دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب مبانی تفسیر قرآن به قلم سید رضا مؤدب برگزیده کتاب سال حوزه شد..

No image
کتاب مبانی تفسیر قرآن به قلم سید رضا مؤدب برگزیده کتاب سال حوزه شد..
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب مبانی تفسیر قرآن به قلم سید رضا مؤدب از سوی دانشگاه قم وارد بازار نشر شد.
مؤدب در سال 1341 و در کاشان به دنیا آمد‌. تحصیلات خود را تا مقطع دکترا و سطح خارج فقه و اصول حوزه علمیه و در زمینه علوم قرآن و حدیث ادامه داد.
وی از محضر استادانی همچون حضرات آیات مکارم شیرازی‌ و فاضل لنکرانی‌ و آیات صانعی و علوی گرگانی بهره برده است.
از آثار برتر او می‌توان به نزول قرآن و رؤیای هفت حرف، درسنامه درایة الحدیث، علم الدرایه تطبیقی و تاریخ حدیث اشاره کرد.
کتاب مبانی تفسیر قرآن با هدف بررسی مبانی و پیش فرض‌های مفسران قرآن تدوین شده و سعی شده است با توجه به اختلاف نظر آنها درباره اهم مبانی تفسیر، کامل‌ترین مبانی برگزیده شود.
در آغاز کتاب به تعریف برخی اصطلاحات از جمله مبانی، تفسیر،تأویل، روش، گرایش، قواعد و غیره پرداخته شده و انواع و اقسام مبانی همچون مبانی کلامی‌، روشی، گرایشی، صدوری، دلالی و نیز اهم مبانی قرآن مورد بحث قرار گرفته است.
قدسی‌بودن قرآن و سلامت و حکیمانه‌بودن نص آیات الهی، نص و قرائت واحد قرآن و رابطه تفسیر قرائات، امکان و جواز تفسیر و بررسی ادله موافقان و مخالفان تفسیر، مطالب فصول بعدی را تشکیل می‌دهد.
در ادامه به حجیت ظهور قرآن و تحلیل مستندات آن، نیاز مخاطبان به تفسیر و بررسی علل آن، ساختار چند معنایی قرآن و مستندات موافقان آن، زبان قرآن و تحلیل نظریات درباره زبان قرآن‌، روایات‌‌، عقل، لغت، تاریخ، اقوال مفسران، علوم تجربی و کشف و شهود به تفصیل بررسی شده است.
همچنین دو فصل پایانی کتاب به انسجام و پیوستگی آیات و جامعیت قرآن اختصاص دارد.
گفتنی است، کتاب مبانی تفسیر قرآن به قلم سید‌رضا مؤدب در 328 صفحه نگاشته شده و برای نخستین‌بار در سال 1386 از سوی دانشگاه قم منتشر شده است. این کتاب در دهمین همایش کتاب حوزه به عنوان یکی از برگزیدگان کتاب سال حوزه انتخاب شده است.
 
منبع :
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS