دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

گسترش اسلام؛ کابوس غرب

No image
گسترش اسلام؛ کابوس غرب

گسترس، اسلام، غرب

1- مناقشه بر سر ساخت یک مسجد در حومه جنوب شرقی مسکو به حدی بالا گرفت که ساکنان محلی اعتراض خود را به وسیله طوماری با 2 هزار امضا برای رئیس جمهور این کشور ارسال کردند. این اعتراض به ساخت مسجد در حالی است که براساس اعلام شورای مفتی‌ها، مسکو به مساجد جدید نیاز دارد؛ چرا که در سراسر پایتخت روسیه تنها چهار مسجد وجود دارد. این در حالی است که بیش از 5/1 میلیون مسلمان در مسکو میان جمعیت 10 میلیونی این شهر زندگی می‌کنند و در اعیاد و مناسبت‌های اسلامی تنها 100 هزار نفر در مساجد پایتخت می‌توانند نماز اقامه کنند. با وجود چنین محدودیتی این همه مخالفت و سرسختی برای ساخت یک مسجد از کجا ناشی می‌شود؟

2- شهرک‌نشین‌های صهیونیست در بی‌حرمتی آشکار به مقدسات اسلامی، مسجدی را در کرانه باختری به آتش کشیدند. گروهی از شهرک‌نشین‌های صهیونیست با حمله به مسجد‌الانبیا در روستای بیت فجار واقع در جنوب بیت لحم فرش‌های این مسجد را به همراه 12 جلد قرآن کریم به آتش کشیدند. این همه خشونت و عداوت چرا؟

3- ممنوعیت حجاب در مدارس فرانسه، هتک حرمت به قرآن کریم در امریکا، درخواست توقف ساخت مسجد در هلند، درخواست ممنوعیت مهاجرت مسلمانان به اروپا و درخواست ممنوعیت برقع از طرف دولت ائتلافی هلند و انتشار مقالات و کاریکاتورهای موهن اخباری است که روزانه به گوش می‌رسد و همه و همه نشان از یک واقعیت دارد؛ «بنا به آمار رسمی کشورهای غربی نفوذ و گسترش اسلام در امریکا و اروپا به طرز چشمگیری رو به افزایش است.» و این واقعیت، رویکرد «اسلام هراسی» را در آنان شدت بیشتری بخشیده است.

4- «اسلام هراسی» اصطلاحی بود که بعد از حادثه (پروژه) 11 سپتامبر در کشورهای غربی مفهوم پردازی شد و به تدریج سعی شد که به آن عمق و ابعاد جدیدی داده شود. پدیده اسلام هراسی ریشه در تاریخی کهن دارد؛ تاریخی که با فروغ ستاره تمدن اسلامی و افول تدریجی تمدن غربی آغاز شد و به روابط ناآرام غرب و اسلام انجامید و موجب هراسی در ذهنیت غربی شد تا آنان اسلام را خطری جدی برای خود ببینند که تهدیدکننده جهان شناسی و هستی شناسی غربی است و همین حس تهدید است که آنان را به تحدید اسلام و مسلمانان می‌کشاند. اسلام هراسی، جهان اسلام و جهان بینی مسلمانان را در معرض سلسله مستمری از بدفهمی‌ها قرار داده است. جهل نسبت به اسلام، عالم غرب را به عداوت با اسلام و مسلمانان هدایت کرده است. در غرب اطلاعاتی سطحی و آمیخته با تبلیغات منفی و غرض ورزانه‌ای نسبت به اسلام وجود دارد. حتی منابع درسی دانشگاهی در غرب، هنوز اطلاعات غلط و گمراه کننده‌ای از اسلام در خود دارد که البته ریشه در مطالعات شرق شناسانه آنان دارد. به رغم این که ناآگاهی نسبت به اسلام، عاملی اساسی برای ترس از اسلام و ستیز با آن است اما قطعاً تنها عامل نیست. امروزه غرب رفتارها و هنجارهایی را پذیرفته که بسیاری از آنها در تعارض با ارزش‌ها و تعالیم اسلام است. از این رو طبیعی است که غربی‌ها، اسلام و آموزه‌های اسلامی را تهدیدی جدی بدانند برای آنچه آزادی اساسی و غیرقابل مناقشه (!) خود می‌خوانند. درواقع اسلام و آموزه‌های اسلامی جهان بینی و اساس هستی شناسی غرب را به مخاطره می‌اندازد و این چیزی است که آنان را از گسترش اسلام و نفوذ مسلمانان در غرب می‌هراساند و موجب می‌شود به گسترش «اسلام هراسی» در غرب دامن بزنند. به خیال این که با آتش کشیدن مسجد و هتک حرمت به مقدسات مسلمانان می‌توانند مسلمانان را به واکنش‌هایی وا دارند که مورد انتظار آنان است و با توسل به این واکنش‌ها اسلام و مسلمانان را به رفتارهای خشونت آمیز متهم کنند. غافل از این که اسلام دینی است مملو از تعالیم انسانی و حق طلبانه و همراه با وحدت، معرفت، تقوا و معنویت و به دور از جنگ.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

کتاب نقد فمینیسم از منظر نویسندگان غرب

کتاب نقد فمینیسم از منظر نویسندگان غرب

کتاب «نقد فمینیسم از منظر نویسندگان غرب» مجموعه مقالاتی است که در فضای جامعه غرب در انتقاد از ابعاد نظری و عملی فمینیسم نگاشته شده است.

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

ذكر مصیبت امام حسین علیه السلام : امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا

ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام با موضوع امام حسین(ع) تنها در صحرای کربلا
Powered by TayaCMS