ⠕ جلدي)

سلسله کتب موسوعه كلمات الرسول الاعظم (ص) (15 جلدي)

پيامبر اعظم (صلي الله عليه و آله) روح همه انبياء اولياء و شهدا بوده و جان اين جهان است. شريعت او كامل ترين و جامع ترين شريعت ها و در بردارندة همة جنبه هاي فردي و اجتماعي آنان مي باشد، از اين رو چون خود، اعظم رسولان است شريعت او نيز اعظم شرايع است و سيره هاي رفتاري و سلوك هاي فردي و اجتماعي او آيينة تمام نماي انبياي الهي است و سخنان او پيام رسان عظيم ترين مفاهيم الهي و راهنماي كمال و سعادت براي انسان ها است؛ فهم سخنانش انسان ها را از ظلمت ها جهل به نور هدايت مي كشاند و فرموده هايش با فطرت انسان ها هموار بوده و به دل و جان آنها روح عبوديت و ذكر حق القا مي كند.
Powered by TayaCMS