دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آموزه های قرآنی مهمترین عامل پیشگیری از جرم

No image
آموزه های قرآنی مهمترین عامل پیشگیری از جرم

آموزه هاي قرآني، جرم، فرهنگ

با توجه به این که آموزه‌ها و پندهای قرآنی موثرترین عامل در پیشگیری از جرایم در همه ابعاد زندگی انسانی است و اصولاً شیوه قرآن مبتنی بر پیشگیری و بازدارندگی است و استعانت از قرآن می‌تواند مهمترین عامل موثر در برابر سیل عظیم تهاجم فرهنگی باشد بنابراین برای پیشگیری از سیل عظیم جرایم که ناشی از ضعف روبه تزاید اخلاقی و پرشدن این خلابه وسیله فرهنگ‌های سیل آسای بیگانه است باید اقدام‌های موثری صورت گیرد.

در این میان برای دستیابی به یک الگوی سازنده و انسان ساز و پایدار ارائه راهکارهای زیر در سه راهبرد کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت پیشنهاد می‌شود. ضمن اینکه باید توجه داشت اگر دنیای غرب با شیوه تبلیغاتی وسیع خود قرص‌ها و مواد افیونی را به عنوان عاملی برای لذت جوانان فریب خورده باورانده است، علت غفلت ما از پرکردن این خلاها با باورهای دینی است.

1ـ اهداف کوتاه مدت: در اهداف کوتاه مدت سعی بر این است با روشن نمودن اذهان مردم بویژه قشر جوان از طریق تبلیغات گسترده و همه جانبه با استفاده از وسایل مختلف ارتباط جمعی و رسانه ای ، با باورهای درست و قابل جایگزین دینی، اشخاص را وادار به یک انگیزش درونی و احساس گناه در هنگام تصمیم به ارتکاب جرم یا گناه، در درون خود و ایجاد یک پایداری و مقاومت درونی در برابر انجام جرم یا گناه نمود. به عبارتی بیداری وجدان فطری و ناخودآگاه انسان، که در این بین از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و در راس اقدامات باید باشد، مشخص نمودن و سپردن این امور به یک سازمان یا نهاد تخصصی است که قوه قضائیه به لحاظ اشراف به مسائل حقوقی و حقوق اشخاص شایسته ترین نهاد می‌تواند باشد.

2- اهداف میان مدت: به چالش کشیدن فرهنگ و باورهای غلط با مذموم نشان دادن و تحقیر آن رفتارها و الگوها و نهایتاً جایگزین نمودن عادات و باورها و اعتقادات درست از طریق تبلیغات جذاب و پیوسته پیام‌های قرآنی در رسانه‌های جمعی در زمان اوج استفاده و بازدید مردم از این رسانه ها، نظارت مستمر بر تهیه فیلم‌ها که متاسفانه ترویج دهنده فرهنگ از خود باختگی و مصرف گرایی و خوشگذرانی است که تاثیرات نابهنجاری خصوصاً در قشر جوان و تضعیف شدید بنیان خانوادگی دارد. نظارت دقیق و کارشناسی شده بر مدارس مقاطع راهنمایی و دبیرستان و دانشگاه به دور از نگاه‌های سیاسی و جناحی و مبتنی بر رویکرد کارشناسی از طریق مجهز نمودن تمامی مدارس به مربی‌های پرورشی و استفاده از تجارب قضات در مدارس و سایر اماکن آموزشی است. این هدف و رویکرد عمدتاً بر فرهنگ سازی بومی و دینی تاکید دارد بخصوص آموزش باورهای درست و غلط و نهادینه نمودن باورهای درست در بین قشر نوجوان و جوان محوریت اصلی این حرکت است که نقش اصلی و زمینه ساز تحقق اهداف بلندمدت بعدی نیز خواهد بود. در این راستا تلاش برای تدوین کتابی ویژه مدارس، با نام «پیام‌های زندگی» که دربردارنده پیام‌های قرآنی و حقوقی و آموزشی باشد می‌تواند مهمترین نقش را در فرهنگسازی درست ایفا نماید و تلاش و سمت و سوی این حرکت در جهت شکل گیری شخصیت نوجوانان و جوانان با باورهای قابل قبول است.

3- اهداف بلندمدت: از آنجا که فرهنگ، مقوله‌ای پویا است لذا سیر زمان ایجاب می‌کند که جهت تثبیت باورهای جایگزین از حالت منفعلانه بیرون آمده و متناسب با اوضاع و شگردهای فرهنگ‌های بیگانه، راهکارهای متناسب اتخاذ گردد. زیرا برخورد فرهنگ‌ها همواره وجود داشته و فرهنگی غالب خواهد بود که بتواند نگاهی همه جانبه به تحولات پیرامونی خود داشته باشد و به نیازهای زمان خود پاسخ مناسب دهیم. مستحکم سازی پایه‌های اصلی این حرکت که همان قشر نوجوان و جوان می‌باشد و تاکید بر آموزش آنها از ابتدای مقاطع تحصیلی می‌تواند تثبیت اهداف را نهادینه نماید. حال آن که پویایی شرط اصلی نهادینه کردن این اهداف است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS