دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

چرا نماز جوانان از نماز پيران برتر است

No image
چرا نماز جوانان از نماز پيران برتر است

هيچ تضميني براي زنده ماندن انسان‌ها تا يك لحظه بعد وجود ندارد، چه به اينكه بخواهد انسان براي خود وعده رسيدن به دوران پيري تضمين كند. بنابراين موكول‌كردن نمازخواندن به پيري، وسوسه‌ای از سوي شيطان براي دور كردن انسان از خداست. نماز بهترين اعمال ديني است كه اگر قبول درگاه خداوند عالم شود، عبادت‌هاي ديگر هم قبول مي‌شود و اگر پذيرفته نشود اعمال ديگر هم قبول نمي‌شود، همانطور كه اگر انسان شبانه‌روز پنج نوبت در نهر آبي شست‌وشو كند، آلودگي در بدنش نمي‌ماند، نمازهاي پنج‌گانه هم انسان را از گناهان پاك مي‌كند و سزاوار است كه انسان نماز را در اوّل وقت بخواند و كسي كه نماز را پست و سبك شمارد مانند كسي است كه نماز نمي‌خواند، با اين وجود يكي از سؤالاتي كه ذهن يك مخاطب جوان را به خود جلب كرده اين است كه: بعضي‌ها مي‌گويند بگذار تا در دوران جواني به سر مي‌بريم از جوانيمان نهايت لذت را ببريم، بعد كه پير شديم توبه مي‌كنيم و آن موقع نماز مي‌خوانيم؟ واحد پاسخگويي مركز تخصصي نماز در جواب اين پرسش مي‌گويد: اولاً: هيچ تضميني براي زنده ماندن انسان‌ها تا يك لحظه بعد وجود ندارد، چه به اينكه بخواهد انسان براي خود وعده رسيدن به دوران پيري و كهنسالي تضمين كند، بهترين دليل اين مدعا هم تصاوير جوانان و نوجواناني است كه به دلایل مختلف از دنيا رفته‌اند و دوران پيري را درك نكرده‌اند و ما هر روزه در گوشه و كنار خيابان نظاره‌گر تصاوير آنها هستيم، بنابراين اين سخن تنها وسوسه از سوي شيطان براي دور كردن انسان‌ها از خداوند متعال است. ثانياً: از كجا معلوم كه انسان موفق به توبه شود، چرا كه بعد از اينكه انسان به گناه عادت كرد دلش سخت شده و ديگر هيچ گونه رغبتي به توبه و بازگشت پيدا نمي‌كند و اگر بر فرض هم موفق به توبه شد، باز هيچ تضميني بر پذيرش توبه از سوي خداوند وجود ندارد. ثالثاً: روايات نقل شده گوياي آن است كه خداوند متعال عبادت جوانان را بيش هر چيزي دوست دارد و عبادت در اين دوران به هيچ عنوان قابل قياس با دوران كهنسالي نيست، برخي از اين روايات به قرار ذيل است:

مباهات خداوند به عبادت جوان

رسول خدا (ص): «خداوند به وجود جوان اهل عبادت بر فرشتگان مباهات مي‌كند و مي‌فرمايد: بنده مرا ببينيد! به خاطر من چگونه از لذت جسماني خويش گذشته است». (1)

برابری با عبادت 72 صديق

رسول خدا (ص) در توصيه به اباذر فرمودند: «اي اباذر! اگر جواني ترك دنيا و لذايذ آن را کند و جواني خويش را در اطاعت و عبادت پروردگار بزرگ صرف كند، خداوند اجر و پاداش هفتاد و دو صديق به او اعطاء مي‌فرمايد». (2)

قرار گرفتن در سايه رحمت الهی

رسول خدا (ص): «خداوند هفت گروه را در سايه رحمت خود جاي مي‌دهد، روزي كه سايه‌اي جز سايه او نيست: اول زمامداران دادگر و دوم جواني كه در عبادت خداوند پرورش يافته باشد». (3)

نماز در دوران جوانی

امام باقر (ع) به جوانان توصيه كردند: «اي طالب علم! نماز را به پادار، قبل از آنكه پيري و سستي فرا رسد كه آن وقت قدرت نمازگزاردن را نداري و براي تو ميسر نيست (و شايد اشاره به پس از مرگ باشد)».(4)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

کتاب جوان و بزرگسال از نظر افکار و تمایلات (دوره سه جلدی)

کتاب جوان و بزرگسال از نظر افکار و تمایلات (دوره سه جلدی)

جوان و بزرگسال، عنوان کتابی است، از مجموعه گفتارهای مرحوم استاد فلسفی(ره) که توسط دکتر حسین سوزنچی تلخیص شده و به همت پژوهشکده باقرالعلوم(علیه السلام) برای اولین نوبت در بهار 1385 در تیراژ 3 هزار نسخه چاپ و منتشر شده است... این کتاب دارای پیش گفتار و 20 سرفصل می باشد؛ که در آن، راجع به عمده تفاوت های جوانان و بزرگسالان مطالبی بیان شده است. نویسنده سعی بر آن داشته تا اهمّ سخنان مرحوم استاد فلسفی(ره) در موضوعات امیال، تکریم شخصیت، احساس حقارت و ناسازگاری در میان سالان و کهن سالان، روابط این دو گروه اجتماعی، تعدیل تمایلات و غریزه جنسی، برتری طلبی، اقتصاد در خانواده و اجتماع، تمدن صنعتی و اخلاق نسبی و ...

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS