دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

جنگ سخت یا جنگ نرم؟

No image
جنگ سخت یا جنگ نرم؟

جنگ سخت يا جنگ نرم؟

علی مهدوی

در ادامه سلسله یادداشتهای مربوط به بحث استعمار فرانو، در این نوشتار رویکردهای دولت بوش برای تغییر رژیم ایران مورد بررسی قرار می گیرد.

از صبحگاه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران تاکنون، گرچه همواره برخورد با ایران در کانون توجه دولت آمریکا بوده، اما بعد از واقعه 11 سپتامبر و طرح دکترین مبارزه با تروریسم بوش پسر، تغییر حکومت ایران هدف اصلی مداخله گرایان کاخ سفید برای تسلط کامل بر خاورمیانه به حساب آمده است.

با وجود این، در میان نومحافظه کاران تکیه زده بر کرسی قدرت در ایالات متحده (در دولت بوش) از زمان وقوع حادثه تروریستی 11 سپتامبر دو رویکرد جنگ سخت و جنگ نرم برای عملی ساختن تغییر رژیم ایران وجود داشت.‌

الف: دیدگاه جنگ سخت: قائلین به این دیدگاه، بهره گیری واشنگتن از ساز و کارهای نظامی علیه تهران را تنها راه پیشبرد منافع آمریکا در خاورمیانه و رسیدن به هدف تغییر رژیم ایران قلمداد می‌کنند. بعد از اظهارات مداخله جویانه و جنگ طلبانه بوش علیه ایران در نطق وحدت در کنگره بعد از اشغال افغانستان، در دوره اول ریاست جمهوری او افرادی همانند دیک چنی معاون او، کندولیزا رایس مشاور امنیت ملی، آری فیلشر سخنگوی کاخ سفید، رامسفلد وزیر دفاع، پال ولفوویتز معاون وزیر دفاع، کالین پاول وزیر امور خارجه و جیمز ولس مشاور وزیر دفاع و رئیس سابق سازمان سیا و برخی از نمایندگان کنگره آمریکا از جمله کسانی بودند که علاوه بر بوش پسر در دوره اول ریاست جمهوری‌اش بر طبل تهدید نظامی علیه ایران کوبیدند. علاوه بر این رسانه‌های گروهی ایالات متحده نیز که از سوی صهیونیست‌ها اداره می شوند، بر دامنه پیامهای تهدیدآمیز نظامی علیه ایران افزودند.

به عنوان نمونه، روزنامه واشنگتن پست با درج گزارشی، خبر از احتمال حمله آمریکا به نیروگاه اتمی بوشهر داد. ‌

در دوره دوم ریاست جمهوری بوش پسر، طرفداران جنگ سخت از نظر کمی و کیفی در اقلیت قرار گرفتند. افرادی مانند رول مراک گرشت، ریچارد پرل، دیوید فروم و رامسفلد بر ضررورت تسریع در تغییر رژیم ایران با حمله نظامی گسترده پیش دستانه همانند الگوی عراق عقیده داشتند.

ب: دیدگاه جنگ نرم: این دیدگاه که طیف وسیعی از نومحافظه کاران بدان اعتقاد داشتند ایران را هدفی سخت می‌دانستند اما بر اساس قاعده هزینه و فایده، انجام عملیات گسترده نظامی را برای تغییر رژیم ایران مقرون به صرفه نمی‌دانستند. قائلین به جنگ نرم به جای عملیات گسترده نظامی، از طریق به کارگیری تاکتیک‌های سه گانه زیر، فروپاشی از درون حکومت ایران را توصیه می کردند:

1- تاکتیک «مهار» که خود در چهار صحنه زیر برنامه ریزی و دنبال شده است:

الف: پرونده هسته ای جمهوری اسلامی در سطح بین المللی؛

ب: خنثی سازی تاثیرگذاری ایران در صحنه عراق؛

د: خنثی سازی الگوگیری مقاومت اسلامی لبنان از ایران.

2- تاکتیک «اسب تروا» که در چهار عرصه زیر دنبال می شود:

الف: تلاش در جهت بازگشایی سفارت در تهران؛

ب: تقویت ‌ان جی او‌‌های طرفدار آمریکا در ایران.

ج: حمایت مستقیم از جنبش طرفدار دموکراسی آمریکایی در ایران.

د: زمینه سازی برای انقلاب نارنجی و مخملی در ایران.‌

‌3- تاکتیک جنگ روانی در سه عرصه زیر باید دنبال شود:‌

الف: مراودات آمریکا با اپوزیسیون داخلی تقویت شود و برنامه‌های رادیو تلویزیونی نظیر رادیو فردا و صدای آمریکا از آنها بهره گیرند.

ب: افزایش آستانه جنگ در اذهان مردم ایران با تبلیغات انجام عملیات نظامی مدنظر قرار گیرد.

ج: تمرکز روی مسئله نقض حقوق بشر در ایران صورت بپذیرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS