دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب جامعه برتر

کتاب «جامعه برتر» با نگاهی عمیق و نو در کلمات گهربار امیرالمؤمنین علیه السلام، بحث امر به معروف و نهی از منکر را مورد بررسی قرار داده است.
کتاب جامعه برتر
کتاب جامعه برتر

کتاب «جامعه برتر» با نگاهی عمیق و نو در کلمات گهربار امیرالمؤمنین علیه السلام، بحث امر به معروف و نهی از منکر را مورد بررسی قرار داده است.

این کتاب پس از یک مقدمه تحت عنوان سخن پژوهشکده و یک پیش گفتار، در هفده بخش تنظیم شده است. در پیش گفتار، خوانند با جایگاه امر به معروف و نهی از منکر آشنا می شود.

در بخش اول، فلسفه و آثار امر به معروف و نهی از منکر مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش دوم، پیش گامان این امر خطیر مطرح شده اند. موضوعاتی مثل: مساله شناخت، منکرشناسی، هزینه های امر به معروف و نهی از منکر، وظیفه کتاب برای مبلغان

شهروندان در برابر آمر و ناهی، ویژگی های پاسداران معروف، راه کارهای تاثیرگذاری و... از جمله مباحثی است که در بخش های مختلف این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.

پاسداری از معروف و پیکار با منکر از وظایف عمومی انسان ها و نشان زنده بودن افراد و نهادهای تشکیل دهندۀ جامعۀ اسلامی است.

جامعۀ اسلامی بر اساس باورها، قوانین و آرمان های مشترک تشکیل شده است و بر محور توحید، تعاون و عدالت می چرخد.

این جامعه بر اساس زبان، نژاد، تاریخ، رنگ و سرزمین واحد پدید نیامده است، بلکه ریشه در اصول عقیدتی مشترک، پذیرش نظام حقوقی واحد و آرمان های مشترک دارد. تخلف هر کدام از شهروندان از اصول مشترک و ارتداد از مبانی فکری و بی اعتنایی به قانون الهی، رشته های وحدت، احسان و عدالت را در جامعۀ دینی می گسلد و اقتدار دولت دینی را مورد هجوم قرار می دهد. بر این اساس امنیت اجتماعی و اقتدار دولت دینی در گرو امر به معروف و نهی از منکر است.

امروزه این دو فریضۀ بزرگ به دو نوع کار «نظری – پژوهشی» و «برنامه ریزی – اجرایی» نیاز فراوان دارد. پژوهشکدۀ باقرالعلوم (علیه السّلام) با همکاری ستاد احیاء و امر به معروف و نهی از منکر تاکنون برای تبیین اهمیت، روش، اهداف و مراحل این دو فریضۀ برتر گام هایی برداشته است. از جملۀ این گام ها کتاب «جامعه برتر» است که گذری بر سیرۀ امام علی (علیه السّلام) در امر به معروف و نهی از منکر می باشد.


این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS