دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سستی در عبادت

ایاک ثم ایاک والله معینک فی اولیک و اخراک مبادا در امرت دیانت و خصوصا این نمازهای پنجگانه تهاون کنی و آنها را سست شماری ، خدا می داند که انبیاء و اولیاء و ائمه هدی علیهم السلام از کمال شفقت بر بندگان خدا اینقدر ترغیب و تحذیر نمودند والا ایمان ما نفعی به آنها نرساند و از اعمال ما سودی نبرد.
سستی در عبادت
سستی در عبادت

نویسنده : حضرت امام خمینی (ره)

پس ای عزیز!

ایاک ثم ایاک والله معینک فی اولیک و اخراک ![1] مبادا در امرت دیانت و خصوصا این نمازهای پنجگانه تهاون[2]; کنی و آنها را سست شماری ، خدا می داند که انبیاء و اولیاء و ائمه هدی علیهم السلام از کمال شفقت بر بندگان خدا اینقدر ترغیب و تحذیر[3]نمودند والا ایمان ما نفعی به آنها نرساند و از اعمال ما سودی نبرد... این سستی ما در امور دینی معلوم می شود برای چیست ... برای آنست که ایمان به غیب نداریم و پایه یقین و اطمینان سست است و وعده خدا و انبیاء را به جان و دل قبول نکردیم . پس ‍ در نظر ما تمام اوضاع الهی و شرایع دینی پست و سست است و این سستی کم کم تغافل[4]; آورد و یا در همین عالم غفلت بر ما غالب آید و ما را از دین صوری که داریم بکلی خارج کند یا در شدتها و سختیهای موت غفلت کلی عارض شود[5].

منبع :

چهل حدیث حضرت امام خمینی (ره )،چاپ اول ، تابستان 1368، مرکز نشر فرهنگی رجاء ، لیتو گرافی وچاپ گلشن .

    پی نوشت :
  • [1] - تو را خداوند یار و یاور است در هر دو جهان ...
  • [2] - سستی
  • [3] - سست کردن
  • [4] - غفلت کرده
  • [5] - چهل حدیث ، ص 421

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

انسان به طور طبیعی گرایش به کمال و امور کمالی دارد و لذا عشق به زیبایی‌ها و بیزاری از کاستی‌ها و زشتی‌ها در وجود انسان نهادینه شده است.
علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

پرسش: بر اساس آموزه‌های وحیانی چگونه علم آموزی موجبات از بین رفتن فقر و تنگدستی را فراهم آورده و مستوجب تضمین رزق و روزی انسان می‌گردد؟ لطفاً به نحو اجمال پاسخ دهید.
بخل و آثار زیانبار آن

بخل و آثار زیانبار آن

برخی از رفتارهای اجتماعی بیانگر بینش و نگرش افراد است.
انسان از خاک تا افلاک

انسان از خاک تا افلاک

انسان موجودی مرکب است ولی آنچه هویت انسانی را معنا می‌بخشد، بخش معنوی و روحانی اوست که جایگاه خلافت الهی را به همین سبب کسب کرده است؛ زیرا خداوند پس از آنکه در کالبد خاکی انسان روح خویش را دمید و همه صفات خویش را در انسان با تعلیم اسمایی به ودیعت گذاشت، آنگاه بود که فرمان سجده را صادر کرد و از همه ما سوی الله خواست تا بر انسان سجده کنند.
بی احترامی به بهانه رفاقت!

بی احترامی به بهانه رفاقت!

با توجه به اینکه انسان موجودی اجتماعی است و برای ارائه حیات خویش نیاز به ارتباطات در جامعه دارد.

پر بازدیدترین ها

No image

اشعار ناقوسیه

حضرت موسی و شب قدر

حضرت موسی و شب قدر

خداوندا! مى‌خواهم به تو نزدیک شوم، فرمود: قرب من از آن کسى است که شب قدر بیدار شود.
الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
Powered by TayaCMS