دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

خانه‌ای با عطر ماه شعبان

No image
خانه‌ای با عطر ماه شعبان

ماه شعبان ماه بسيار شاد و مباركي است. ايام فرخنده ميلاد حضرت اباالفضل‌العباس، امام سجاد، امام حسين، حضرت علي‌اكبر و امام زمان(عج) در اين ماه است و اين ماه دروازه ورود به ماه پربركت رمضان است. ماه شعبان را به همان اندازه كه محرم پر از اندوه و ماتم است، شاد و مفرح كنيد. ما به همان اندازه كه به گراميداشت شهادت‌ها دعوت شده‌ايم به بزرگداشت ولادت‌ها و اعياد نيز سفارش شده‌ايم. سرور و شادي از ولادت امام حسين كمتر از غم و ماتم براي مصيبت‌هاي او در كربلا نيست.

لااقل از شب سوم ماه شعبان كه ايام خجسته مواليد آن شروع مي‌شود، به خانه عطر و بوي عيد بدهيد. هنگام عصر، وقتي اعضاي خانواده دور هم جمع مي‌شوند، يك سي‌دي مولودي‌خواني روشن كنيد تا براي چند دقيقه ياد اهل‌بيت و نام مباركشان در خانه ذكر شود. با بوي ملايم اسفند، شيريني و شربت، فضاي شاد خانه را در مواليد سوم، چهارم و پنجم شعبان، تقويت كنيد. خانه شما در اين چند روز بايد از تميزي برق بزند. پس از قبل آمادگي لازم را براي جاري شدن عطر شعبان در خانه پيدا كنيد. اگر فرزندانتان به چيزي نياز دارند، از اين فرصت استفاده كنيد و آن را در اعياد ماه شعبان به ايشان هديه كنيد. اگر بناست مشكلي را حل كنيد يا جشني براي مناسبتي بگيريد آنها را محول به شعبان كنيد. شادي‌هاي شعبان را با معنويات در هم بپيچيد. فرضاً جمعه‌هاي شعبان سري به امامزاده‌ها بزنيد. مي‌توانيد غذاي مورد علاقه فرزندان را با تزئينات ويژه به همراه ‌برداريد و در فضاي سبز نزديك امامزادگان ميل كنيد و بخشي از وقتتان را نیز به زيارت و نماز اختصاص دهيد. لازم نيست در اين مساله زياده‌روي كنيد. همين حضور در فضاي معنوي حرم امامزادگان تأثير خوبي خواهد داشت. كاري كنيد شادي از دل شما برخيزد و تمام خانه را پر كند. چنانچه نام يكي از اعضاي خانواده همنام با يكي از بزرگاني است كه در ايام نخستين شعبان به دنيا آمده‌اند، به او تبريك بگوييد و هر چند كوچك، كادويي به او هديه كنيد. اگر خودتان همنام هستيد پخش شيريني را به جهت خوشحال بودن از اين همنامي جدي بگيريد. اما نيمه شعبان را به نوعي از همه روزهاي سال جدا كنيد. براي بزرگداشت نيمه‌شعبان جشن گرفتن تولد حضرت مهدي (عج) در خانه تأثير تربيتي بسيار خوبي دارد. ضمن آنكه ارادت ما را نيز به حضرتش نشان مي‌دهد.

 برای ورود به ماه رمضان آماده شويد

خوشبختي واقعي براي خانواده‌ايست كه دنيا و آخرت را با هم داشته باشد. ماه رمضان دري به سوي خوشبختي آخرتي است. حتي اگر به دلايل شرعي از روزه گرفتن معاف هستيد، به هيچ‌وجه خودتان را از مزاياي عظيم ماه رمضان محروم ندانيد. روزه تنها يكي از الطاف ماه رمضان است. اما براي آنكه در ماه رمضان بيشترين استفاده‌ها را از اين ماه مبارك ببرید و حال معنوي خوبي داشته باشيد، آمادگي آن را در ماه شعبان براي خود و خانواده‌تان ايجاد كنيد. گاهي دور هم جمع شويد و راجع به مسائل معنوي صحبت كنيد. سري به قرآن و مفاتيح بزنيد و با هم اقدام به خواندن يك دعا يا يك سوره نماييد. دور هم دعا خواندن (بسيار صميمانه و بدون حالتي اندوهناك) مي‌تواند خاطره بسيار زيبا و دلچسبي را از دعا و قرآن براي اعضاي خانواده به‌جا گذارد. اگر مي‌توانيد در ماه شعبان به پابوس امام رضا(ع) يا حضرت معصومه(س) برويد يا در حرم ديگر امامزادگان به اتفاق هم يك نماز مستحبي بخوانيد. اين قبيل كارها آمادگي رواني فوق‌العاده‌اي براي بهتر بهره‌بردن از ماه رمضان را براي ما ايجاد مي‌كند. اما چنانچه زياد به اين مستحبات عادت نداريد زياده‌روي يا به فرزندان اجبار و سختگيري نكنيد. آنچه مهم است تجربه يك حال خوب معنوي است. بچه‌ها اگر در سنين خردسالي باشند خيلي خوب از اين چيزها استقبال مي‌كنند و هر چند زياد درك نكنند، به شكل نمادين همراهي مي‌كنند اما اگر نوجوان و بزرگ‌تر هستند، ممكن است به دلايل مختلفي نتوانند این کار را انجام دهند، در اين صورت خودتان بخوانيد. همين بودن، ديدن و درك كردن هم امتيازات خودش را دارد.

 

مقاله

نویسنده انسيه نوش‌آبادی
جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS