دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

توبه و استغفار

و اگر گاهى معصیتى واقع شود، زود به استغفار و توبه و انابت تدارک نماید تا محبوب حق باشد؛
توبه و استغفار
توبه و استغفار
نویسنده: علامه فیضر کاشانی

و اگر گاهى معصیتى واقع شود، زود به استغفار و توبه و انابت تدارک نماید تا محبوب حق باشد؛ چنان که مى‌فرماید: «إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ التَّوّابینَ »؛ یعنى به درستى که حق‌تعالى دوست مى‌دارد بسیار توبه کنندگان را؛ یعنى آنان که هر نوبت که گناه کردند فى‌الفور  توبه مى‌کنند و پشیمان مى‌شوند. و در حدیث آمده: «إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ کُلَّ مُفَتَّنٍ تَوَّابٍ» ؛ یعنى به درستى که حق‌تعالى دوست مى‌دارد آن کسى را که در فتنه گناه مى‌افتد و باز توبه مى‌کند؛ یعنى اصرار بر معصیت نمى‌دارد.

عزم بر توبه

و کسى را که توبه میسر نشود، یعنى پشیمانى و عزم بر نکردن گناه دست ندهد، باید که عزم بر توبه داشته باشد و از صدور آن غمناک و آزرده باشد؛ چه، کسى که گناه کند و گرید مثل کسى نیست که گناه کند و خندد. و در حدیث آمده که «مؤمن کسى است که از گناه غمناک شود و از حسنه شادمان» .

رو به سوى کمال

و هر که توفیق یابد که اعمال حسنه و سنن سنیّه مذکوره را به جاى آورد و از اعمال سیّئه مذکوره اجتناب نماید و اخلاق پسندیده را تحصیل کند و ناپسندیده را از خود دور، روز به روز حالش در ترقّى باشد؛ حسناتش متزاید و سیّئاتش مغفور، و درجاتش مرفوع، و باطنش صافى، و قربش به حق وافى، و دعایش مستجاب و نفْسش مستطاب. بیت گرچه وصالش نه به کوشش دهند آن قدر اى دل که توانى بکوش«رَزَقَنَا اللَّهُ ذَلِکَ بِمَنِّهِ وَ جُودِهِ» 

مقاله

نویسنده علامه فیضر کاشانی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

انسان به طور طبیعی گرایش به کمال و امور کمالی دارد و لذا عشق به زیبایی‌ها و بیزاری از کاستی‌ها و زشتی‌ها در وجود انسان نهادینه شده است.
علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

پرسش: بر اساس آموزه‌های وحیانی چگونه علم آموزی موجبات از بین رفتن فقر و تنگدستی را فراهم آورده و مستوجب تضمین رزق و روزی انسان می‌گردد؟ لطفاً به نحو اجمال پاسخ دهید.
بخل و آثار زیانبار آن

بخل و آثار زیانبار آن

برخی از رفتارهای اجتماعی بیانگر بینش و نگرش افراد است.
انسان از خاک تا افلاک

انسان از خاک تا افلاک

انسان موجودی مرکب است ولی آنچه هویت انسانی را معنا می‌بخشد، بخش معنوی و روحانی اوست که جایگاه خلافت الهی را به همین سبب کسب کرده است؛ زیرا خداوند پس از آنکه در کالبد خاکی انسان روح خویش را دمید و همه صفات خویش را در انسان با تعلیم اسمایی به ودیعت گذاشت، آنگاه بود که فرمان سجده را صادر کرد و از همه ما سوی الله خواست تا بر انسان سجده کنند.
بی احترامی به بهانه رفاقت!

بی احترامی به بهانه رفاقت!

با توجه به اینکه انسان موجودی اجتماعی است و برای ارائه حیات خویش نیاز به ارتباطات در جامعه دارد.

پر بازدیدترین ها

رابطه علم و عمل

رابطه علم و عمل

علم و دانش بشری زمانی برای جامعه و مردم سودمند و مفید است که با عمل و اجرا همراه گردد یعنی عالم به علم و دانسته‌های خود عمل کرده و آن را با اشتیاق به دیگران نیز بیاموزد.
الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
No image

اشعار ناقوسیه

Powered by TayaCMS